Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

1 Milyon Dolarlık kripto token kampanyası başladı

kripto token-globaltechmagazineHavven’in ücretsiz kripto token dağıttığı 1 milyon dolarlık Airdrop kampanyası, ilk 24 saatinde 50 bin katılımcıya ulaştı.

Merkezi olmayan ödeme altyapısı ve kripto ekonomiye istikrar getiren stablecoin’i için bir Airdrop kampanyası düzenleyen Havven, projenin duyurulmasına yardım eden destekçilerin ödüllendirildiği ‘Airdrop’ kampanyasında 2 Milyon token’ı ücretsiz dağıtıyor.

Havven, merkezi olmayan (decentralized) ödeme ağı ve stablecoin’i için token satışlarına başlamadan önce, projeyi destekleyenlerin ödüllendirildiği ‘Airdrop’ kampanyasını başlattı. Toplam değeri 1 milyon doları aşan, 2 milyon token’in ücretsiz dağıtıldığı Airdrop programına katılan destekçiler, 28 Şubat 2018’de başlayacak token satışlarından önce, Havven token’ları hiçbir ücret ödemeden elde etme şansı yakalıyor. İlk 24 saatinde 50 bin katılımcıya ulaşarak Avustralya’nın ICO öncesi en büyük Airdrop kampanyasına dönüşen etkinliğe katılmak için airdrop.havven.io adresindeki formu doldurmak ve Havven’in Telegram kanalına katılmak yeterli oluyor.

Kripto ekonomilerin halen en büyük sorunu olan kısa dönemli dalgalanmalara çift tokenli sistemi ile adem-i merkeziyetçi ilk çözümü getiren Blockchain tabanlı Havven platformu, talebe göre düzenleme yapmaya olanak tanımayan sabit para politikası bulunan Bitcoin’in aksine, sistemin arz talep dengesine göre stabil hâle getirdiği bir stablecoin ve rezerv token kullanıyor.

Havven’in çift token sisteminde ani değer kaybı yaşanmıyor

Platformda Nomin adlı, alışverişe, aynı zamanda geleneksel veya kripto para dönüşümü ve transferi için kullanılmaya elverişli stabil token’lar ve onları destekleyen Havven adlı rezerv token’lar kullanılıyor. Günlük ekonomik ihtiyaçlarda kullanılabilecek kadar pratik bir kripto para birimi sağlamak üzere geliştirilen Havven, stablecoin modeliyle değerini istikrarlı biçimde koruyor. Havven’in katılımcılara ücretsiz token dağıtımı yapacağı ilk Airdrop kampanyası, platformun tanıtımına destek olan, aynı zamanda potansiyel ilk kullanıcıları olacak kripto para takipçilerine pazara çıkış öncesinde token elde etme fırsatı sunuyor.

Havven, yenilikçi yaklaşımı ile kripto parayı günlük hayatta kullanmayı arzulayan kullanıcıları her gün uyandıklarında yaşadıkları “Acaba param bugün değer kaybetti mi?” endişesinden kurtarıyor. Kripto para birimleri, tasarruf aracı olarak işlevsel olmasına karşın, güvenilir bir hesap birimi ya da al/sat aracı olarak kullanılamıyor. Havven’in sunduğu çift token’lı model, geleneksel para birimleri ve hesap sahipliğinin sunduğu üç fonksiyonu da yerine getiriyor: hesap sahipliği, stabil al/sat para birimi ve tasarruf aracı. Böylelikle kullanıcılar, bir yandan güvenli bir kripto yatırım aracına sahip olurken, aynı zamanda para transferlerini stabil, dijital para birimleriyle gerçekleştirip ödemelerini de değer kaybı şüphesi olmadan güven içinde önceden planlayabiliyorlar.

Havven airdrop kampanyasına nasıl katılacaksınız?

Havven tarafından düzenlenen Airdrop kampanyası çerçevesinde, 1 milyon dolar değerde Havven token’ları katılan kullanıcılara dağıtılıyor. Token’ları potansiyel kullanıcılara daha geniş bir yelpazede dağıtabilmek için son aylarda sıkça kullanılan yöntemlerden biri olan Airdrop programları, token’ların bir kısmını ilk katılımcılara ücretsiz olarak dağıtarak viral bir etki yaratmayı ve aynı zamanda kullanıcılara platformun çıkış tarihinden önce sistemle etkileşim olanağı sunmayı amaçlıyor. Platformu kullanmak isteyen kullanıcıların ilgisi de bu yöntemle toplanıyor. Airdrop etkinliğine katılmak isteyen kullanıcıların, airdrop.havven.io adresine girerek kişisel bilgilerini ve Havven token satışı tamamlandığında ücretsiz alacakları token’ların gönderileceği Ethereum cüzdanı adreslerini belirtmeleri gerekiyor.

Airdrop kampanyası 4-14 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek ve toplamda 2 milyon Havven token’ı kullanıcılara ücretsiz sunulacak. 28 Şubat 2018’de başlayacak Havven rezerv token satışlarının sonucuna göre, Airdrop boyunca dağıtılacak token’ların toplam değerinin 1 milyon dolara ulaşması bekleniyor. Bu aynı zamanda Havven programını, son zamanlarda bir Ethereum projesi için yapılmış en büyük ölçekli ve yüksek değerdeki Airdrop kampanyası hâline getiriyor.

Airdrop kampanyasının geliştiriciler için mantıklı bir seçenek olduğunu belirten Havven Kurucusu Kain Warwick, “Token’larımızı mümkün olan en geniş kullanıcı yelpazesine dağıtmak istiyoruz. Projemiz, kripto topluluğun açıklık ve eşitlik standartlarıyla tümüyle uyumlu ve bunu herkese göstermenin en iyi yolu da büyük ölçekli bir airdrop yapmak olacaktır” dedi.

Teknoloji Makaleleri