Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

E-ticaret devi AliExpress, ödeme işlemlerini iyzico’ya emanet etti

iyzico-globaltechmagazineE-ticaret platformu AliExpress, ödeme hizmetleri çözüm ortağı olarak Türkiye’nin önde gelen fintek şirketi iyzico’yu seçti.

Bu işbirliği ile iyzico, yerel uzmanlığını ve yenilikçi teknolojisini kullanarak AliExpress müşterilerine kusursuz bir alışveriş ve ödeme deneyimi sunacak.

2010 yılında kurulan ve Alibaba Group’a ait olan AliExpress, küçük işletmelerin dünyanın her yerine hemen her türden ürünü satabilmelerine olanak sağlayan, dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından biri. Geniş ürün yelpazesi ve ödüllü mobil kullanıcı deneyimiyle ünlü AliExpress, ülkenin en büyük e-ticaret sitesi olma unvanını taşıdığı Rusya ile en büyük ikinci e-ticaret sitesi olduğu Polonya ve İspanya’nın da araladında bulunduğu pek çok ülkede pazar lideri konumunda. Şirket, Türkiye pazarına sunduğu hizmeti daha da iyileştirmek amacıyla yerel ödemeler konusunda iyzico ile işbirliğine gidiyor.

AliExpress-iyzico işbirliği, Çinli e-ticaret liderinin kullanıcılarına kur farkı hesabı olmaksızın, yerel para birimiyle alışveriş yapma rahatlığı sunması, dolayısıyla ödeme kabul oranlarının artması anlamına geliyor. Ancak daha da önemlisi, iyzico teknolojisinin AliExpress platformuna entegrasyonu sayesinde ilk aşamada Visa, Mastercard ve American Express kartlarının yanısıra Türkiye’nin yerel kart markası Troy’la da AliExpress üzerince ödeme yapılabilecek. İlerleyen aşamalarda Türkiye’deki müşterilere taksit özelliğinin açılması ile alışveriş deneyimi önemli ölçüde zenginleşecek.

AliExpress Kıdemli Operason Müdürü, Gary Topp konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: “AliExpress olarak, global alıcı ve satıcıları mümkün olan en kolay şekilde buluşturan bir platform yaratmaya odaklanmış durumdayız. Ödeme, bu sürecin kritik bir parçası ve güvenli ve sorunsuz bir ödeme deneyimi de platformun sunduğu genel müşteri deneyimi için kritik bir öneme sahip. Temel felsefemizin bir parçası olarak, Türkiye’deki kullanıcılarımıza kaliteli hizmet sunmak için yerel ortaklarla iş birliği yapmayı amaçlıyoruz ve iyzico’nun da bu amacımızı karşılamamız için gereken doğru ekibe, yerel birikime ve teknolojiye sahip olduğuna şüphemiz yok.”

Bu iş birliğinin 23 Kasım’da başlayacak “Black Friday” öncesi olması, AliExpress kullanıcıları için özellikle iyi bir zamanlamaya denk geliyor.  Türkiye e-ticaret pazarı son yıllarda önemli bir değişimden geçerek hızlı bir büyüme kaydetti. Buna rağmen, e-ticaret platformlarının perakende pazar payı, Almanya (%73) ve ABD (%61) ile kıyaslandığında %14’le ortalamanın hala altında kalıyor. Öte yandan, 21,5 milyon online tüketicinin e-ticaret pazarında 10 milyar dolar ciro getirdiği Türkiye, bu güçlü harcama oranıyla global şirketler için büyük bir potansiyel pazar olma niteliği taşıyor. iyzico CEO’su ve kurucu ortağı Barbaros Özbuğutu, Türkiye online perakende pazarının kaydettiği büyüme ışığında AliExpress ve iyzico işbirliğinin önemine değindi: “AliExpress, büyümesini Türkiye e-ticaret pazarının potansiyeline uygun şekilde destekleyecek bir ödeme çözümü istedi. iyzico olarak,  ödeme çözümlerinin hem kültürel hem de yerel unsurlar taşıdığını çok iyi biliyoruz. Tüm karmaşıklığı ve detaylarıyla Türkiye ekosistemini anlıyor olmamız, AliExpress müşterilerinin benzersiz uzmanlığımız sayesinde kusursuz bir alışveriş deneyimi yaşayacakları anlamına geliyor. Dijital onboarding, kolay entegrasyon ve yapay zeka destekli sahtecilik korumasına dayalı teknolojimiz, satıcıların ödemelerle ilgili sorunları bir kenara bırakarak müşteri tabanlarını genişletmeye odaklanmalarına izin veriyor. Sadece geçen yıl 25 milyon alışverişin gerçekleşmesini sağladık ve Türk e-ticaret pazarının % 10’undan fazlasına ödeme sağladık. Satıcılarımızın tamamlanan ödeme oranlarını yüzde 25’e kadar artırdık ve kabul oranlarını % 91’e kadar yükselttik. AliExpress’e Türk e-ticaret pazarının büyümesi için de bir kilometre taşı olan iyzico’nun kolay ve müşteri odaklı ödeme hizmetlerini sunabilmekten gurur duyuyoruz.”

Teknoloji Makaleleri