Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

NetApp ve Cisco’nun ortak çözümü sektöre yön verecek

netapp-globaltechmagazineNetApp, Cisco ile birlikte geliştirdikleri bütünleşik altyapı çözümü FlexPod’da yeni iş yüklerini ve teknolojileri destekleyen yeni çözümü FlexPod AI’ı duyurdu.

FlexPod, görev-kritik iş yüklerindeki sektör lideri konumunu ve FlexPod standardını yapay zeka ve makine öğrenme uygulamalarına kazandırarak, bu modern ve kurumsal uygulamaları platform alanındaki en son inovasyonlarla buluşturuyor. Bu inovasyonlar arasında şunlar yer alıyor:

  • Yapay zeka için FlexPod
  • Uçtan uca NVMe
  • NVDIA GPU özellikli Cisco UCS 480 ML M5 gibi yeni nesil teknolojiler
  • Tüm kurumsal uygulamaların en son sürümleri
  • Geliştirilmiş bulut entegrasyonu
  • Tek bir çağrıyla sağlayıcı desteğine ulaşabilme
  • 170’in üzerinde çözümün yer aldığı CVD ve NVA kütüphanesi

NetApp ve Cisco’nun ortak çözümü FlexPod yapay zeka öğrenmeye hazır

FlexPod, modern uygulamaların performansını yeni nesil sunucu, depolama ve fabric teknolojisiyle karşılayan ilk uçtan uca NVMe özellikli bütünleşik altyapı çözümü olarak sektörde bir standart olarak kabul görüyor. FlexPod’un NVMe desteği depolamadan sunucuya kadar tüm uygulama performansını yüzde 60’a kadar artırıyor. NetApp ve Cisco’nun çalışmaları sonucu, bu yeni teknolojiler, rakip çözümlere kıyasla çok daha hızlı bir şekilde FlexPod’a dahil olabiliyor.

Yeni FlexPod AI, kurumsal düzeydeki modern yapay zeka ve makine öğrenme uygulamalarının performans ve güvenilirliğini, yeni nesil sunucu, depolama ve fabric teknolojisini buluşturan başarısı kanıtlanmış bir çözümle sağlıyor. NetApp’ın AFF depolama çözümleri portföyü, NVDIA GPU’lara sahip UCS C480 ML M5’in son sürümü, ONTAP OnCommand ve UCS Manager üzerinden yönetilebilirlik, kurumsal düzeydeki yapay zeka ve makine öğrenme iş yükleri için en ideal çözümü sunuyor. FlexPod, halihazırda tüm dünyada görev-kritik SQL Server ve Oracle veri tabanlarındaki yükü hafifletiyor. FlexPod’un lider konumunu yapay zeka ve öğrenen makine uygulamalarına taşıması devrim yaratan bir gelişme olarak nitelendiriliyor. Buna ek olarak, yapay zeka ve öğrenen makineler veri depolamaya ihtiyaç duyuyor; NetApp ise bu alandaki sektör liderliğini sürdürmeye devam ediyor.

FlexPod AI Inovasyona ayrılmış bir platform

FlexPod, gelişmiş bulut hizmetlerini, NetApp Data Fabric teknolojisini kullanan tek hibrit, çoklu bulut bütünleşik altyapı portföyü ile entegre ediyor. NetApp Data Fabric, bir mimari ve veri hizmetleri seti olarak, kurum içi veri merkezlerinden çoklu bulut ortamlarına uzanan uç noktalarda istikrarlı yetenekler sunuyor. Data Fabric, dijital dönüşümü hızlandırmak için bulut ve kurum içi veri merkezlerinde veri yönetimini sadeleştiriyor ve entegre ediyor. Data Fabric, veri görünürlüğü ve öngörüleri, veri erişim ve kontrolü, veri koruma ve güvenliği için istikrarlı ve entegre hibrit bulut veri hizmetleri sunuyor. FlexPod kullanıcıları, uygulamaların çoklu veri merkezlerinde, özel ve genel bulut ortamlarında güvenle kurulumunu ve yönetimini gerçekleştirmek için FlexPod ile birlikte Cisco CloudCenter™ teknolojisini de kullanabilir. Bu yazılım çözümü veri merkezlerinin modernleştirilmesine ve otomatikleştirilmesine edilmesine yardımcı oluyor, genel bulut uygulama kurulumlarını, kurumların sunduğu çözümlerine dahil etmelerini sağlıyor.

Buluta en çok bağlı bütünleşik altyapı platformu

Dünya çapında kullanıcıların güvenini kazanmış, güvenilir ve standart olarak kabul edilmiş bir altyapı çözümü olarak FlexPod’u tercih eden kurumlar, altyapılarına değil, uygulamalarına ve işlerine odaklanabiliyor. 170’i aşkın tasarımın yer aldığı CVD kütüphanesinin yanı sıra, teknolojilerin bu şekilde standardize edilerek derlenmesi ve bir araya getirilmesi, NetApp ve Cisco’nun hem şu an için hem de gelecek için FlexPod’a olan güçlü bağlılığını ifade ediyor. Bu güçlü bağlılık, FlexPod kullanıcıları, FlexPod yatırımlarının gelecekte de garanti altında olduğundan emin olmasını sağlıyor.

Teknoloji Makaleleri