Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Asus, kurumsal pazar için gelecek planlarını paylaştı

Asus-kurumsal-globaltechmagazineASUS, iş odaklı yapıya uygun kurumsal ürün serisini, Four Seasons Hotel’de gerçekleştirdiği lansman ile tanıttı. ASUS EEMEA Genel Müdürü Benjamin Yeh’in, ASUS markasının Global ve Türkiye özelinde 2020 yılı stratejileri ile öngörülerini aktardığı lansmanda; ASUS Türkiye Sistem İş Birimi Ülke Müdürü Özge Kılıç Güler, barındırdığı teknoloji ile iş dünyasına hız ve üst düzey güvenlik sunan kurumsal ürünlere dair bilgi paylaştı.

İnovasyondan güç alan teknolojilere tutkuyla bağlı ve geliştirdiği ürünlerle sadece kullanıcıları değil kurumsal firmaları da odağında tutan ASUS, 19 Şubat günü gerçekleştirdiği lansmanda; kurumsal ürün serisi içinde yer alan dizüstü, masaüstü ve hepsi bir arada (All-in One) bilgisayarlarını tanıttı.

Açılış konuşmasında; ASUS’un global bazda 2019 yılı değerlendirmesini ve 2020 öngörülerini paylaşan ASUS EEMEA Genel Müdürü Benjamin Yeh, “ASUS olarak 1989 yılından bu yana, ürettiği tüm ürün gamıyla gelişen teknolojiye öncülük eden bir şirket olarak;  teknoloji donanımı sağlayıcıları içinde dünya liderleri arasındayız. Global tüketici bilgisayar satış rakamları, ASUS’un EEMEA bölgesinde oyuncu dizüstü bilgisayar pazarında birinci ve genel notebook segmentinde ise 3. sırada yer aldığını çok net şekilde gözler önüne seriyor. ASUS’un dünya genelinde yaklaşık olarak 14.500 çalışanı bulunuyor, bu sayının 5000’i mühendis ve Ar-Ge ekibinden oluşuyor. Bu da Ar-Ge’ye her zaman global anlamda öncelik verdiğimizin bir göstergesi. Uzun yıllardır yakaladığımız büyümede her kullanıcıya hitap eden geniş ürün ailelerimizin payı çok büyük. Geniş ürün ailemizin en önemli parçalarından biri olan; ASUS’un Republic of Gamers (ROG) markası altında uzun yıllardır ürettiği ve son dönemde de tüm dünyada yükselen bir trend haline gelen oyun bilgisayarlarında da ASUS ve ROG serisi dizüstü bilgisayarlarımız, dünya çapında 2’inci en büyük marka konumunda.”

Türkiye’de bulunmaktan dolayı memnun olduklarını ve Türkiye pazarına çok önem verdiklerini ifade eden Benjamin Yeh, “Türkiye bizim için en büyük potansiyele sahip ülkeler arasında yer alıyor. Türkiye’nin genç nüfusa sahip oluşu, gelişen ve büyüyen bir pazara sahip olması bizim için çok değerli. ASUS olarak; hem günlük yaşamda, hem de profesyonel iş dünyasında öncü teknolojilerle tüketicinin karşısına çıkıyoruz ve karşılaştığımız ilgi, Türkiye’deki kullanıcının teknolojiyi tümüyle benimsediğini ve hayatının tüm alanında etkin biçimde kullandığını çok net bir şekilde gösteriyor.

Kusursuz teknoloji ve tasarım için “İnanılmazın Peşinde” marka ruhuyla durmaksızın inovasyon içinde olan bir marka olarak, 2020 yılında Kurumsal serimizde de yeni nesil ürünlerimizi iş ortaklarımızla buluşturmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kurumsal pazarda hedef 3 yıl içinde yüzde 20 pazar payı

Toplantıda Türkiye pazarı ve ASUS’un yeri konusunda bilgi veren ASUS Türkiye Sistem İş Birimi Ülke Müdürü Özge Kılıç Güler ise, “ASUS Türkiye olarak; 2020 yılında diğer ürün gamımızdan aldığımız güçle kurumsal ürünler pazarında da etkin bir oyucu olmak hedeflerimiz arasında. Özellikle tüm işletmelerin daima birinci önceliği olan bilgi ve veritabanı güvenliğinden yola çıkılarak tasarlanan kurumsal ürün serilerimiz, üretkenlik açısından sunduğu avantajlarla da ön plana çıkıyor. Bugün sizlerin de yakından görme ve deneme imkanı bulacağınız ürünlerimizle kurumların farklı alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamayı ve yüklerini hafifletmeyi hedefliyoruz.

