Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Citrix, sektörün ilk dijital çalışma alanını tanıttı

citrix-globaltechmagazineCitrix Workspace, tüm uç noktalardaki SaaS, mobil ve sanal uygulama deneyimini birleştiriyor ve onları güvenli hale getiriyor.

Dijital dönüşüm, bulut ve yeni çalışma şekilleri, şirketleri teknolojinin nasıl ve nerede kurulup güvenli hale getirildiğini yeniden gözden geçirmeye zorluyor. Citrix Synergy etkinliğinde Citrix, kurumların en sıkı uyumluluk ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılarken çalışanlara ihtiyaç duydukları her şeyin tek bir yerde birleştiği üstün bir iş deneyimi sunmalarını sağlayarak, insan merkezli bilgi işlemeye geçişi destekleyen yenilikleri sunuyor.

Çalışan katılımını ve verimliliğini sağlamak için şirketlerin, işin yapıldığı yere ve şekle göre uyum sağlayan, IT’ye ağ, bulut veya cihaz seçimlerini destekleme ve yönetme konusunda güven veren, veri merkezlerinden en uzak uç noktaya kadar her yerde ilkeleri dinamik olarak algılayan ve uygulayan bütüncül güvenlik altyapısına sahip birleşik bir çalışma alanı deneyimi sunmaları gerekiyor.

Citrix CEO’su David Henshall konuyla ilgili şunları söylüyor: “Biz, Citrix olarak kurumlara insan merkezli bilgi işlemeyi getirmeye kararlıyız. Şu anda mobil kullanıcıların geleneksel ofis ortamındakilere denk olduğu bir noktadayız ve bu yüzden kurumların birleşik iş deneyimi sunması gerekiyor. Çözümlerimiz, insanların ve kurumların her an her yerde yenilik yapmak, müşteriyi etkileşime geçirmek ve verimli olmak için ihtiyaç duydukları deneyimi, güvenliği ve seçimi sunuyor.”

Deneyim: SaaS, Web, Mobil ve Sanal Uygulama Deneyimlerinin Birleşimi

Çalışan deneyimi ve üretkenliği CEO’lar için en büyük öncelik haline geldi. Çalışanların tercih ettiği uygulamalara, cihazlara ve içeriğe güvenilir erişim sağlamanın verimliliği artırdığı ve iş performansını iyileştirdiği kanıtlandı. Deneyim kişiselleştirilmeli ve deneyime kolay adapte olunabilmeli. Citrix, Citrix Workspace ile SaaS uygulamalarına güvenli erişim sağlamak için sanal, masaüstü ve mobil uygulama dağıtım portföyünü genişleterek işletmeler için ilk birleşik dijital çalışma alanını yaratıyor.

Sadece Citrix kullanıcıların web, SaaS, Windows, Linux ve mobil uygulamalarına, masaüstlerine ve verilere her yerden ve her cihazdan güvenli bir şekilde erişmelerini sağlamak için en eksiksiz ve entegre çalışma alanını sunuyor. Citrix Workspace herkesin ihtiyaçlarına göre uyarlanmış, sezgisel ve birleşik dijital çalışma alanındaki tüm uygulamalara ve içeriğe, güvenli çoklu oturum açma (SSO) erişimi sağlıyor. Citrix Workspace, tüm cihazlarda tutarlı ve birleşik bir deneyim sunuyor: Kullanıcıların evde tabletten çalışmaya başlamalarına, ofis yolunda akıllı telefonlarından çalışmaya devam etmelerine ve ofise geldiklerinde masaüstünde veya dizüstü bilgisayarlarında çalışmalarını tamamlamalarına olanak sağlıyor.

Citrix, mobil uygulamalarının deneyimini geliştirmeye devam ederken Slack ile Secure Mail entegrasyonu sayesinde kullanıcıların e-posta mesajlarını Slack sohbetlerine dönüştürmelerini ve Slack mesajlarını doğrudan Secure Mail üzerinden göndermelerini sağlıyor.

Seçim: Karmaşıklığı Artırmadan Seçenekler Sunma

Citrix Cloud hizmetleri, bulut taşınabilirliğini mümkün kılarak müşterilerin kendi bulut stratejilerini güvenle uygulayabilmeleri için onlara gerekli araçları ve bilgileri sağlıyor. Müşteriler aynı zamanda, iş gereksinimleri değiştikçe iş yüklerini bulutlar arasında kolayca taşımak için gereken esnekliğe de sahip oluyolar. Kullanıcılar dijital çalışma alanlarını tüm bulut platformlarında (AWS, Azure, Google, Oracle veya özel) çalıştırabiliyorlar.
Citrix otomatik görüntü yönetimi ve provizyon teknolojileri, bu iş yüklerini müşterilerin veri merkezlerinden, tercih ettiğiniz bulutlara taşımayı ve çıplak metal ve sanal altyapılar ile buluttan geniş bir yelpazede farklı platformları desteklemeyi kolaylaştırır. Citrix, tüm yığınını ortak bir platform üzerinde tasarladığı için, müşteriler iş yüklerini kendi veri merkezlerinden, tercih ettikleri bulutlara kolayca taşıyabilir ve gerektiğinde, bulut taşınabilirliğini kuruluşun ulaşabileceği bir konuma getirebilir.

