Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Kaspersky Lab Türkiye’deki büyümesini sürdürüyor

kaspersky-globaltechmagazineKaspersky, Prolink ile işbirliği anlaşması yaptığını duyurdu. Prolink, Kaspersky Lab kurumsal güvenlik çözümlerinin Türkiye’deki yetkili distribütörü oldu.

Yapılan stratejik işbirliğiyle, Kaspersky Lab’in kurumsal güvenlik çözümleri ve hizmetlerinin yeni bayilere ve kullanıcılara ulaştırılması hedefleniyor. 1997’de kurulan Türkiye’nin önde gelen katma değerli distribütörü Prolink, BT sektöründeki en yenilikçi ağ, donanım, depolama, açık kaynak ve güvenlik markalarının ürün ve hizmetleriyle, kurumsal ve orta ölçekli şirketlere uçtan uca iş çözümleri sunuyor.

Yeni iş birliği hakkında konuşan Kaspersky Lab Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Bölgesinden Sorumlu Genel Müdürü Amir Kanaan, “Müşterilere ve iş ortaklarına daha yakın olmak Kaspersky Lab’in büyümesi ve başarısı için büyük önem taşıyor. Prolink ile başlattığımız işbirliğinin yalnızca kanaldaki etkimizi artırmakla kalmayıp, Türkiye’deki büyüme hedefimize ulaşmamıza da yardımcı olacağına inanıyoruz. Şirketimizin en yeni teknolojilerine ve uzmanlarına doğrudan ve kolayca erişim imkanı sunarak müşterileri markamıza yakınlaştıracağız. Bu işbirliği, Türkiye’de ve tüm dünyada kurumsal şirketler için daha güvenli bir ortam oluşturma kararlılığımızın ve vizyonumuzun bir göstergesi.” dedi.

Tüm dünyada kurumlar her gün çeşitli siber saldırılarla karşı karşıya kalıyor. Gelişmiş tehditler baş göstermeye devam ediyor. Siber suçlular engelleri aşıp şirketlerin hassas verilerine erişmek için sürekli yeni ve daha etkili yöntemler geliştiriyor. Kaspersky Lab 2018 Kurumsal BT Riskleri anketine göre, Türkiye’deki kurumların %37’si son bir yıl içinde hedefli saldırıya uğradı ve neredeyse yarısına (%47) zararlı yazılım bulaştı. Türkiye, en yüksek fidye yazılımı saldırısına uğrayan kullanıcı oranına sahip ülkeler listesinde yer almaya devam ediyor. 2017’de Türkiye’deki fidye yazılımı kurbanlarının %43’ünü kurumsal kullanıcılar oluşturdu. Bu bölgede faaliyet gösteren şirketlerin etkin koruma için doğru güvenlik önlemlerini alması gerekiyor.

Prolink Genel Müdürü Ken Bradley, “Kaspersky Lab gibi saygı duyulan bir marka ile işbirliği yapmaktan heyecan duyuyoruz. Bu işbirliğinin, mevcut güvenlik çözümleri portföyümüze değer katmasının yanı sıra önemli pazarlarda ürün inovasyonunun ilerlemesine ve Türkiye pazarında lider güvenlik distribütörü konumumuzu sağlamlaştırmaya katkı sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.

Güvenlik pazarında 20 yılı aşkın süredir çalışan Kaspersky Lab’in derin tehdit istihbaratı ve güvenlik uzmanlığı, dünya genelindeki işletmeleri, önemli altyapıları, devletleri ve tüketicileri korumak için güvenlik çözümlerini ve hizmetlerini sürekli olarak dönüştürüyor. Kurumsal müşterilere Güvenlik İstihbarat Servisi sunan şirket ayrıca Kaspersky Endpoint Security gibi kapsamlı platformlar ve birçok özel ve hedefli çözümler sağlıyor. Sunulan yeni hizmetler arasında Kaspersky Threat Management and Defence yer alıyor. Bu gelişmiş siber güvenlik platformu kurumları karmaşık tehditlere karşı koruyor. Kaspersky Security for Microsoft Office 365 ise Microsoft Office 365’teki Exchange Online için gelişmiş koruma sağlayan Yeni Nesil tespit teknolojileri sunuyor.

Teknoloji Makaleleri