Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

GoDaddy, Web Sitesi paketlerine SSL Sertifikası dahil ediyor

godaddy-globaltechmagazineGoDaddy, küçük işletmeler ve girişimcilerin online yolculuklarına başlamasına yardımcı olmak için Web Sitesi Mimarı paketlerine SSL Sertifikalarını dahil ediyor.

GoDaddy, Chrome 68’in piyasaya sürülmesiyle Temmuz 2018’den bu yana Google Chrome’un SSL Sertifikası ile koruma altına alınmayan web sitelerini “Güvenli Değil” olarak işaretlediğini vurguladı. Bir SSL Sertifikası, iki taraf arasında alınıp verilen değerli bilgilerin korunması için kullanılıyor ve online varlığınızı oluşturmak için bir web sitesi kurarken alınması gereken öncelikli güvenlik ölçüleri arasında yer alıyor.

GoDaddy Türkiye ve MENA Bölge Direktörü Selina Bieber, “Bugün, bir SSL sertifikasına sahip olması Google’ın web sitenizi veya blogunuzu güvenli bir web sitesi olarak görmesi için anahtar. Online güvenliğin önemi artmaya devam ederken, teknoloji şirketleri aktif bir şekilde SSL sertifikalarının web sitelerini ve müşterilerini nasıl koruduğunu vurguluyor. SSL sertifikası olmayan bir web sitesi ‘güvenli değil’ olarak işaretleniyor ve bu da arama motoru sonuçlarındaki performansını etkileyebilir. GoDaddy’nin Web Sitesi Mimarı, küçük işletmeler ve girişimcilerin online dünyaya ilk adımı kolay ve uygun maliyetli bir şekilde atabilmesi için tasarlandı. Biz de web sitelerinin daha en baştan güvenli olmasını istiyoruz ve bu doğrultuda SSL sertifikalarını tüm Web Sitesi Mimarı planlarımıza otomatik olarak dâhil ettik,” dedi.

SSL nedir, ne işe yarar?

SSL, Secure Sockets Layer’ın (Güvenli Yuva Katmanı) kısaltmasıdır. SSL sertifikaları, insanların web sitenize girdikleri bilgileri korumaya yarar. Örneğin, bir SSL sertifikası web sitenizin bültenine üye olan ziyaretçilerinizin kişisel verilerini ya da sitenizden alışveriş yapan müşterilerinizin kredi kartı bilgilerini korur. Bir SSL Sertifikasına sahip olmak, online ziyaretçilere ziyaret ettikleri web sitesinin gerekli güvenlik önlemlerini aldığını gösterir ve güvenlerini kazanmanıza yardımcı olur.

SSL, ziyaretçinin internet tarayıcısı ve web sunucusu arasında güvenli, şifreli bir bağlantı kurar. Bu güvenli oturumu kurmak için, SSL’nin “el sıkışma” işlemi sahne arkasında gerçekleşir, böylece ziyaretçinin alışveriş ya da sitede gezinme deneyimi kesintiye uğramaz.

SSL Sertifikalarının ne olduğu, nasıl işlediği ve mevcut farklı türleri konusunda daha fazla bilgi için GoDaddy’nin Türkçe Blogunu ziyaret edebilirsiniz: https://tr.godaddy.com/blog/ssl-nedir-ne-ise-yarar/

GoDaddy, Türkiye’deki küçük işletmeler için online varlıklarını oluşturmalarını sağlayacak, kolay kullanılabilir ve uygun maliyetli dijital araçlar sunuyor. Ürün ve hizmetleri arasında alan adı kaydı ve Web Sitesi Mimarı’nın yanı sıra hosting, Yönetilebilir WordPress, online güvenlik, online pazarlama ile e-posta ve Office üretkenlik araçları yer alıyor.

Teknoloji Makaleleri