Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

AMD EPYC ivmesi Dell EMC PowerEdge ailesi ile hızlanıyor

amd-epyc-globaltechmagazineDünyanın önde gelen mikroçip üreticilerinden AMD EPYC 7000 serisi işlemcilerinin üç yeni Dell EMC PowerEdge platformuna güç sağlamaya başladığını duyurdu.

PowerEdge R6415, R7415, ve R7425 yüksek ölçüde ölçeklenebilir tek ve çift soketli sunucuları sanal depolama alan ağları (VSAN), hibrit bulut uygulamaları, yoğun sanallaştırma ve büyük veri analizlerini de içeren birçok yüksek performans gerektiren iş yükleri için kullanılıyor.  AMD EPYC’in güvenli tek soket yetenekleri yeni Dell EMC PowerEdge platformlarının tek soket, dört devreli VSAN yapılandırmalarında %20’ye kadar daha az sahip olma maliyeti sağlıyor.

Yeni Dell EMC PowerEdge sunucuları AMD EPYC 7000 serisinin hem tek hem çift soketli 32-64 çekirdek, 4TB bellek kapasitesi ve veritabanı ve analiz iş yükleri için tasarlanmış 12’den 24x’e kadar direkt NVMe sürücüsünü içeriyor. EPYC aynı zamanda HPC uygulamaları için Dell EMC PowerEdge platformlarındaki yüksek bant genişlikleri ve yoğun GPU/FPGA yeteneklerine destek sunuyor.

PowerEdge R7425 ile inanılmaz zengin özelliklere sahip çift soketli platforma güç vermenin yanında, EPYC tek soketli paketlerde, tek soketli sunucuların erişimini yeni segmentlere uzatan benzersiz ve rekabetçi seçenekler sunuyor. PowerEdge R6415 ve R7415’de bulunan tek soket yapılandırmaları yüksek performans ve çok çekirdekli mimari iş yükleri için optimize edilmiş 32 çekirdek sağlıyor. Buna ek olarak her üç platformda da sunulan düşük sahip olma maliyeti 128 veri yoluna kadar PCI ve 342 GB/s’e kadar muazzam yüksek hızlı I/O performansı sağlıyor.

Teknoloji Makaleleri