Salı, Nisan 16, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Sevgililer Günü’ne yönelik dijital pazarlama ipuçları

godaddy-globaltechmagazinePek çok işletmenin Sevgililer Günü’ne yönelik promosyon faaliyetleri yapmanın faydalarını görebileceğini belirten GoDaddy, küçük işletme sahipleri ve girişimcilerin daha geniş kitlelere ulaşmasına yardımcı olabilecek dijital pazarlama ipuçları paylaştı.

Dünyanın dört bir yanındaki girişimcilerin online dünyada başarılı olması için gerekli araç ve yardımı sunan GoDaddy, Türkiye’deki küçük işletme sahipleri ve girişimcilerin hediye alışverişinin gerçekleştiği dönemden faydalanmasına yardımcı olmaya yönelik dijital pazarlama ipuçları paylaştı. GoDaddy, Sevgililer Günü algısının son yıllarda nasıl değiştiği göz önünde bulundurulduğunda, bir işletme ve ürünleri ne kadar kendine has olursa olsun özel bir Sevgililer Günü hediyesi olarak onları arayanların olabileceğini belirtti. GoDaddy, e-posta pazarlama faaliyetlerinin, sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanmanın ve son dakika alışveriş yapanları etkili bir şekilde hedeflemenin küçük işletme sahipleri ve girişimcilerin daha geniş kitlelere ulaşmasına yardımcı olabileceğini açıkladı.

GoDaddy Türkiye, MENA ve Güney Afrika Kıdemli Bölge Direktörü Selina Bieber, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre Türkiye’deki tüketiciler 2018 Sevgililer Günü’nde 2,5 milyar TL’lik kartlı ödeme gerçekleştirdi. İnsanlar, bu özel günde sevgililerinin yanı sıra ailelerine, arkadaşlarına ve hatta evcil hayvanlarına da hediye alıyor. Bu dönemin küçük işletme sahiplerinin ürün ve hizmetlerini dijital platformlarda tanıtması için avantajlı bir dönem olduğuna inanıyoruz. Geleneksel Sevgililer Günü kitlelerine ulaşabildikleri gibi alternatif yolları tercih ederek Sevgililer Günü karşıtı olanlar gibi farklı tüketici kitlelerine de erişebilirler.”

GoDaddy’nin küçük işletme sahipleri için derlediği, Sevgililer Günü’ne özel dijital pazarlama ipuçları şöyle:

E-posta pazarlamanın avantajlarından faydalanın

E-posta pazarlama, yıl boyunca müşterilerinizle etkileşim kurmanızın en iyi yollarından biri ve Sevgililer Günü’ne özel faaliyetlerinizi göstermenize de yardımcı olabilir. Hediye seçenekleri, kutlama alternatifleri, özel teklif ve indirimler sunan e-posta pazarlama bültenleri oluşturup, abonelerinize gönderim yapabilirsiniz. Bunu yaparken Sevgililer Günü’nün artık sadece abartı aşk gösterilerinden ibaret olmadığını aklınızda tutmanız da iyi olabilir. Örneğin, YPulse’ın yaptığı araştırmaya göre Y ve Z kuşaklarının yüzde 73’ü Sevgililer Günü’nü sevdiklerine ilgi göstermek için iyi bir fırsat olarak görüyor. Ürün veya hizmetlerinizi özgün bir hediye olarak konumlandırmanız hem Sevgililer Günü’nde, hem de yıl boyunca faydalı olabilir. GoDaddy E-posta Pazarlama ile kolayca markanızın görünümüne ve sesine uygun bir bülten oluşturup gönderebilir, bunu yaparken heyecan verici Sevgililer Günü içeriklerinizi de paylaşabilirsiniz.

Sosyal medyayı faaliyetlerinize entegre edin

Sosyal medya her ölçekte marka için harika bir promosyon aracı. İşletmenizin sosyal medya hesaplarından Sevgililer Günü mesajları, ilgili promosyon ve indirim kampanyalarınızı paylaşın. Bu zamanı kitlenizle eğlenceli bir şekilde etkileşim kurma fırsatı olarak da kullanabilirsiniz. Örneğin, bir Instagram fotoğraf yarışması yaparak takipçilerinizin belirleyeceğiniz etiket ile ürününüzle birlikte çektikleri fotoğrafları paylaşmalarını isteyebilirsiniz. Diğer bir fikir ise Sevgililer Günü odaklı Instagram anketi yapmak olabilir. Bu sayede hem müşterilerinizle daha fazla etkileşim kurabilir hem de onlarla ilgili içgörüler edinebilirsiniz. GoDaddy Web Siteleri + Pazarlama Araçları ile Google, Instagram ve diğer sosyal medya platformlarındaki iş profillerinizi yönetebilir, bunu cep telefonunuz, bilgisayarınız veya tabletiniz olmak üzere dilediğiniz cihaz üzerinden yapabilirsiniz.

Son dakika alışveriş yapanları hedefleyin

Mastercard Türkiye verilerine göre aynı gün kargo gibi hizmetlerin de etkisiyle Sevgililer Günü hediyelerinin yüzde 30’u 14 Şubat günü alınıyor. Kendinizin nasıl alışveriş yaptığını düşünün: Sevdiğiniz birinin doğum günü veya Yeni Yıl yaklaşırken yüksek ihtimalle o özel gün gelip çatana kadar alışveriş yapmak için epey zamanınız oluyor. Ancak büyük olasılıkla o güne birkaç gün kala harekete geçiyorsunuz. Bunu yapan pek çok tüketici var ve bu nedenle Sevgililer Günü’ne yönelik dijital pazarlama faaliyetlerini 14 Şubat geldi çattı diye durdurmamanız iyi olabilir. Böylece e-posta pazarlama ve sosyal medya üzerinden son dakikada alışveriş yapanlara erişebilirsiniz. Dijital promosyonlar söz konusu olduğunda web sitenizi ve sosyal medya içeriklerinizi müşterilerinizin ilgisine ve promosyon hedeflerinize göre gerçek zamanlı olarak güncelleyebilirsiniz.

GoDaddy, Türkiye’deki küçük işletmeler için online varlıklarını oluşturmalarını sağlayacak, kolay kullanılabilir ve uygun maliyetli dijital araçlar sunuyor. Ürün ve hizmetleri arasında alan adı kaydı ve Hazır Web Sitesi’nin (eski adıyla Web Sitesi Mimarı) yanı sıra hosting, Yönetilebilir WordPress, online güvenlik, online pazarlama ile e-posta ve Office üretkenlik araçları yer alıyor.

Teknoloji Makaleleri