Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Cisco uç nokta güvenliği için yatırımlarına devam ediyor

cisco-globaltechmagazineCisco, oltalama ve spoofing (sahtecilik) saldırılarına karşı etkin koruma sağlamak için yeni e-posta güvenlik hizmetleri sunuyor.

Bir kurumun en değerli varlığı çalışanlarıdır. Buna rağmen çalışanlar, siber güvenlik konusunda tehlike unsuru oluşturabiliyor. Siber saldırganlar, gerçek gibi görünen sahte e-postalar oluşturup bunları bilinçsiz kullanıcılara kötü amaçlı yazılımlar göndermek için kullanıyor. Başarılı olduklarında ise çoğu şirketi; gelir, müşteri, fırsat ve nakit harcama kayıpları dahil olmak üzere 500 bin dolar ve üzerinde zarara uğratıyorlar. Cisco, çalışanları hedef alan gelişmiş tehditlerle mücadele etmek amacıyla, kullanıcıları sahte e-postalardan koruyacak ve onların fidye yazılımlar, kripto madencilik ve dosyasız kötü amaçlı yazılımlara karşı korunmasına olanak sağlayacak yeni e-posta güvenlik hizmetleri sunacağını duyurdu.

Piyasadaki uç nokta güvenlik çözümlerinin neredeyse tamamı, kötü amaçlı yazılımların yüzde 99’una karşı koruma sağladığını iddia ediyor. Peki, geriye kalan yüzde birlik dilimde olup yakalanmamak için ileri düzey teknikler kullanan tehditler ne olacak? Bulut tabanlı bir uç nokta güvenlik çözümü olan Cisco Uç Noktalar için Gelişmiş Kötü Amaçlı Yazılım Koruması (AMP) saldırıları önlüyor ve şirketleri ciddi oranda zarara uğratma potansiyeline sahip yüzde birlik dilimdeki tehditleri tespit etmeye yardımcı oluyor. Uç Noktalar için AMP’nin kapasitesini arttıran Cisco’nun eklediği özellikler şu şekilde:

  • Fidye yazılımı ve kripto madencilik gibi günümüzün tehditlerinin önüne geçecek ileri düzey tespit ve koruma mekanizmaları: Cisco, kullanıcı çevrimdışıyken de tehditlere karşı sunduğu korumayı iyileştiriyor. Yeni Uç Noktalar için AMP’nin exploit (istismar) önleme özelliği, yalnızca bellekte yer alanlar da dahil olmak üzere dosyasız kötü amaçlı yazılım saldırılarına karşı koruma sağlıyor. Cisco AMP’nin yeni kötü amaçlı faaliyet koruması fidye yazılımın faaliyete geçmesini engelleyip işlemleri sonlandırıyor ve yazılımın yayılmasını engelliyor.
  • Uç nokta konsoluna entegre edilen ve güvenlik analistlerinin arızaları geniş çapta hızlı ve kendinden emin bir şekilde incelemelerini sağlayarak güvenlik incelemelerini hem kolaylaştıran hem de hızlandıran yeni bulut tabanlı uygulama olan Cisco Visibility ile tehdit inceleme gerçekleştiriliyor. Güvenlik olaylarına dair verileri çeken, normalleştiren ve zenginleştiren bu özellik, uç noktalardan başlayarak ağa ve buluta kadar uzanan güvenlik açığının kapsamını görsel bir şekilde sunuyor.

Cisco yeni e-posta güvenlik hizmetlerine yatırım yaptı

Tehdit ortamı ne kadar değişirse değişsin, kötü amaçlı e-posta ve spam, rakiplerin kötü amaçlı yazılımları yaymasını sağlayan önemli araçlar arasındaki yerini koruyor. Bu tehditlerin çoğu da uç noktaya ulaşıyor. Kurumların, kendi şirket alanlarının kötü amaçlı e-postaların dağıtım mekanizması olarak kötüye kullanılmalarını engellemesi ve kurum içi kullanıcıları şüpheli gönderenlerin ilettiği e-postalardan gelen oltalama ve spoofing saldırılarına karşı koruması gerekiyor.

Cisco, bu sorunların ele alınması ve oltalama saldırılarında kullanılan e-posta kimlik sahtekarlıklarının daha etkili bir şekilde önlenmesi için adım atıyor. Cisco, Agari ile E-posta Güvenliği ürününü iyileştirecek yeni hizmetler pazarlamak ve satmak için bir OEM (Orijinal Malzeme Üreticisi) anlaşması imzaladı.

Yönetilen güvenlik hizmetleri ile dağıtım

Cisco, her büyüklükteki müşterinin bu yeni özelliklerden faydalanmasını sağlamak amacıyla ConnectWise ile olan ilişkilerini genişletiyor. Böylelikle yönetilen hizmet sağlayıcıların (MSP) Cisco Security’i portföylerine dahil edebilmelerini sağlıyor. Bu genişleyen ilişki sayesinde yeni bir ConnectWise Gelişmiş Güvenlik Paneli sunulacak. Bu bulut yönetim platformu, ConnectWise Manage iş yönetimi çözümü ile tam olarak entegre oluyor. Aynı zamanda Cisco’nun önde gelen bulut tabanlı ürünlerinden faydalanan ve MSP’lerin kullandığı portal olan ConnectWise Unite’ı Cisco ile tamamlıyor. Yeni ConnectWise Gelişmiş Güvenlik Paneli, MSP’lere Cisco AMP, Cisco Umbrella, Cisco Stealthwatch® Bulut, Cisco Uyarlanabilir Güvenlik Cihazları, Cisco Yeni Nesil Güvenlik Duvarı ve Cisco Meraki® MX de dahil olmak üzere Cisco’nun güvenlik portföyü ile yönetilen güvenlik hizmetleri sunma olanağı sağlıyor.

Cisco Türkiye Güvenlik Ürünleri Satış Yöneticisi Hakan Tağmaç :  “Cisco, çalışanların ve uç noktaların korunması için anti-virüsten daha fazlasının gerektiğinin farkında. Saldırganlar, uç noktaların güvenliğini kırmak için internet, e-posta ve ağları vektör olarak kullanıyor. Biz de İnternet üzerindeki tehditlere karşı bulut tarafından sağlanan korumayı kullanarak daha fazla çalışanın korunmasını sağlıyoruz. Cisco, günümüzde e-posta kimlik sahtekarlığını ortadan kaldırmak için çabalayan sayılı kuruluşlardan biridir. Genişletilmiş ortaklığımız, yatırımlarımız ve teknolojik inovasyonlarımız sayesinde müşterilerimize en iyi e-posta ve uç nokta korumasını sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Teknoloji Makaleleri