Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Qualcomm Snapdragon Wear 2500 Platformu’nu tanıttı

qualcomm-globaltechmagazineQualcomm Snapdragon Wear 2500 Platformu, artık 10’dan fazla ülkedeki 10’dan fazla operatörde yaygın bir şekilde kullanılacak.

Qualcomm Snapdragon Wear 2500 platformu, iyileştirilmiş batarya ömrü, önceden optimize edilmiş algoritmaya sahip sensör merkezi, düşük güç tüketimli konum takibi, şirketin beşinci nesil 4G LTE modemi ve çocuklar için optimize edilmiş Android versiyonu ile çevik bir temel sunuyor. Çeşitli müşteri cihazlarının içine inşa edilen Snapdragon Wear 2500 platformu, çocukların aileleriyle iletişim içinde olmasına; zengin multimedya içeriklerine erişim ile öğrenmelerine ve büyümelerine; arkadaşlarıyla eğlenmelerine ve oyun oynamalarına ve gün boyunca zinde ve aktif olmalarına yardımcı oluyor. Aynı zamanda ailelerin de içlerinin rahat olmasını sağlıyor.

Qualcomm Technologies International, Ltd. Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Ses, Müzik ve Giyilebilirlerden Sorumlu Genel Müdürü Anthony Murray, konuyla ilgili “Hedeflenen çocuk saati ve takip cihazı segmentine bakıldığında çocuklar için tasarlanan fakat birçok kapasiteye sahip olan cihazlardaki büyüme fazlasıyla heyecan verici. Müşteriler de gittikçe artan bir küresel talep gözlemliyor. Qualcomm Technologies, Inc. de Snapdragon Wear 2500 platformu ile 4G çocuk saatlerinin bu hızlı büyümesine öncülük etmek için yardımcı oluyor. Bugün, perakendeci ve taşıyıcı firma aracılığıyla piyasada 10’dan fazla cihaz satılıyor. Bu yeni nesil Snapdragon Wear 2500 platformuyla bağlantılı 4G çocuk saatlerine daha eğlenceli özellikler ve ilgi çekici kullanım durumlarını oluşturmak için müşterilerin kullanabileceği yeni performans ve özellikleri destekliyoruz. Özel çocuk saati platformumuz ile çocuklar için zengin ve merak uyandıran deneyimi destekleyen çevik bir temel sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

Çevik Bir Çocuk Saati Platformu

Snapdragon Wear 2500, bir önceki nesil ile kıyaslandığında hem aktif hem de bekleme modundaki kullanımlarda yüzde 14 daha uzun batarya ömrü sunacak şekilde tasarlandı. Bu artan batarya ömrü giyilebilir güç yönetimi entegreli devre (PMIC), RF Ön Uç (RFFE), konum motoru, Bluetooth yayın mimarisi ve işlemci ve modem yazılım optimizasyonu gibi özelliklerle destekleniyor. Yeni giyilebilir PMIC, en düşük uyku akımını (RBSC) yüzde 14’e kadar azaltacak, yüzde 38 küçülecek ve güç yönetimini, şarj cihazını, şarj göstergesini ve dokunma hissi veren sürücü özelliklerini barındıran kompakt bir paket sunacak şekilde tasarlandı. Yeni galyum arsenit temelli RF güç artırıcıyla önceki modellerine göre maksimum güçte yüzde 20 daha az enerji tüketiyor.

Snapdragon Wear 2500 platformunun temelinde Qualcomm Technologies’in ispatlanmış, küresel sertifikaya sahip beşinci nesil 4G LTE çok modlu modemi bulunuyor. Küresel navigasyon uydu sistemi ve sensör tümleştirme yaklaşımındaki son gelişmeleri kullanan platform, daha doğru konum takibini desteklerken çocuklarının konumunu daha doğru görmek isteyen aileler için önemli olan güvenilir coğrafi mevki koruma duvarı kullanım durumlarını uyguluyor.

Ek olarak Snapdragon Wear 2500 donanım platformuna Android’in çocuk saatleri için optimize edilmiş bir versiyonu eşlik ediyor. Android “O”yu temel alan ve 512MB hafıza kullanım alanına sığan bu versiyon, ihtiyaç duyulmayan özellikleri sonlandırarak güç tüketimini azaltacak şekilde tasarlandı. Aynı zamanda giyilebilir kullanım durumları için modem ile doğru boyutta olan bu versiyon, düşük güç tüketimiyle yüksek derecede doğru algılama için sensör merkezini entegre ediyor ve çocuk saatlerine özel özellikleri dahil ediyor.