Citrix, Azure için yeni nesil RDS platformu olan Uzak Masaüstü Yönetim Altyapısına (RDMI) Citrix’in önemli özelliklerini eklemek için Microsoft ile birlikte çalışmaya devam ediyor. Citrix ayrıca XenApp ile sanallaştırılmış uygulamalar dağıtmak için Windows Server 2019 desteği sağlayacak.

Citrix ayrıca tek bir uç nokta yönetimi çözümünden cihaz seçimini de mümkün kılıyor. Citrix Endpoint Management, giyilebilir ürünlerden Alexa for Business gibi IoT cihazlarına ve Citrix ortakları NComputing ve Viewsonic’ten Raspberry Pi-powered çalışma alanı merkezlerine kadar geniş bir cihaz seti için yönetim sağlar. Şirketlerin bu cihaz çeşitliliğini yönetmek için modern bir yola ihtiyaçları var. Artık iş cep telefonları ve dizüstü bilgisayarlarda bitmiyor. Kullanılan cihaz ne olursa olsun Citrix kurum içindeki tüm uç noktaları güvenli bir şekilde yönetebiliyor.

Güvenlik: Modern, Bütüncül Bir Yaklaşım

Yeni ve sürekli artan tehditler verimliliği azaltan değil, artıran güvenlik yaklaşımları gerektiriyor. Kuruluşların, kullanıcıları güvenlik kısıtlamaları dahilinde çalışmaya zorlamak yerine onların çalışma şekline adapte olan bütünsel bir güvenlik yaklaşımına ihtiyaçları var. Citrix’in güvenlik yaklaşımı, daha iyi görünürlük ve kontrol için kullanıcıyı, uygulamaları ve ağı içine alan güvenli bir dijital çevrenin dağıtımında Citrix Unified Endpoint Management ve Citrix Analytics’i pazar lideri Citrix Ağ portföyü ile birleştiriyor. Citrix güvenli dijital çevre, IT ve CISO’lara merkezileştirilmiş, her erişim noktasında dinamik olarak uygulanan güvenlik ilke kontrolleri vererek veri merkezi dışında kalan farklı birçok cihazda, uygulamada ve kurum içi ağlar, hibrit ve çoklu bulut ağları üzerinde dağıtılan içeriklerde bulunabilecek saldırı alanlarını en aza indirger ve gizler.

Citrix çalışma alanı ağ portföyü, Citrix Analytics tarafından desteklenir. Bir şirket bulut uygulamalarını, dosyaları ve verileri, mobil veya masaüstü uygulamaları güvence altına alırken Citrix Analytics şirket çapında kullanıcı ve varlık davranışı, sistem güvenliği, performans ve operasyonlar için görünürlük sağlar ve IT altyapısını basitleştirir. Citrix Analytics, anormal davranışları ve potansiyel tehditleri tespit etmek için makine öğrenimi ve yapay zeka kullanarak bulut hizmetlerimiz ve kurum içi ürünlerimiz aracılığıyla toplanan verilerden aksiyon alınabilecek bilgi sentezler ve müşterilerin iç ve dış tehditleri proaktif olarak tanımlayıp yönetmelerine yardımcı olur.

Citrix, Citrix Workspace ile SaaS, web, mobil ve sanal uygulama deneyimlerini birleştirir ve bu uygulamaları Citrix Access Control ile merkezden, güvenli bir şekilde yönetme olanağı sağlar. SaaS ve web uygulamalarında veri görünürlüğü, kontrolü veya yönetimi sağlamayan geleneksel SSO çözümlerinin aksine Citrix Access Control ile  tüm SaaS, web ve Citrix sanallaştırılmış uygulamalarına SSO yetkinlikleri verir. Gelişmiş kullanıcı davranışı analizi sağlamanın yanı sıra dijital damgalama, kısıtlı kopyala-yapıştır gibi ayrıntılı ilke kontrolleri sağlar ve yazdırmayı engelleyebilir. Ayrıca, Citrix Analytics ile birlikte Citrix Access Control, kullanıcılara yardımcı olan gelişmiş kullanıcı davranış analizleri sağlarken, riskli internet tarayıcı aktivitesini, son nokta üzerinde yapılandırma gerektirmeden, şirket ağından tamamen izole bulut tabanlı bir sanal tarayıcıya akıllı bir şekilde yönlendirebilir. Bu, işletmelerin geliştirilmiş güvenliğe sahip iş odaklı taramaları dengelemelerine olanak tanır.

Citrix CPO’su PJ Hough şunları söyledi: “Yeni iş modellerinin ve uygulamaların gittikçe karmaşıklaştığı bir çağda üretkenliği sürdürmek, insan odaklı ve o insanın işi bitirmek için teknolojiyi nasıl kullandığına dayalı çalışma alanını sağlayabilecek yeni bir yaklaşım gerektirir. Citrix Workspace, uygulamalara ve verilere erişimi kolaylaştıran, cihazlar arasında tutarlı bir deneyim yaratan ve kullanıcının çalıştığı her yere yanıt verebilen ve adapte olabilen ilk birleşik dijital çalışma alanıdır.”

Teknoloji Makaleleri