Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Gelecekteki iletişimleri şekillendiren Global SatShow başlıyor

global satshow-globaltechmagazineDünya uydu-uzay piyasalarına yön veren 3.Global Satshow, 09-10 Kasım 2017 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

Teknoloji takipçileri, endüstri uzmanları ve girişimcileri bir araya getirecek 3.Global SatShow’da endüstriyi etkileyen en güncel eğilimler ve gelişmeler tartışılacak.

Dünyanın en etkili iş geliştirme platformu olma hedefiyle yola çıkan Global Satshow’un üçüncüsü, MÜSİAD’ın stratejik partnerliğinde ve ESOA (EMEA Satellite Operators’ Association- EMEA Uydu Operatörleri Birliği) ev sahipliğinde, title sponsor TÜRKSAT, ana sponsor Es’hailSat, altın sponsor Mitsubishi Electric, Uydu akıllılaşıyor bölüm sponsoru İntelsat, öğle yemeği sponsoru Arris,  dünyanın en büyük uydu ekosistemi derneği GVF, dünyanın en geniş profesyonel ağ yapılanması SSPI ve RG destekleriyle 9-10 Kasım tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl Bilim ve Teknoloji bakanımız Sn. Faruk Özlü’nün açılış konuşmasıyla kapılarını açan Global SatShow, üçüncü kez kapılarını açacak.

Uydu ve uzay sektörünün önemli gelişmelerinin değerlendirildiği uydu konferansı, sergi ve ödülleri kapsayan, her yıl gerçekleşen fuar sektör uzmanları ve profesyonellerin yansıra teknoloji takipçilerini ve girişimcileri bir araya getiriyor. Networking fırsatları ve ‘Uydu Endüstrisi Lider Ödülleri’ ise bu küresel etkinliğe canlılık katıyor.

Uzay Teknolojileri, yayıncılık, taşımacılık & lojistik, petrol & gaz, uydu endüstrisi ve operatörleri, askeri savunma, telekomünikasyon, IT/ICT sektörlerinin yer aldığı fuara 40’dan fazla oturum konuşmacısı, 100’den fazla katılımcı, 35’den fazla ülkenin katılması ve 5 bin ziyaretçi gelmesi bekleniyor.

Bu yıl eklenen yenilikler

30’dan fazla ülkeden regülatör otoritelerin katılımı ile uydu endüstrisi arasındaki tüm görüşmelerin gerçekleştirileceği Global SatShow’da, savunma heyeti olarak; 50’den fazla ülkeden uydu kullanıcı merkezli askeri delegasyon etkinliğe katılacak. Askeri uydu kullanımı ve haberleşmesi alanında katılımcılarla görüşmeler yapılacak.

Bu yıl yayıncılar, içerik üreticileri, VOD/OTT platformları da farklı etkinliklerde fuara dahil edilecek. 

İletişim çözümleri için önemli pazar yeri

Global SatShow gelecekteki bağlantıyı sağlamak için çözüm arayan yayıncılık, hava ulaşımı, denizcilik, petrol ve gaz, mobility, devlet & savunma, işletme, telekomünikasyon, taşımacılık & lojistik alanlarından uluslararası profesyonelleri ve son kullanıcıların katıldığı iletişim çözümleri için önemli bir pazar yeri.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek etkinlikte “yayın trendleri, çok ekranlı dönemin etkinleştirilmesi, 5G ve spektrum paylaşımı, akıllı yaşam, Iot ve M2M, yer efekt gelişmeleri, geleceğe ışınlanmak, uzay iş ekonomisi, smallsats, uzaydaki yenilik, HTS’yi etkinleştirme, hareketlilik eğilimleri, bağlı taşımacılık, yer gözlem ve uzaktan algılama, insan becerileri sermayesi, gelecek uzay nesilleri, fiyatlandırma eğilimleri, yeni pazarlar” konuları tartışılacak.

