Salı, Nisan 23, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Veeam, Insight Venture Partners’dan 500 milyon dolarlık yatırım aldı

Veeam-globaltechmagazineInsight Venture Partners, Veeam Software’e 500 milyon dolarlık yatırım yaptı. 

Akıllı Veri Yönetimi sağlayan yedekleme çözümlerinin lider şirketi Veeam Software, Insight Venture Partners’ın stratejik yatırımcı Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB) iştirakiyle açık ve özel bulutlara yönelik Veri Yönetimi çözümleri sağlayan, pazarın 1 numaralı şirketi olan Veeam’in ileriki dönemde büyümesini daha da hızlandırmasına yardımcı olacak 500 milyon dolarlık bir yatırım yaptığını duyurdu. Veeam,  organik büyümesini sürdürmek ve satın alma ve birleşme (M&A) faaliyetleri yoluyla büyümesini hızlandırmak için Insight Venture Partners’ın dahili iş strateji kolu Insight Onsite ve yatırılan sermayeden faydalanacak.

Veeam, 1 milyar dolara yaklaşan cirosu ve her yıl kazandığı 50.000 yeni müşteri ile ulaştığı dünya çapındaki 325.000 müşteri sayısıyla dünyanın en büyük özel yazılım şirketlerinden biri durumunda. Büyük ölçekli şirketlerin her yıl yaklaşık 30 milyar dolar harcadıkları hızla genişleyen bulut veri yönetimi pazarında 12 yıldır organik olarak büyüyen Veeam, büyümesinin bir sonucu olarak da pazardaki diğer sistem yönetim şirketlerinden çok daha fazla üretim ortamı iş yüküyle ilgileniyor.

Veeam Kurucu Ortağı ve Satış – Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ratmir Timashev, Insight Venture Partners’tan Jeff Horing ve Michael Triplett ile uzun yıllara dayanan bir ilişkileri olduğunu, 2002’de ilk şirketi Aelita Software’e Insight’ın yatırım yapmasıyla birlikte çalışmaya başladıklarını belirtiyor. “O zamanlar Insight’ın stratejik danışmanlığına ve desteğine güvendik ve o şirketimizi 2004 yılında Quest Software’e sattıktan sonra da ilişkimizi kesmedik. Yıllar içinde Insight; Bill Largent, Andrei Baronov ve benim için güvenilir bir danışman oldu. Hatta 2013’te Veeam’den azınlık hissesi bile aldı. Bugün Veeam veri yönetimi alanının lideri. 325 binden fazla müşterisi, 60 bin iş ortağı var. Fortune 500’deki şirketlerin yüzde 82’si çözümlerimize güveniyor ve endüstri analistleri bizi tüm sektörlerde Lider olarak ilan etmiş durumda. Insight ve CPPIB’nin yatırımıyla bunu bir üst seviyeye taşıyacağımıza inanıyorum.”

Insight Venture Partners Genel Müdürü ve Veeam Yönetim Kurulu Üyesi Michael Triplett, Veeam’in geçen 10 yılda şirket içi yedekleme ve kurtarma yazılımı alanında bir numaralı şirket olarak konumlandığını ve şimdi de açık ve özel bulut ortamları için veri yönetimi alanında da pazarın lideri olduğunu belirttikten sonra şöyle devam ediyor: “Sadece Amazon ve Apple gibi dev firmalar birçok farklı pazarda lider konumda olmayı başarabilirler ve Veeam de şimdi bu elit grubun bir üyesi. Veeam’in teknoloji, vizyon ve ürünü pazara sunma stratejileri alanında rakipsiz bir liderliği var ve bunlardaki liderliğini daha da güçlendirecek. Insight olarak Veeam’in yönetimindeki bu yolculuğa çıkmaktan dolayı çok heyecanlıyız.”

Insight Venture Partners’ın yatırımı, Veeam’in yönetici liderlik ekibi tarafından ortaya konan vizyonu (Akıllı Veri Yönetimi sağlayan en güvenilir yedekleme çözümleri sağlayıcısı olmak ve dünya üzerindeki müşterilerine Veeam Availability Platform ile çeviklik, erişilebilirlik ve işlerini hızla büyütmelerini sağlamak) da destekliyor. Veeam bu yatırım sonucunda, Insight Venture Partners’ın uzmanlığını da kullanarak, hem organik büyümesini (örneğin portföyünde yenilikler yapması ve coğrafi ayakizlerini genişletmesi) sürdürecek hem de yakın pazarlardaki genişlemesini yönetecek M&A faaliyetleriyle büyüme eğrisini hızlandıracak.

Yatırım anlaşmasına uygun olarak Insight Venture Partners Genel Müdürü Michael Triplett de Veeam Yönetim Kurulu’na dahil olacak.

Teknoloji Makaleleri