Salı, Nisan 16, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Bilgisayarınıza gizlice kripto para ürettiren 8 virüs

WatchGuard-globaltechmagazineCryptojacking olarak adlandırılan gizli kripto para madenciliği, 2018’in en kritik saldırı yöntemlerinden biri olmayı sürdürüyor.

Ele geçirdikleri cihazların işlemci gücü ve elektrik enerjileriyle kripto para madeni işleyen kötü niyetli madenciler, şirket cihazlarını işlevsizleştiriyor. WatchGuard’ın Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, dünyayı en çok etkisi altına alan 8 cryptojacking yöntemini açıklarken güçlenen cryptojacking saldırılarına karşı şirketlerin önlem almak zorunda olduğunun altını çiziyor.

Siber saldırganların en büyük gelir kapılarından biri olmaya aday olan cryptojacking ile pek çok şirket bilgisayarı gizli madencilik bankalarına dönüşüyor. Kendi kripto para madenlerini genişletmek adına başka kullanıcılara ait bilgisayarlara saldırılar düzenleyen ve saldırı tekniklerini sürekli geliştiren hackerler, emellerine ulaşmak için truva atı virüsleri, exploitler ve solucanlar gibi kötü amaçlı yazılımlar kullanıyor. Adeta dünyanın hiçbir bölgesini es geçmeyen CoinHive kripto para madenciliği virüsüyle yapılan saldırıların kısa zamanda yüz binlerce sistemi etkilediği biliniyor. Şirketlerin radarlarına alması gereken 8 cryptojacking türünü paylaşan WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, cryptojacking saldırılarına karşı bir an önce önlem alınması gerektiğini vurguluyor. 

Dikkat Etmeniz Gereken 8 Cryptojacking Virüsü

Evmez, yakın zamanda keşfedilen ve binlerce sisteme büyük zarar veren en yaygın cryptojacking virüslerini sıralayarak şirketleri ve bireysel kullanıcıları uyarıyor. 

Teknoloji Makaleleri