Konferans ve global uydu operatörleri CEO zirvesi ( CEO Summit)

Konferansın ilk günü 9 Kasım’da ESOA EMEA Uydu Operatörleri Birliği üyeleri katılımıyla Spectrum Turf Wars (Spektrum Bölge Savaşları: 5G ve spektrum paylaşımı için bir eylem planı), Satellite Gets Smart (Uydu Akıllılaşıyor) ve Busıness In Space 2.0 (Uzayda İş Alanları 2.0) oturumları gerçekleştirilecek.

İkinci gün 10 Kasım’da ise Teleporting To The Future (Geleceğe Işınlanmak), Ground Segment 2.0 (Yer Birimi 2.0) ve SILAwards & CEO Summit: Redifining The Roles (Uydu Endüstrisi Lider Ödülleri & CEO Zirvesi: Rollerin Yeniden Tanımlanması) oturumları ve ödül töreni yapılacak.

Önemli eğilimler ve sektörü etkileyen konular, zorlukları, çözümleri ve fırsatları özetleyen en saygın oyuncular tarafından değerlendirilecek. Konsferansın konuşmacılarından bazıları: Ab5consulting.com Kurucu CEO’su Betty Bonnardel-Azzarelli, INSTER Yazılım Şef Mühendisi Maria Grana, C-COM Satellite Systems Inc. Kurucu ve CEO’su Leslie Klein, GVF  (Moderatör) Martin Jarrold.

Dünya uydu ve uzay ekosistemine yön veren Thuraya, Es’Hailsat, Türksat ve Hellas-Sat gibi dev şirketlerin CEO’larının katıldığı “CEO Summit” etkinliğinde bu yıl, yıkıcı eğilimler ve en önemli piyasa sorunları ele alınacak. Liderler başarılı bir gelecek için bugünün yıkıcı pazarından kurtulmak üzere bir yol haritası oluşturacak. 

Global CEO Summit’te kimler var?

  1. Cenk Şen, Türksat CEO
  2. Ali Al-Kuwari, Es’Hailsat CEO
  3. Christodoulos Protopappas, Hellas-Sat CEO
  4. Ahmed Ali Al Shamsi, Thuraya CEO

SIL (Satellite Industry Leader) Awards

Global SatShow, bir kez daha mükemmellikte olanları onurlandıracak. SIL Ödülleri olarak bilinen Uydu Endüstrisi Lider Ödülleri, sektörde en büyük farkı yaratan şirketleri ve kişilikleri tanımak ve kutlamak için veriliyor.

SIL Ödülleri kazananlar, önyargısız olarak en uygun ve hak eden kazananı belirleyecek analistler, araştırmacılar ve gazetecilerden oluşan bir jüri tarafından seçilecek.

Kazananlar, etkinliğin ikinci gününde düzenlenen prestijli bir törenle, aşağıdaki kategorilerde belirlenen ödüllerle onurlandıracak:

Yılın Uydu Operatörü – 2016-2017 yılları arasında piyasada en büyük etkiye sahip olan uydu operatörüne verilecek

Yıkıcı Yenilikçi – teknoloji, ürün, hizmet veya bir iş modeli başlatarak uydu bağlantısını yeniden tanımlayan şirkete verilecek

Yılın Sanayi Gücü – uydu endüstrisini şekillendirme, teşvik ve destekleme konusunda önemli bir role sahip olan kişiye verilecek

Yılın Uydu İşi – sözleşmeler, gelirler, satışlar, ortaklıklar, genişleyen portföyler ve inovasyon açısından büyümüş olan şirkete verilecek

Yılın Uydu İnsani Yardımcısı – güvenlik, eğitim, bilgi, çevre, sağlık ya da felaket kurtarma ve iyileştirme açısından bir ulus ya da bölgeye fayda sağlamak için satcom’u kullanan şirkete verilecek

Teknoloji Makaleleri