Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Teknoloji devleri Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde buluştu

eğitim teknolojileri-globaltechmagazineBu sene 5.si düzenlenen Eğitim Teknolojileri Zirvesi, alanında uzman yerli ve yabancı konuşmacıları bir araya getirerek çeşitli panellere ev sahipliği yaptı

Eğitimin geleceğine yön verenlerin zirvesi olan Eğitim Teknolojileri Zirvesi, Şişli Radisson Blu Hotel’de gerçekleşti. Eğitim, iş ve medya dünyasını bir araya getiren Türkiye’nin ilk ve tek zirvesinde yeni eğitim yaklaşımları ve teknolojik yenilikler konuşuldu. HP’nin sponsor olduğu etkinlikte “Eğitim Teknolojilerinin Geleceği” panelini HP Genel Müdürü Filiz Akdede yönetti.

Bu sene 5.si düzenlenen Eğitim Teknolojileri Zirvesi, alanında uzman yerli ve yabancı konuşmacıları bir araya getirerek çeşitli panel ve çalıştaylara ev sahipliği yaptı. HP Genel Müdürü Filiz Akdede’nin yönettiği “Eğitim Teknolojilerinin Geleceği” başlıklı panelde katılımcılar yeni eğitim yaklaşımları ve teknolojik yenilikler konusunda bilgilendirildi.

Filiz Akdede’nin yönettiği panele Turkcell Müşteri Deneyimi ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Serkan Öztürk, Intel Eski Genel Müdürü Yalım Eriştiren, Vizyon Koleji CEO’su Cem Arıtuluk ve Microsoft Türkiye Eğitim Departmanı Direktörü Dr. Anıl Çekiç konuşmacı olarak katıldı.

Okulların geleneksel anlatım tabanlı öğrenim yöntemlerinden teknoloji merkezli ‘harmanlanmış öğrenim’ anlayışına geçtiğini belirten HP Genel Müdürü Filiz Akdede “Yakın gelecekte robotik ve simülasyon teknolojilerinin eğitimde geniş bir alana yerleşeceğine inanıyoruz. Uzmanlar, sanal gerçekliğin daha yaygın hale geleceğini ve öğrencilerin materyalleri fiziksel etkileşimle öğreneceğini öngörüyor. Bilim, matematik ve teknoloji öğretimi, elle yapılan deneyler ve sanal gerçeklik ortamları içerisinde dönüşüme uğrayacak. Örneğin öğrenciler güneş sistemi hakkında ders alırken sanal gerçeklik donanımları sayesinde o ortamı deneyimleyebilecek ve nesnelere dokunabilecekler” dedi.

Etkinlikte katılımcılar, HP’nin eğitim sektörüne özel geliştirdiği ürünler hakkında bilgi alma fırsatı da yakaladı. HP Eğitim portföyü içerisinde bulunan; EliteBook 830 G5 dizüstü, EliteBook 1040 G4 dizüstü, Elite X2 1012 G2 dizüstü, ProBook 640 G4 dizüstü, ProBook 650 G4 dizüstü, ProBook x360 11 G1 EE dizüstü, Pro X2 612 G2 çok yönlü ayrılabilir bilgisayar, EliteOne 800 G3 AIO masaüstü ve  ZBook X2 G4 workstation bilgisayarları son teknolojiyle hem eğitim kurumlarının yöneticilerine, hem öğretmenlere hem de öğrencilere kişiselleştirilmiş çözümler sunuyor, zaman kazanmalarını sağlıyor ve yaratıcı eğitim modelleriyle eleştirel düşünceyi destekliyor.

HP’nin fiziksel ve dijital dünyayı birleştiren cihazları hakkında bilgi veren Akdede, “Temel amacımız eğitimde hayal gücünü geliştiren teknolojileri üretmek. HP Eğitim portföyümüzde bulunan cihazlar yeni nesil teknolojiyi okullara taşıyor.  Sınıflarda ortak çalışmaları teşvik eden, yaratıcılığı ve eleştirel düşünmeyi geliştiren bu bilgisayarlar, bilim laboratuvarlarından kütüphaneye pek çok farklı ortam ve disipline uyum sağlamak için üretildi. Eğitim teknolojileri alanındaki çalışmalarımıza büyük önem veriyoruz. Bunun için üniversitelerle de işbirliği içerisindeyiz. Son olarak Yale Üniversitesi ile hayata geçirdiğimiz Geleceğin Kampüsü projemiz kapsamında eğitim teknolojileri alanında araştırmalar yürütüyoruz ve bu araştırmalara öğrencilerin de katılmasını sağlıyoruz” dedi.

Teknoloji Makaleleri