Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Güvenli olmayan web sitelerine karşı çözüm siber kalkan

platin-bilisim-globaltechmagazineSiber güvenlik uzmanlarına göre güvenli olmayan web sitelerine karşı en etkili çözümlerinden biri “Siber Kalkan” kullanmak.

Arbor Networks tarafından hazırlanan araştırma raporuna göre 2017’de Türkiye’de günde 475 siber saldırı yaşandı. Son teknolojik uygulamalar neticesinde sayısı her geçen gün hızla artan siber saldırılar, can sıkıcı olmanın yanı sıra, işinizi tamamen tahrip etme potansiyeline de sahip. Hacker’ların en olumsuz etkisi ise iş dünyasında kurumların itibarına ve güven endeksine zarar vermeleri. Piyasada “kimlik avı” veya “kötü amaçlı yazılım siteleri” olarak da bilinen güvenli olmayan web sitelerine karşı önlemler de yok değil.

Platin Bilişim Satış Direktörü Pınar Bamyacı’nın verdiği bilgiye göre siber saldırganlar savaş için en etkili yöntem; “Web İzolasyon”.

“Web İzolasyon en yeni tehdit önleme yaklaşımıdır” diyen Bamyacı şöyle sözlerine şöyle devam ediyor:

“Bir işletmenin iş sürekliliği ve veri güvenliği şu anda bilgi işlem yöneticilerin ana gündem maddesini oluşturmakta. Artan siber saldırılara karşı irili ufaklı her ölçekten kurum bu alanda çalışmalar yürütüyor.  Son aylarda kurumların özellikle kategorize olmayan ve riskli sitelere güvenli erişimi hususunda ek yatırımlar yaptığını gözlemliyoruz. Platin Bilişim olarak biz de sektörden gelen talep doğrultusunda Web İzolasyon projelerine ağrılık verdik.”

Siber saldırıların yüzde 90’ı web ve e- mail trafiği üzerinden

“Web İzolasyon ile internet ve mail trafiği için en efektif şekilde Malware koruması sağlayabilir” diyen Bamyacı ekliyor:

“Web İzolasyon güvenli olmayan ve Riskli sitelere güvenli erişim sağlamak için Secure Web Gateway (ProxySG, ASG, VSWG) ile entegre çalışabilmektedir. Araştırma şirketi Gartner verilerine göre işletmelerin% 50’den fazlasının web isolation çözümünü kullanıyor.  Siber Atakların %90’ı Web ve Email trafiği üzerinden geldiği düşünülürse bu tarz çözümler ile iş sürekliliğini sağlamak en doğru yaklaşım olacaktır. Symantec Web izolasyonunu sayesinde kurumlar, kullanıcıları potansiyel olarak güvensiz risk profillerine sahip sınıflandırılmamış web sitelerinden veya URL’lerden gelen tehditlere karşı korunma sağlayabilirler. Bu çözüm,  Bulut hizmeti, kurum içi veya karma dağıtım modeli şeklinde farklı ihtiyaçlara özel senaryo oluşturularak kurumların bünyesine entegre edilebiliyor. Şirket bünyelerinde bazı kullanıcı grupları örneğin bilgi teknolojileri ve finans personeli, çoğunlukla ayrıcalıklı erişim haklarına sahiptir ve bu kişilerin bilgileri ele geçirilirse kurumlar için yüksek bir riski temsil eder. Web  İzolasyon, bu kullanıcılar için yüksek güvenlik sağlar. İlgili kişilerin cihazlarına ektra koruma imkânı sunar. Böylece hassas veriler ve kritik sistemler için maksimum güvenlik sağlanmış olur.

Çözüm sayesinde Ayrıcalıklı kullanıcıların web’de gezinmesini izole edilebilir, sadece ihtiyaç duydukları web erişimini sağlanabilir ve cihazlarının korunması da  garanti altına alınabilir. Web İzolasyonu, kötü niyetli web sitelerine bağlantılar içeren e-postalara karşı da koruma sağlar. Kullanıcıların kurumsal şifreleri ve hassas bilgileri zararlı web sitelerine göndermelerini engeller. Kötü niyetli web sitesi bağlantılarını izole eder ve kötü amaçlı yazılımların uç noktalara ulaşmasını önler.”

Teknoloji Makaleleri