Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

VMware, vSphere ve vSAN’ın yeni sürümlerini sundu

VMware-globaltechmagazineVMware, sektörün öncü hiper bütünleşik altyapı (HCI) çözümlerine güç sağlayan VMware vSphere ve VMware vSAN’ın yeni sürümlerini görücüye çıkardı.

Veri merkezi, sınır, genel ve özel bulut ortamlarında yer alan modern ve kurumların başarılı olabilmesi için şart olan uygulamaları güvenle çalıştırmalarında firmalara yardımcı olması hedeflenen VMware vSphere 6.7 ve VMware vSAN 6.7; kullanıcı deneyimini, güvenliği, uygulama desteği ve hibrit bulutun yönetim özelliklerini geliştirecek.

Firmalar, genel bulut hizmetlerinin yanı sıra veri merkezi ve sınır kaynaklarının büyüyen alanlarından oluşan ve gittikçe karmaşıklaşan teknoloji ortamlarıyla yüzleşiyor. Bu karmaşıklık ve teknolojik değişimlerin artış hızıyla başa çıkabilmek için firmaların sürdürülebilir altyapı ve işlemleri sağlayan ve fabrika ayarı olarak güvenli olan dijital bir temel üzerinden hareket etmesi gerekiyor. VMware’ın yazılımı, uygulamalara ve hizmetlere güç verirken kurumları ve sektörleri de dönüştüren entegre bir dijital temel oluşturuyor. Müşteriler için bu yazılım, buluttan veri merkezine ve sınır bilişimine, esnek ve güvenli bir ortak çalışma alanı sunarak en geniş yatırım korumasını sağlıyor.

VMware Ürün ve Bulut Hizmetleri Operasyon Direktörü Rajiv Ramaswami, konuyla ilgili “Ödül kazanmış bilişim ve HCI portföyümüzdeki süregelen inovasyonumuz, hibrit bulutu müşterilerimiz için gerçeğe dönüştürüyor. vSAN’ın hızlıca benimsenmesiyle birlikte vSphere’ın uzun süren liderliği, şirket içinden genel buluta kadar genişleyen dijital temelin öneminin bir göstergesidir” dedi.

IDC’ye göre, dijital temelin yapı taşları olan VMware vSphere ve VMware vSAN, bağlantılı olduğu sektörlerde lider konumda yer alıyor.

VMware vSphere 6.7: Hibrit Bulut için Verimli ve Güvenli Platform

VMware vSphere 6.7, hibrit bulut ortamlarına daha verimli ve güvenli bir platform sunulmasına yardımcı olacak yeni teknolojiler ve iyileştirmelerini tanıtacak. Bu son sürüm, kolay ve verimli büyük ölçekli yönetim, kapsamlı dahili güvenlik, daha fazla iş yükü için artırılmış destek ve daha da fazla kusursuz hibrit bulut deneyimi sunacak. VMware vSphere 6.7, müşterilerine yapay zeka (AI), makine öğrenmesi (ML), büyük veri; kurumların başarılı olabilmesi için şart olan buluttaki, iç bellekteki ve üç boyutlu grafikler gibi iş yüklerini destekleyecek evrensel bir uygulama platformu sunmaya devam edecek.

VMware vSphere kullanıcıları VMware AppDefense’i hizmete alarak veri merkezi veya bulutta çalışan uygulamaların güvenliklerini daha da artırabiliyor. vSphere’daki benzersiz konumundan avantaj kazanan AppDefense, uygulamaların amacını anlarken bu amaçla uyuşmayan bir hareketi gözlemleyip yanlış yönlendirme durumunda otomatik olarak cevap verebiliyor.

VMware vSAN 6.7: Şirket İçinde ve Buluttaki HCI Deneyimini Artırıyor

Tüm HCI sağlayıcılarının en büyük hibrit bulut ekosistemine güç veren vSAN, kullanıcılarının kendi alanında veya toplam sahip olma maliyetini verimli işlemlerle azaltan ve gelecekteki ihtiyaçlara göre kolayca ölçeklendirebilen hiper bütünleşik altyapılı buluttaki vSphere ortamlarını evrimleştirme imkanı sunuyor. VMware vSAN 6.7, sezgisel arayüzüyle programda uzmanlaşma süresini azaltırken gelişmiş gözlem ve analitikleriyle karar verme işlemlerini hızlandırıyor.

VMware aynı zamanda, HCI ortamları için destek deneyimlerini geliştirecek vSAN ReadyCare’ı da tanıttı. VMware, kullanıcılarının sorun yaşamasını engelleyerek veya onları hızlıca çözerek performanslarında bir kayıp yaşamamasını sağlarken vSAN Support Insight gelişmiş analitiklerin proaktif uzaktan izleme özelliklerini ve VMware destek ekibine yapılan geniş yatırımı birleştirerek aksaklık sürelerini en aza indiriyor.

Dünya genelinde lider bir HCI yazılım sağlayıcısı olarak kabul gören VMware, şimdi de vSphere ve vSAN’dan güç alan HCI çözünümünü, en iyi dört genel bulut sağlayıcısından ikisi olan AWS ve IBM’de de sunuyor. Dell EMC VxRail ve VxRack SDDC çözümleri gibi anahtar teslim HCI entegre sistemlerinden onaylı vSAN ReadyNode donanım referans mimarilerine ve genel bulutlarda ‘hizmet olarak’ tüketim modellerine, geniş iş ortağı ekosistemi aracılığıyla VMware, HCI için en geniş tüketici seçeneği yelpazesini destekliyor.

Teknoloji Makaleleri