Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Kingston’dan 7,84 milyar dolarlık rekor yarı iletken yatırımı

kingston-globaltechmagazineKingston Technology, Gartner’ın yaptığı araştırmada, dünyada yarı iletkene en çok kaynak ayıran ilk 10 şirket arasında yer alıyor.

Bellek ürünleri ve teknoloji çözümleri alanında dünya lideri Kingston Technology Company, Gartner tarafından yapılan araştırmada dünyanın en çok yarı iletken yatırımı yapan ilk 10 şirket arasına girdi. Gartner’ın bilgisayar, veri merkezi, akıllı telefon ve nesnelerin interneti (IoT) gibi çeşitli alanlarda yapılan toplam yonga harcamalarını dikkate aldığı listede 2018’de yaklaşık 7,84 milyar dolar kaynak ayıran Kingston Technology 8. sırada yer alıyor.

Gartner tarafından 2007’den bu yana yapılan araştırmada Kingston ilk defa ilk 10 arasına giriyor. Akıllı cihaz üreten çok sayıda OEM ve ODM’in bir numaralı bellek üreticisi olan Kingston, bu pazarlarda sunduğu hizmetlerle değer katmayı sürdürüyor. Bu durum şirketin ilk 10’a girmesine de zemin hazırlıyor. 2018’de DRAM, SSD ve gömülü çözümler gibi tüm ürün serilerinde toplam 14 trilyon megabayttan fazla bellek üreten şirketin sektördeki gücünü, konumunu ve önemini pekiştiriyor.

Gartner, son yıllarda yonga harcamalarındaki yükselişi bilgisayar ve akıllı telefon tüketiminin artmasına bağlıyor. Bu alanlarda faaliyet gösteren lider OEM’ler daha fazla pazar payı kazandığından yonga satın alma güçleri de artırıyor. Gartner’ın tahminlerine göre büyümekte olan pazarlar gelecekte talebi de büyük oranda artıracak. Özellikle 2022 ve sonrasında Çin’de bulut sunucuları ve nesnelerin interneti (IoT) gibi teknolojilerin uç noktalarına ilişkin yeni iş fırsatlarının talebi yükseltmesi bekleniyor. Kingston; satın alma gücü, global iş birlikleri ve Çin ve Asya Pasifik bölgesinde yer alan üretim tesisleriyle bu büyüme fırsatlarını sonuna kadar değerlendirebilecek bir konumda bulunuyor.

“Sunucu ve sistem bellekleri Kingston’ın başarısının temelini oluşturmaya devam ediyor. Son 15 yılda ürün portföyümüzü çeşitlendirerek sektördeki değişikliklere ve sürekli gelişen ihtiyaçlara uyum sağladık.” diyen Kingston Pazarlama Direktörü Craig Tilmont, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Kanalın en büyük SSD tedarikçilerinden biriyiz. Tıbbi cihazlar, teşhis ekipmanları ve uçak içi eğlence sistemleri gibi çeşitli sektörel uygulamalara da yaklaşık on yıldır gömülü bellek çözümleri sağlıyoruz. Kingston bellek çözümleri ayrıca antrenman takip cihazları, akıllı saatler, robot süpürgeler ve kameralı kapı zilleri gibi tüketici ürünleri de dahil her yerde bulunuyor.”

Teknoloji Makaleleri