Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Türkiye’deki e-ticaret siteleri yüksek trafiğe hazır mı?

radore-globaltechmagazineTürkiye’de e-ticaret hacmi yüzde 37 büyüyerek 42,2 milyar TL’ye ulaştı.

Giderek büyüyen e-ticaret sektöründe iyi bir sunucu yönetimi ve yük dengeleme altyapısına sahip şirketler ön plana çıkacak.

Online alışverişi tercih eden birçok kullanıcı, satın alma işlemini en hızlı ve kolay şekilde gerçekleştirmeyi talep ediyor. Tüketici memnuniyetini artırmayı hedefleyen e-ticaret şirketlerinin bunu sağlaması ise yük dengeleme (Load Balancing) hizmeti ile mümkün hale geliyor.

Yük dengeleme teknolojisi ile erişim sürekliliğini sağlamanın mümkün olduğunu belirten Radore Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kubilay Akyol, “Günümüzde özellikle internet üzerinden alışveriş hizmeti veren binlerce şirket için kesintisizlik büyük önem taşıyor. Kampanya dönemleri gibi yoğun trafiğin olduğu zamanlarda ise iyi bir sunucu yönetim teknolojisiyle hem itibar hem de ciro kaybı yaşamadan kesintisiz hizmet sunmak mümkün. 2020 yılında küresel e-ticaret hacminin yüzde 64’ünün gelişmekte olan ülkeler tarafından oluşturulması bekleniyor. TÜBİSAD‘ın hazırladığı rapora göre ise Türkiye’de e-ticaret hacmi yüzde 37 büyüyerek 42,2 milyar TL’ye ulaştı. Dolayısıyla işlem hacimleri ve e-ticaretten faydalanan kullanıcı sayısı giderek artıyor. Önümüzdeki dönemde bu yoğunluğa karşı e-ticaret şirketlerinin hazırlıklı olması gerekiyor” dedi.

Akyol, yük dengeleme hizmetinin faydalarını şu şekilde özetledi:

• Erişilebilirliği en üst seviyeye çıkarır. Trafiği sunucularınız arasında eşit şekilde dağıtarak ağınızın her zaman hedef kitleniz için hazır ve çalışır halde olmasını sağlar.

• Kullanıcı deneyimini iyileştirir. Dönemsel trafik artışlarında bile web sitenize erişimde kesinti veya gecikme yaşanmaz.

• Uygulama performansını optimize eder. L4-7 yük dengelemesi sayesinde uygulama ve veritabanı optimizasyonu sağlar; kullanıcıları doğru uygulama ve veritabanı kaynaklarına yönlendirerek tek çözüm noktası sıkışıklığını ortadan kaldırır.

Yük Dengeleme Sistemi nasıl çalışır?

Radore Veri Merkezi’nin müşterilerine sunduğu bu teknoloji hem uygulama hem de veri tabanı sunucuları arasındaki yükün dengelenmesini sağlıyor. Böylece dışarıdan sunuculara gelen trafiği uygulama sunucuları arasında dağıtabiliyor. Aynı zamanda dâhili ağdan veri tabanı sunucularına giden trafiği düzenleyebiliyor. Bu da hızlı ve yedekli bir yapıya kavuşmaya imkan tanıyor. Radore yük dengeleme servisini, uygulama katmanında herhangi bir kod değişikliğine gerek kalmadan ve oturum sorunları yaşamadan kolayca devreye almak mümkün.

Teknoloji Makaleleri