Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Lenovo PC ve dizüstü bilgisayar pazarında liderliğini sürdürüyor

Lenovo-Emre-Hantaloglu-globaltechmagazineLenovo 2018 yılının ilk yarısında elde ettiği başarılı sonuçlarla, toplam PC ve dizüstü bilgisayar pazarında liderliğini sürdürdü.

Lenovo yeni dönemde hem bu segmentlerde liderliğini, hem de gaming ve KOBİ gibi segmentlerdeki yükselişini devam ettirmeyi hedefliyor.

Dünyanın ve Türkiye’nin lider teknoloji şirketlerinden Lenovo, hem pazara hem de şirkete dair en son rakamlar, gelişmeler ve yenilikleri bir 3 Ekim’de Lenovo Game On’da düzenlenen basın toplantısında teknoloji basınıyla paylaştı. Toplantıda konuşan Lenovo Türkiye Genel Müdürü Emre Hantaloğlu, dünyada ve Türkiye’de karlılık ve pazar payları açısından büyümelerinin istikrarlı ve sağlıklı bir şekilde sürdüğünü ifade etti. Hantaloğlu’nun toplantıya paylaştığı rakamlara göre, Lenovo’nun globaldeki büyümesi artarak sürüyor. 11,91 milyar ABD Doları gelir ile önceki yılın aynı dönemine göre %19 artış ile çift haneli bir büyüme gerçekleşti. Lenovo, böylece arka arkaya iki mali çeyrek sonuçlarına göre 2017 yılının aynı dönemine kıyasla çift haneli bir gelir artışı elde etmiş oldu.

Türkiye’de PC ve dizüstü bilgisayar pazarında lider değişmedi

Lenovo, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de başarılı çizgisini devam ettiriyor. Lenovo, 2017 yılının ilk 6 ayına oranla Türkiye’de PC pazarında adetsel olarak %14, cirosal olarak %29 oranında büyüme gösterdi. Bu kapsamda 2018 yılı ilk yarısında %25,1’lik pazar payı ile PC pazarının lideri oldu. Lenovo Türkiye, dizüstü bilgisayar pazarında da liderliğini %29’luk pazar payı ile 2018 yılının ilk 6 ayında da devam ettirdi.

Lenovo Türkiye tablet pazarında da yoluna güçlü bir şekilde devam ediyor. GFK Tüketici Segmenti Tablet pazarı rakamlarına göre, 2018’in ilk 6 ayında Lenovo’nun adet bazında satışları geçen yıla oranla %100 artarken, elde edilen ciro ise %74 oranında artış gösterdi.

KOBİ’ler de Lenovo diyor

Lenovo, Türkiye’de KOBİ segmentinde de etkinliğini sürdürüyor. IDC rakamlarına göre, 2018 yılının ilk 6 ayında Kobi segmentinde %41.6 gibi ciddi bir pazar payı ile  PC pazarının lideri oldu. Geçen yılın aynı dönemine göre 174 bin satışla satış adetleri de %43,2 arttı.

Oyun pazarında rüzgar Lenovo’dan yana esiyor

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de oyun pazarının hızla geliştiğine, oyun ekosisteminin adeta bir çığ gibi büyüdüğüne dikkat çeken Hantaloğlu, bu pazarda hem Lenovo Game On merkezleri hem de oyun pazarına özel Legion markalarıyla yakaladıkları rüzgarın süreceğini söyledi. Hantaloğlu’nun açıkladığı rakamlara göre, GFK Tüketici Segmenti Gaming pazarı rakamlarına istinaden, Lenovo’nun Türkiye’de bu alanda satışları 2018’in ilk 6 ayında adetsel bazda geçen yılın aynı dönemine göre %70 oranında, cirosal olarak ise %65 oranında arttı.

Toplantıda Lenovo’nun son dönemde tanıttığı yeni ürünleri de sergilendi ve deneyimlenirken, özellikle Legion serisinin yeni ürünleri büyük ilgi gördü. Toplantıda tanıtılan Legion’un yeni modellerinden biri olan Legion Y530 hem tarzı hem de sunduğu olağanüstü performansla oyun severleri kendine bağlayacak bir cihaz. Legion Y530, cihazların tasarımı ve şıklığı kadar performansıyla oyuncuları da büyüleyecek.

Teknoloji Makaleleri