Salı, Nisan 16, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Pazarlamadaki en iyi yapay zeka uygulaması ödülü RTB House’un

rtb house-globaltechmagazineAI Summit London’da yapılan açıklamaya göre, Alconics’in satış ve pazarlama alanındaki en iyi yapay zeka uygulaması ödülünün sahibi RTB House oldu.

Dünya çapında önde gelen markalar için eşsiz yeniden hedefleme teknolojileri sunan RTB House, Alconics Ödülleri 2018’in sahibi olduğunu açıkladı. Microsoft ve Imperial College London’ın desteği ile 3. defa düzenlenen ödüllerde uluslararası Yapay Zeka (AI) iş çevresinde inovasyon ve sıkı çalışmalar ele alındı. Derin öğrenme teknolojisiyle RTB House, Satış ve Pazarlamada En İyi Yapay Zeka Uygulaması olarak onurlandırıldı.

Diğerleri arasında öne çıkarak jüri tarafından ödüllendirilen RTB House, yapay zeka kullanımındaki inovatif yaklaşım ve yeniden hedefleme teknolojisindeki derin öğrenme entegrasyonu ile ödülü almaya hak kazandı. Derin öğrenme teknolojisi, yeniden hedeflemenin verimliliğini artırarak tüketicilerin tutum ve eğilimleri belirliyor. Bu sayede çok daha iyi ürün önerileri getirebiliyor ve kullanıcıların reklama tıklama ihtimallerini çok daha iyi tahmin edebiliyor. Günün sonunda reklamverenler daha verimli yeniden hedefleme aktivitelerine ve daha fazla yatırım geri dönüşüne (ROI) sahip oluyorlar.

RTB House Bölge Yöneticisi Ömer Aras, “Alconics Ödülleri, sunduğumuz teknolojinin e-ticaret alanında satış ve pazarlama için sunulan en iyi çözüm olduğunu kanıtlıyor. Ekibimiz adına çok önemli bir başarıya imza attık ve yapay zeka konusunda iyi bir yatırım yaptığımız da kanıtlanmış oldu. İlk günden beri, ürünümüzün temelini oluşturan teknolojiyi geliştirmeye ve dünyanın en önemli ve gelecek vadeden konusu yapay zekaya odaklandık” dedi.

Derin öğrenme, insan beynini model alıyor

Derin öğrenme, tamamen kişiselleştirilmiş pazarlama imkanı sağlıyor. Makine öğreniminin inovatif bir alt kolu olan teknoloji, veri işleme ve karar verme sürecindeki yaratıcı yöntemleri oluşturmada insan beyninin çalışma şeklini model alıyor. Bir pazarlamacının perspektifinden bakıldığında, derin öğrenme tüm reklamcılık endüstrisi için büyük bir etki yaratıyor.

Bu teknoloji herhangi bir insani tecrübeye ihtiyaç duymadan tüketicinin satın alma potansiyelini daha gerçekçi ve zengin bir şekilde ortaya koyulmasını sağlıyor. Kullanıcının kendine özgü davranışlarını öngörmeye haiz olan teknoloji, tüketiciler hiç görmeseler ya da düşünmeseler dahi, onlar için ilginç gelebilecek ya da satın alma profiline uygun olabilecek ürünlerin reklamlarda yer almasını sağlayarak günlük kullanıcı deneyimini kolaylaştırıyor.

RTB House’un çalışmalarına göre, derin öğrenme algoritmaları, makine öğrenimine sahip reklam aktivitelerine kıyasla yüzde 50’ye kadar daha verimli olmasını sağlıyor. 2017 yılında RTB House, RTB modelinde reklam satın alma yapılmasını sağlayan teknolojisini yüzde 100 oranında derin öğrenme ile entegre eden dünyadaki sınırlı sayıdaki şirketten biri olmayı başardı. Kısa süre önce şirket, yapay zeka pazarlama laboratuvarı açarak, yayıncılar ve reklamverenler için pazarlama teknolojisi çözümleri araştırmaya ve geliştirmeye başladı.

Teknoloji Makaleleri