Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Red Hat, Process Automation Manager 7’nin hizmete girdiğini duyurdu

red hat-globaltechmagazineRed Hat Process Automation Manager 7, hem işletmeler hem de BT kullanıcıları için akıllı süreç otomasyonu ve dinamik vaka yönetimi yetenekleri sunuyor. 

Dünyanın lider açık kaynak çözümleri sağlayıcısı Red Hat, bugün hibrit bulut ortamlarında kurumsal otomasyon hizmetleri ve süreç odaklı uygulamalar geliştirmek için kullanılabilecek kapsamlı, bulut yerlisi platformu Red Hat Process Automation Manager 7’nin hizmete girdiğini duyurdu. Red Hat’in kurumsal süreç yönetimi Red Hat JBoss Suite’in yeni nesli olan bu süreç otomasyon yöneticisi, kurumların operasyonlarını düzenlemelerini, otomatikleştirmelerini, ölçmelerini ve sürekli geliştirebilmelerini sağlıyor.

Dijital dönüşüm, uygulama yaşam döngüsü konusunda hem kurumlara hem de BT’ye daha etkili ve çevik olma konusunda yeni talepler getiriyor. Kurumsal kullanıcıların kurum-dostu kavramlarla yeni kurumsal uygulamalar yaratırken doğrudan katılımda bulunmalarını sağlayan ve uygulama ölçeklenebilirliğinin yanı sıra güvenliğe de önem veren BT’nin ihtiyaç duyduğu yönetişim ve denetimi koruyan Süreç Otomasyon Yönetimi,  iki grup (BT ve kurumsal kullanıcılar) arasında daha yakın bir işbirliği sağlamak için tasarlanıyor.

Red Hat, Ara Katmandan sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Piech, “Süreç otomasyon teknolojisi, Red Hat’in vizyonunun ve güçlü noktalarının (açık hibrit bulut, konteynerler, DevOps, mikroservisler) faydalarını, kurumlar için somut sonuçlara dönüştürüyor. Red Hat Process Automation Manager ile işletme profesyonelleri teknik mimarlarla yan yana gelerek iş akışlarını iyileştirebilir, yeni ürün ve hizmetleri hızla başlatabilir ve müşterilerini memnun edip hızla dijitalleşen dünyadaki rakiplerini geride bırakacak bir operasyonel etkinlik elde edebilir” diyor.

Süreç Otomasyon Yönetimi, hem işletmelere hem de BT kullanıcılarına düşük-kod çözümü sunarak kurumsal süreçleri otomatikleştirecek, kurum politikalarını güçlendirecek ve kurumsal karar alınmasını sağlayacak uygulamalar kurması için gereken süreyi azaltabiliyor.

Platformun bu son sürümünde yer alan başlıca kilit özellikleri şöyle:

  • Bulut yerlisi uygulama geliştirme: Red Hat, Process Automation Manager 7 ile kurumsal süreç otomasyon yetenekleri, sektörün en kapsamlı Kubernetes platformu olan Red Hat OpenShift Platform’un içinde bulut yerlisi olarak geliştiriliyor. Böylece konteynerleştirilmiş mikroservisler hibrit bulut ortamlarına yayılıyor ve müşteriler kurumsal kararları ve süreçleri otomatikleştiren akıllı, bulut-yerlisi uygulamaları hızlı ve düşük maliyetli bir şekilde geliştiriyor, test ediyor ve hizmete alıyorlar.
  • Dinamik vaka yönetimi: Yeni, dinamik vaka yönetim yetenekleri yoğun ya da beklenmedik iş akışlarına, geleneksel süreç modellerinde olmayan destekler veriyor; böylece müşteriler daha kolay işbirlikleri kuruyor ve yapısallaştırılmamış süreçleri daha iyi yönetebiliyorlar. Dolandırıcılık saptama veya sorgulama gibi senaryolarda Process Automation Manager, iş akışı hedeflerinin, sonuçlarının, işbirliğinin ve ilişkilendirilmiş içeriklerin daha iyi görünmesini ve düzenlenmesini sağlayarak süreç otomasyon çalışmalarını iyileştiriyor.
  • Düşük sayılı kodla kullanıcı deneyimi: Process Automation Manager şimdi yeni ve hızlı geliştirme araçları içeriyor. Bu araçlar, süreç odaklı uygulamalar kurarken yaşanan basitleştirilmiş ve sezgisel deneyimin bir parçası olarak zengin, cihaz-bağımsız kullanıcı arayüzleri sağlıyor 

Bu yeni Süreç Otomasyon Yönetimi ayrıca Red Hat’in kural tabanlı uygulama ve hizmetlerinin geliştirilmesini ve kurulmasını basitleştiren bir karar yönetimi platformu olan ve OptaPlanner topluluk projesini temel alan kurumsal kaynak planlayıcısını da içeren Red Hat Decision Manager ile birlikte geliyor.

Red Hat Geliştirici topluluğu şu anda Red Hat Process Automation Manager’ı indirebiliyor. Müşteriler ise en son güncellemeleri Red Hat Customer Portal’dan alabiliyorlar.

Teknoloji Makaleleri