Yarının Çocuk Saati Deneyimini Bugün Sunması İçin Tasarlandı

Yüksek performanslı, dört çekirdekli A7 işlemci ve Adreno sınıfı grafik motorunu temel alan Snapdragon Wear 2500 platformu, çocuklara zengin mesajlaşma ve entegre öğrenme deneyimleri sunması için tasarlandı. Platform, ailelerin çocuklarıyla bir video araması üzerinden iletişime geçebilmesi ve çocukların zengin, eğitici, video temelli içeriklerle eğlenebilmesi için bir beş mega piksel kamerayı da destekliyor. Qualcomm Voice Activation bulunan ve popüler yapay zeka temelli ses asistanlarını destekleyen platform, doğal bir şekilde sohbet etmeyi ve webdeki zengin, eğitici içeriklere erişimi mümkün kılıyor. Platform aynı zamanda çocukların yanlarına cüzdanını almadan okullarındaki günlük harcamalarını yapabilmesini sağlayacak şekilde tasarlanan NXP’nin yeni nesil son derece güvenli NFC çözümünü de barındırıyor.

Güç tüketimi ultra düşük olan bir sensör merkezine sahip olan platform, son derece doğru bir akıllı algılama deneyimi sunması için tasarlanan önceden optimize edilmiş sensör algoritmalarıyla birlikte geliyor. Bu sensörlerin kullanılması, çocukların aktif ve zinde kalmalarına yardımcı olurken aileler de çok sevdikleri çocuklarının sağlıklarını takip edebiliyor. Ek olarak platform, işaret temelli oyun ve eğlence uygulamalarını destekleyerek çocukların çocuk saatiyle deneyimlerinden zevk almaya devam etmesini sağlıyor.

Platformun Faydalarını Artırmak için Ekosistem Desteği

Qualcomm Technologies, Snapdragon Wear 2500 platformunun öncü müşterisi olarak Huawei ile birlikte çalıştığını ve müşterileri için sensör algoritmalarında daha fazla seçenek sunmak için InvenSense ile yakından çalıştığını duyurdu.

Huawei Akıllı Giyilebilir ve Sağlık Ürün Hattı Başkanı Rico Zhang, “Huawei olarak yeni Snapdragon Wear 2500 platformunu temel alan 4G çocuk saatini ticarileştirmesi beklenen ilk firma olmak gurur verici. Yeni platformun üzerine kurulduğu üstün güç tüketimi, 4G bağlanırlığı, akıllı algılama ve konum yetenekleriyle Qualcomm Technologies, Inc. ile giyilebilir segmentteki uzun zamandır var olan işbirliğimizi genişletmekten ve sektöre yeni nesil çocuk saatlerini sunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Bir TDK Group şirketi olan InvenSense, Inc.’nin Ekosistemden Sorumlu Kıdemli Direktörü Nicolas Sauvage ise “Snapdragon Wear 2500 çocuk saati platformu üzerinden Qualcomm Technologies, Inc. ile çalışmak bizi heyecanlandırıyor. Altı eksenli hareket algılamadaki engin algoritmik uzmanlığımızdan faydalanan InvenSense, Inc, bu platformdaki birçok anlamlı işareti destekleyerek işaretlere uyarlanabilen cevaplar, geliştirme süresini azaltma ve dijital deneyimi insanlaştırma ile orijinal ürün üreticilerine imkan sağlayarak onlara yardımcı oluyor” dedi.

Şimdi Qualcomm Technologies, Inc., Snapdragon Wear 2500 platformunun ticari numunelerini müşterilerine satış kanalları aracılığıyla göndermeye başladı. Heyecan verici çocuk saatlerini daha verimli ve düşük maliyetli bir şekilde ulaştırmada cihaz üreticilerine yardımcı olmak için Qualcomm Technologies, Inc., 4G çocuk saatleri tasarımında birçok orijinal ürün üreticileriyle birlikte çalışıyor. Ek olarak bu alandaki öncü sağlayıcılardan biri olan Intrinsyc, Snapdragon Wear 2500 temelli sistem üzeri modül ve geliştirme kitini 2018’in üçüncü çeyreğinde piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Teknoloji Makaleleri