Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

E-Ticaret robotu ile yanlış ürün tarihe karışacak

e-ticaret-globaltechmagazineAkıllı e-ticaret robotu online alışverişin her adımını takip edebilecek.

Online alışverişte depo yönetimi hatalarından kaynaklanan yanlış ürün gönderimi ve iade problemleri tarih oluyor. Ticimax E-ticaret Sistemleri mühendislerinin, GOSB Teknopark’taki Ar-Ge merkezinde geliştirdiği “akıllı depo ve operasyon yönetimi uygulaması” online alışverişin her adımını takip edilebilir hale getiriyor.

Yanlış ürün artık imkansız

Dijital kodlama sistemiyle depolardaki ürünleri tüketicinin internet siparişiyle eşleştiren yazılım sayesinde, depodan yanlış ürün gönderilmesi imkansız hale getiriliyor. Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucusu Cenk Çiğdemli, “Türkiye’deki yaklaşık 4 bin e-ticaret sitesine altyapı hizmeti sağlıyoruz. Amacımız online alışverişin satış sonrası kalitesini de yükseltecek inovatif yazılımlar geliştirmek ve tüketiciyi bıktıran hataların önüne geçebilmek. Bu uygulama sayesinde sadece teslim aşaması değil, iadelerde de her adım kayıt altına alınıyor. Bu da operasyon maliyetlerini düşürüyor” diyor.

Ürün depodan 3 dakikada çıkacak

Depodan herhangi bir siparişin normalde 15-20 dakikada çıktığını belirten Çiğdemli, “akıllı depo ve operasyon yönetimi uygulaması” ile bu sürenin 3 dakikaya indiğini aktarıyor. Uygulama sayesinde depo görevlisi bir raftan ürünü sipariş kodu ile eşleştirerek alıyor, eşleşmeyen siparişler ortak havuzda görülebiliyor. Tüm aşamalar siparişi veren müşteriye de bildiriliyor.

Çağrı merkezinin yerini robot aldı

Müşterilerin çağrı merkezi ile yaptığı tüm görüşmeleri yazılım üzerinden robot ile yapabileceklerini ve siparişe ait tüm detayları öğrenebileceklerini de belirten Çiğdemli, “Bu modül ile de personel hatalarını sıfıra indirmeyi hedefledik” diyor.

Teknoloji Makaleleri