Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Black Friday, e-ticaret sitesi olmayanlar için de bir fırsat

Paymes-globaltechmagazineBlack Friday sadece e-ticaret devleri için değil, sosyal ticaret ile e-ticaret sitesi olmayan KOBİ’ler için de bir fırsat.

Son yıllarda Türkiye’de de etkisini artıran ve giyimden ayakkabıya, elektronik eşyalardan küçük ev aletlerine kadar pek çok üründe büyük indirimlerin yapıldığı ‘Black Friday’ özellikle dev e-ticaret sitelerinden yapılan alışverişlerin tavan yapması bekleniyor. Sosyal ticaretin lider ödeme yöntemi Paymes ise Black Friday’in sadece e-ticaret devleri için değil sosyal ticaret ile e-ticaret sitesi olmayan KOBİ’ler için de bir fırsat olduğuna dikkat çekiyor. Son zamanlarda yaygınlaşan dijital platformlar ve sosyal medya kanallarının özellikle KOBİ’ler için büyük bir gelir kapısı haline geldiğini ve Türkiye’de sosyal medya üzerinden satış yapan 1 milyon kullanıcı olduğunu vurgulayan Paymes yetkilileri Sosyal Cuma olarak benimsedikleri bu özel günde sosyal ticareti işlerinin odağına koyan bireylerin ve KOBİ’lerin online cirolarını rahatlıkla katlayabileceğine vurgu yapıyor.

Paymes’in Operasyondan Sorumlu Yöneticisi Melis Mollaoğlu Başar: “Online alışveriş siteleri ellerinde bulundurdukları güçlü reklam bütçeleriyle bu özel günü milyar dolarlık bir şova çevirebiliyor. Ancak Türkiye ekonomisinin %98’ini KOBİ’lerin oluşturduğu bir gerçek. Türkiye’de Paymes öncülüğünde büyüyen ve önümüzdeki 3 yılda 150 milyarlık bir Pazar payına sahip olması beklenen sosyal ticaret KOBİ’lerimize ve kendi sosyal medya hesaplarından satış yapan bireysel kullanıcılara büyük fırsatlar sunuyor. Biz Paymes olarak Sosyal Cuma’da e-ticaret sitesi ve reklam gücü olmayan KOBİ’lerimizin ve kullanıcılarımızın her zaman olduğu gibi yanındayız.” diyor.

Paymes’e göre “Sosyal Cuma” için sosyal medya kanallarında sattıkları ürünlerde ciddi indirimler yapan KOBİ’ler sosyal medya paylaşımlarında ufak detaylara dikkat ederek alıcıları sosyal medya hesaplarına çekebilir. Sosyal medyada en önemli konunun paylaşılan gönderilerin kaliteli görsellerle desteklenmesi olduğunu söyleyen Paymes’in Operasyondan Sorumlu Yöneticisi Melis Mollaoğlu Başar, bu dönemde yaşanan kargo sıkıntılarının çözümü noktasında KOBİ’lerin anlaştıkları bir kargo şirketiyle bugüne özel bir operasyon yürüterek müşteri memnuniyetini artırabileceğini vurguluyor. Dijital reklam yatırımlarında sosyal medya reklamlarının %35 gibi büyük bir paya sahip olduğunun da altını çizen Başar KOBİ’lerin ufak reklam bütçeleriyle kullanıcılarına rahatlıkla ulaşabileceklerini söylüyor.

Paymes olarak satıcı motivasyonu ile büyüyen bir şirket olduklarını ve Türkiye’de sosyal ticaretin yaygınlaşmasında önemli bir rol oynadıklarını ifade eden Başar: “Satıcılarımızın gelirlerini artırarak, alım yapan kullanıcılarımızın ise güvenini kazanarak uzun yıllar sektörümüze hizmet etmek istiyoruz. Bu kapsamda satıcılarımızı her zaman olduğu gibi Sosyal Cuma’da da yakından destekliyoruz. Bu yıl Sosyal Cuma adını verdiğimiz kampanyamız ile aramıza yeni katılan üyelerimizin yıl sonuna kadar %2,5 komisyon ile ödeme almasına aracılık ediyoruz. Bunun yanı sıra satıcılarımızın Paymes aracılığıyla yaptıkları satışlarda kargolarını daha ucuza göndermesi için de Aras Kargo ile %25’lik bir indirim kampanyasına imza attık. Sosyal Cuma’nın tüm satıcılarımız için milyar dolarlık bütçeler harcamadan kazandıkları bir gün olmasını diliyoruz.”

Teknoloji Makaleleri