Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Netaş, Cisco’dan iki ödül birden aldı

netas-globaltechmagazineNetaş, Cisco’dan “2018 – Yılın Kurumsal İş Ortağı” ve kurumsal segmentte “Mimari Mükemmeliyet” ödüllerini aldı.

20 yıldan uzun süredir stratejik iş ortaklığı yapan Netaş ve Cisco, finanstan perakendeye, imalattan hizmete, enerjiden kamuya kadar uzanan kurumsal sektörün tüm dikeylerinde, hem Türkiye hem de Netaş’ın faaliyet gösterdiği uluslararası pazarlarda önemli dijital dönüşüm projelerini birlikte gerçekleştiriyor.

Netaş’ın bu yıl aldığı ödüllerin temelinde, tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olması beklenen İstanbul Yeni Havalimanı’nın tüm kablolu ve kablosuz iletişim altyapısının kurulmasında Netaş ve Cisco’nun yaptığı iş birliği ve Netaş’ın sektördeki en köklü ArGe merkezinin gücüyle ağ altyapısı mimarisinde ulaştığı mükemmeliyet yatıyor. İstanbul yeni Havalimanında kurulan ağ altyapısı, bu alanda Türkiye’de gerçekleştirilen en büyük ölçekli proje olma özelliğine sahip. Daha önce Netaş ve Cisco’nun birlikte imza attığı mega projeler arasında, Afrika’nın en büyük petrol üreticisi Sonatrach için beş şehirde altı veri merkezinin kurulmasını kapsayan 33 bin kullanıcıya yönelik dijital altyapı projesi de yer almıştı.

Netaş’ın Cisco ile iş birliğini değerlendiren Netaş Kurumsal Sektör Genel Müdürü Selda Parın, “Sistem entegrasyonu alanında ülkemizde lider olmamız, küresel ölçekteki 120’den fazla iş ortağımızın ürünlerini ArGe uzmanlığımız sayesinde entegre edebilmemizden kaynaklanıyor. Bu iş ortaklıklarımızın en önemlilerinden biri, ağ teknolojileri alanında lider olan Cisco ile kurduğumuz güçlü birlikteliktir. Ülkemiz ve bölgemizin dijital dönüşümünde inovatif çözümlerimizle oynadığımız kilit rolde bu iş birliğinin başarısını gösteren iki ödülü almış olmaktan gurur duyuyoruz,” açıklamasını yaptı.

Teknoloji Makaleleri