“Gücünü yenilikten alan ve kaliteden ödün vermeyen bir şirket olarak teknolojide yaşanan hızlı değişimi çok yakından takip ediyoruz.” diyen Özge Kılıç Güler, “Teknoloji dünyası son 30 yılda eşsiz bir dönüşüm geçirdi. Türkiye pazarında uzun yıllardır faaliyet gösteren ve bu ülkenin potansiyeline inanan Global bir şirket olarak, Türkiye’deki teknolojik gelişimin yaşamı kolaylaştırma ekseninde gerçekleştiğini memnuniyetle söyleyebilirim. Kuşkusuz bu gelişimin en büyük aktörlerinden biri de ASUS. Kurumsal pazarda, 2020 yılından başlayarak takip eden 3 yıl içinde pazar payımızı yüzde 20 seviyelerine çıkartarak EEMEA bölgesindeki gücümüzü Türkiye kurumsal pazarında da göstermek istiyoruz ve tüm planlarımızı buna yönelik yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

ASUS, Ödül’e doymuyor

ASUS, Dizüstü bilgisayarlar, ekranlar, akıllı telefonlar ve oyun aksesuarları da dahil olmak üzere çeşitli ürünler için 11 CES 2020 İnovasyon Ödülü kazandı. Fortune dergisi, 2015 yılından itibaren 5 yıl üst üste “Dünyanın En Beğenilen Şirketi” seçildi. Forbes Global 2000 ise “Dünyanın En Saygın Şirketleri” sıralamasında ASUS’a üst üste üçüncü kez yer verdi.

Lansmanda 20 kurumsal ürün tanıtıldı

Lansmana katılanlar, stant alanında sergilenen kurumsal ürünleri görme ve deneyimleme imkanı buldu. Bu ürünler arasından 3 ürün özellikle teknik yapıları ve tasarımları ile dikkatleri üzerine topladı.

ExpertBook B9: 880 gramla dünyanın en hafifi

ASUS’un kurumsal ürün gamında bulunan yeni nesil dizüstü bilgisayarlar arasında yer alan ExpertBook B9, dünyanın en hafif 14 inç iş bilgisayarı olmasıyla öne çıkıyor. ASUS tarafından Ocak ayından düzenlenen CES 2020 fuarında da tanıtılan ExpertBook B9 modeli, şirketin profesyonel dizüstü bilgisayarlara yeni bir bakış getirdiğini vurgular nitelikte. Magnezyum alaşım kasası sayesinde 880 gram ağırlığı ile dünyanın en hafif 14 inç boyutundaki iş dizüstü bilgisayarı olan B9, aynı zamanda inceliğiyle de ön plana çıkıyor.

ProArt StudioBook Pro 17: En ince ve en güçlü dizüstü bilgisayarı

ProArt StudioBook Pro 17, NVIDIA® Quadro® grafik kartlarına sahip dünyanın en ince dizüstü bilgisayarlarından birisi konumunda. ProArt StudioBook, etkileyici görseller için daha büyük bir ekranın kompakt bir kasaya sığmasını sağlayan ince çerçeveli NanoEdge ekrana sahip. En yeni grafikler ve taşınabilirlik kombinasyonu ile yaratıcı profesyoneller için kusursuz bir seçenek.

ProArt Station D940MX: Olağanüstü performans, minimum boyut

ProArt D940MX,  ASUS’un bugüne kadar ürettiği en yüksek teknik özelliklere sahip masaüstü bilgisayardan biri. Intel® 9. Nesil Core™ i9-9900K işlemciye sahip ProArt D940MX, özellikle profesyonelleri hedef alan ultra yüksek performanslı NVIDIA Quadro RTX™ 4000 ya da  GeForce RTX™ 2080 TI grafik işlemcilerini de içinde barındıran kompakt ve ince yapısıyla dikkat çekiyor.

Teknoloji Makaleleri