Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Aruba’dan, KOBİ’ler için tasarlanan basit ve güvenli kablosuz internet

aruba-globaltechmagazineAruba, KOBİ’lerin hem günümüz hem de geleceğe dair ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlayan, Aruba Instant On adında güçlü ve güvenli bir kablosuz internet çözümünü duyurdu.

Instant On ailesi, kalite, performans ve müşterilerinin Aruba’dan bekleyeceği şekilde olağanüstü desteğini sunacak, hem iç hem de dış mekanda çalışacak güvenli, kurulumu ve yönetimi sorunsuz işleyen yüksek hızlı kablosuz bağlantı erişim noktalarını (AP’ler) sunuyor.

Mobil cihazların ve bulut tabanlı uygulamaların artan kullanımı ve tıpkı büyük kurumlar gibi kesintisiz bir kablosuz internet sunma ihtiyacı, küçük işletmelerin rekabetçi kalabilmeleri için networking gereksinimlerini yeniden düşünmeye mecbur bıraktı. Küçük işletmeler kısıtlı IT kaynaklarıyla, büyük teknolojik dönüşüm ve trendleri yakalama arzusuyla birlikte kullanıcıların, güvenlik ve sürekli internete bağlı kalmaya dair artan beklentileriyle boğuşuyor. IDC’ye göre, “KOBİ’lerin üçte ikisi için dijital dönüşüm, 2023 sonuna dek IT stratejilerinin ana odak noktası haline geldi” ve “dijital dönüşüme artan ilgi, kablosuz yerel networklerin (LAN)  dahil olduğu iletişim altyapıları için KOBİ’lere yeni ihtiyaçlar doğurdu.” Böylece, kesintisiz ve yönetimi kolay, işletmelerin ihtiyaçlarını kolayca karşılayabilen kablosuz deneyim ortaya çıktı.

SYNNEX Corporation’ın ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı David Dennis, “Aruba, basitleştirilmiş kurulum ve yönetim ile güvenli, ölçeklenebilir kablosuz internet gerektiren küçük işletmelere yüksek hızlı kablosuz bağlantı sağlamak için kurumsal ağ konusundaki zengin deneyiminden yararlanıyor. KOBİ pazarı, uygun fiyatlarla muhteşem teknoloji çözümleri sunan pazar liderimiz Varnex topluluğu ve SYNNEX için bir odak noktası. Aruba’nın en büyük stoklama distribütörü SYNNEX, bu yeni ürün portföyünü muazzam bir pazar fırsatı olarak görüyor” diyor.

Aruba’nın sektör öncüsü 802.11ac Wave 2 teknolojisine sahip Instant On portföyü, iş gereksinimlerine göre ölçeklendirme esnekliği sunan Aruba’nın iş dünyası için geliştirdiği basit, kurulumu kolay kablosuz internet teknoloji çözümüyle birleştiriyor. Instant On ailesi ayrıca şu özellikleri içeriyor:

  • Kolay yönetim ve kurulum için anlaşılması basit mobil aplikasyon
  • Instant On mobil aplikasyon veya bulut tabanlı web portalı üzerinden iki yönetim modu
  • WPA2 / WPA3 gibi en yeni kimlik doğrulama protokolleriyle uyumluluk dahil sınıfının en iyisi güvenlik yetenekleri
  • Kablolu bağlantının zorlandığı alanlara kolayca genişleyen Smart Mesh teknolojisi
  • Çeşitli küçük işletme ortamlarına uygun tavan, duvar montajı ve masaüstü seçenekleri

ZK Research’ün Kurucusu ve Asli Analisti Zeus Kerravala, “Kablosuz internet bağlantısının kalitesi ve güvenliği, küçük işletme müşterileri için nerede yemek yiyecekleri, kalacakları, oyun oynayacakları ve iş yapacaklarına dair verdikleri kararda çok önem arz ediyor. Çünkü artık müşteri deneyimi daha çok internete bağlı kalmakla orantılı” diyor ve ekliyor: “Aruba Instant On küçük işletmelere, teknolojiden bihaber kişilerin bile mobil cihazlarından kablosuz internet çözümünü basit ve kolay bir şekilde kullanabilme olanağı sunuyor.”

CDW’nun küçük işletmelerden sorumlu başkan yardımcısı Norm Lillis ise, “Deneyimli küçük işletme sahipleri, günümüzün rekabet gücü yüksek pazaryerinde boy ölçüşmek ve kazanmak için çalışanlarına, müşterilerine ve ziyaretçilerine kesintisiz ve güvenli bir kablosuz internet deneyimi sunma gerekliliğini kavradı. Aruba’nın Instant On platformu ve CDW’nun uzmanlığıyla beraber küçük işletme müşterilerimiz, ihtiyaçlarının gereksinimlerini daha iyi karşılayabilecekler” diyor. 

Fiyat ve Uygunluk

Aruba Instant On erişim noktaları, Temmuz ayının başında gönderime başlanıp, 119 dolarlık liste fiyatıyla satışa sunulacak.

Teknoloji Makaleleri