Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Citrix, gelecek neslin iş gücünü yeni verimlilik araçları ile destekliyor

citrix-globaltechmagazineCitrix sektörün en kapsamlı güvenli dijital iş ortamını Citrix Workspace ile sunmayı hedefliyor.

Günümüzde kullanıcılar işlerini yapabilmek için çok sayıda uygulama, dosya, klasör ve cihaza ihtiyaç duyuyorlar. Ancak bütün bu teknoloji daha fazla verimlilik anlamına gelmiyor; çoğu zaman verimliliğin düştüğünü görüyoruz. Örneğin, kullanıcı önemli bir dosya veya eski bir sunum paylaşmak zorunda kaldığında, o sunumu kaydettiği cihazı kullanmıyor olabiliyor. Veya çalışanın gün içerisinde bağlanmak zorunda olduğu çok sayıda SaaS (hizmet olarak yazılım) olduğunda, kişinin her biri farklı kullanıcı adı ve şifreleri hatırlaması ve takip etmesi gerekiyor. IT ekipleri de benzer şekilde büyüyen bir uygulama portföyünü yönetirken, kuruma dahil edilen farklı pek çok cihazın ve işletim sisteminin de güvenliğini sağlamak zorunda kalıyorlar.

Citrix’in amacı ise bütün bu karmaşayı basitleştirmek; kullanıcıların iş ortamlarına, uygulamalarına, masaüstlerine ve içeriklerine, mümkün olan en kolay ve rahat şekilde ulaşmalarını ve bu sayede işi nasıl yapacaklarını düşünmek yerine işe odaklanmalarını sağlamak. Citrix bu doğrultuda Citrix Workspace app’i kullanıma sunuyor. Citrix Workspace app insanların işlerini yapmak için ihtiyaç duyduğu her şeye kolayca ulaşmasını sağlıyor. Bu app, cihaza yüklenecek basit bir uygulamadan çok daha fazlası. İnsanların iş yapış şeklini değiştirecek tekil ve bütünsel bir deneyim.

Uygulamalarınız, dosyalarınız ve masaüstleriniz; ihtiyacınız olan her şey parmaklarınızın ucunda

Citrix Workspace app’in odağı kullanıcı deneyimi; kullanıcılar tek bir noktadan en beğendikleri Windows, Linux, mobile, SaaS, web uygulamaları, masaüstleri ve dosyalarına ulaşabilirler. Tutarlı bir kullanıcı deneyimi aracılığı ile her türlü uygulama, masaüstü veya dosya herhangi bir cihazdan tek klikle kullanıma hazır.

Tüm dosyalara anında ve kolay erişim.

Verilerin mobil hale gelmesi, bir yandan çalışanların her yerden verimli çalışmasını sağlarken, diğer taraftan dağınık dosya depoları en titiz kullanıcıyı bile zorlayabiliyor. Citrix Workspace app bütün dosyalara merkezi erişim imkânı getiriyor; OneDrive for Business, ShareFile, EMC Systems ve daha pek çok alana tek bir merkezi noktadan erişim mümkün hale geliyor.

SaaS, Mobile, Windows, Web gibi tüm uygulamalara merkezi erişim.

Citrix Workspace app engelleri ortadan kaldırarak SaaS, web, mobile ve ayrıca Office 365 ve Salesforce gibi sanal uygulamalara şifresiz ve rahat ulaşım sunuyor.

SaaS uygulamalarının güvenliği ve görünürlüğü. 

Citrix Workspace app kurumsal SaaS uygulamalarının tümüne merkezi bir erişim noktası teşkil eder. Citrix Workspace app ile SaaS uygulamaları bulut bazlı, entegre bir sanal tarayıcı kullanarak anında açılır.

IT güvenliği kullanıcı kısıtlamalarıyla değil, kullanıcı davranışları ile sağlanabilir. 

Citrix Workspace app kullanıcı davranışlarından yola çıkarak, analitik olarak her kullanıcı için bir şahsi profil oluşturur. Bu profil kullanıcının tipik iş alanı aktivitelerini, cihazlarını ve erişim noktalarını da içerir.

Yeni bir çalışanı veya cihazı sisteme dahil etmek artık çok kolay. 

Citrix Workspace app IT’nin yeni bir eleman veya cihazı, güvenlikten ödün vermeksizin ve mümkün olan en kısa sürede aktive etmek için ihtiyaç duyacağı her şeyi içerir.

Hem özgür cihaz seçimi hem de IT güvenlik ve kontrolü. Citrix Workspace app kendi-cihazını-kendin-getir sistemini (bring-your-own-device) kolaylaştırıyor. Artık iş uygulamaları ve verileri aynı cihazda şahsi uygulama ve verileri ile yan yana var olurken, veri güvenliğini de tehdit etmiyor.

İnternette dolaşmayı tekrar güvenli hale getirin.

Citrix Workspace app interneti tekrar güçlü bir iş aracı olarak kullanma imkânı sunuyor; akıllı şekilde internette gezinti iş yükünü bulut tabanlı ve kurumsal ağdan tamamen izole bir web tarayıcıya aktararak, iş odaklı internet erişimi ile IT güvenliği arasında denge kuruyor.

Citrix workspace hub’ın gücünden Citrix Workspace app içerisinde yararlanın.

Hub’ı Citrix Workspace app ile eşleştirerek, kullanıcılar mobil cihazlar üzerinden güvenli ve kolay şekilde dijital iş alanlarını workspace hub’a bağlı herhangi bir monitöre aktarabiliyorlar ve işleri bitince hızla kendi mobil cihazlarına dönebiliyorlar.

Citrix Workspace app’in yılın ikinci çeyreğinde kullanıma sunulması bekleniyor.

Teknoloji Makaleleri