Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

E-Ticaret, Kaspersky Lab ile daha güvenli olacak

kaspersky-globaltechmagazineİnternet üzerinde yapılan dolandırıcılıkları engellemeyi amaçlayan Kaspersky Lab, Ana Çözüm Sağlayıcı olarak Merchant Risk Council bünyesine katıldı.

Kaspersky Lab bu hamleyle, internet perakendecileri ve e-ticaret yapanların kendilerini ve müşterilerini dolandırıcılara karşı korumalarına yardımcı olmaya kararlı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Merchant Risk Council, tümü ödeme optimizasyonuna ve e-ticarette dolandırıcılığı azaltmaya odaklı 500’ün üzerinde üye şirketi bir araya getiriyor. Bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Merchant Risk Council, e-ticarette ödeme ve risk alanında çalışan profesyonellerin iş birliği yapmasını amaçlıyor. Kaspersky Lab ekibi de bu iş birliğinin bir parçası olacak.

Kaspersky Lab 20 yıllık siber güvenlik çözümleri geliştirme deneyimini Merchant Risk Council’e taşıyacak. Dolandırıcılık önleme konusunda güvenilir bir iş ortağı olan şirket, diğer üyelere suçluların zor yakalandığı internet ortamında risklerden nasıl kaçınacaklarına dair tavsiyeler sunacak.

Kaspersky Lab’in kapsamlı dolandırıcılık önleme ürünü, e-ticaretle uğraşanların güvenlik endişesi veya kullanım sorunları yaşamadan büyümelerine yardımcı olacak şekilde tasarlandı. Kaspersky Fraud Prevention, sahip olduğu gelişmiş teknolojiler sayesinde yeni nesil bağlam doğrulama, gerçek zamanlı dolandırıcılık ve kara para aklama tespiti becerileri sunuyor. Müşteri odaklı bir yaklaşım içeren çözüm, işletmelerin her gün karşılaştığı gerçek dünya sorunlarına yanıt veriyor.

Merchant Risk Council Program ve Pazarlama Direktörü Markus Bergthaler, “Dolandırıclık yöntemleri sürekli değişip gelişiyor. Şirketlerin bu yöntemlerle başarılı bir şekilde mücadele etmesi de zorlaşıyor. Kaspersky Lab’in uzman ekibini aramıza alarak, genişleyen üye grubumuza yeni bir uzmanlık katmanı eklemiş olduk. Hep birlikte bilgilerimizi paylaşıp bu tehdidi engelleyerek, interneti herkesin güvenle alışveriş yapıp iş kurabileceği bir yer haline getirmeyi umuyoruz.” dedi.

Kaspersky Dolandırıcılık Önleme Birimi Lideri Alexander Ermakovich, “Çoğu müşteri günlük ihtiyaçları için internet ve mobil cihaz kanallarını kullanıyor. Bu nedenle e-ticaret şirketlerinin kullanışlı ve üst düzey hizmetler sunabilmesi büyük önem taşıyor. Dolandırıcılık önleme çözümümüzü finansal hizmet sektörüne uygun olarak geliştirdik. Çözümümüz e-ticaret, perakende ve sadakat programlarına, kendilerini ve müşterilerini dolandırıcılığa karşı korumak için ihtiyaç duydukları araçları sunuyor. Bu alandaki uzmanlığımızı Merchant Risk Council’in diğer üyeleriyle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Teknoloji Makaleleri