Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Aruba Air Pass kesintisiz ve güvenli bir mobilite sunuyor

aruba-globaltechmagazineBir Hewlett Packard Enterprise şirketi olan Aruba, cep telefonu kullanıcılarının, Aruba kullanan işletmelerdeki Wi-Fi bağlantılarına güvenli ve otomatik bir şekilde girebilmesini sağlayan yeni dolaşım hizmetini açıkladı. Aruba Air Pass adı verilen bu yeni hizmet, güvenlik ya da hizmet kalitesinden ödün vermeden, hücresel ve Wi-Fi bağlantıları arasında kusursuz bir aktarıma imkan sağlıyor. Radyo performansını artıran Aruba teknolojisi Aruba Air Slice ile birlikte kullanıldığında, mobil operatörler, işletmelerdeki 5G kullanım alanlarını genişletebiliyor, ayrıca sorunsuz bir Wi-Fi araması ve gigabit hız garantili bir performans da sağlıyor.

Günümüzde sürekli değişen yapı yönetmelikleri, enerji verimliliği sağlayan inşaat malzemeleri ve düşük emisyonlu camlar nedeniyle, hücresel sinyaller binalara nüfuz ederken zorlanıyor ve bu durum, performansı ciddi biçimde azaltıyor. Aruba müşterileri bu sorunu çözmek için, kapalı mekan küçük hücreler veya dağıtık anten sistemlerini (DAS) konuşlandırmaya karşın daha düşük maliyetli bir alternatif olarak işletmelerinde kullandıkları mevcut Wi-Fi altyapılarını kolayca güçlendirebilirler. 5G standartları hem 3GPP hem de Wi-Fi radyo erişim ağlarının (RAN) birleşimini desteklediğinden, küresel telekom şirketleri ağ dilimleme gibi işletmelere fark yaratan 5G hizmetlerinden, kapalı mekandaki Wi-Fi’ı kullanarak yararlanabilirler. Bu, şirketlerin IT ekiplerinin ekonomik ve kesintisiz bir çözümle 5G adaptasyonlarını hızlandırmalarına yardımcı olur.

Mobil Operatör Düzeyinde QoS Temini ve Wi-Fi 6’la İyileştirilmiş Kullanıcı Deneyimi

4G LTE ve 5G NR’ın kullandığı aynı OFDMA radyo teknolojisini temel alan Aruba Air Slice, kullanıcı ve uygulama deneyimini bir mobil operatör düzeyi ve kalitesinde iyileştirmek için tasarlanan benzersiz bir Wi-Fi 6 teknolojisidir. Zaman, frekans ve mekansal akış gibi radyo kaynaklarını dinamik bir şekilde bölüştüren Aruba Air Slice, artırılmış ve sanal gerçeklik, video konferanslar, mobil oyunlar ve gerçek zamanlı IoT uygulamaları için yüksek performans garanti ediyor.

Aruba Air Pass ve Aruba Air Slice’ı kullanarak, mobil ağ operatörleri küresel olarak ölçeklenebilir kapsama çözümlerinden yararlanabilirler. Bu, sürekli görünürlüğü ve abonelerle iletişimin devam etmesini sağlar. 5G hizmetleri böylece Aruba’nın dünya çapındaki Wi-Fi müşterilerinin derinliği ve genişliği boyunca sunulabilir.

Bir Hewlett Packard Enterprise şirketi olan Aruba’nın strateji ve kurumsal gelişimden sorumlu Başkan Yardımcısı Jeff Lipton, “Aruba Air Pass’in Aruba Air Slice ile birlikte kullanımı, genel olarak son kullanıcı deneyimini ekonomik bir şekilde geliştirirken, telekom şirketlerinin 5G hizmetlerinin kurumlara ulaşımının genişlemesini de sağlıyor. Aruba Air Pass kullanan kurumların ağlarıyla ilişkilendirilen cihazlar, rol tabanlı izinleri temel alarak çağrı yapma, çağrı alma ya da kısa mesaj gibi uygulamalar ve hizmetlere erişmek için Wi-Fi bağlantılarını kullanabilirler” dedi.

Teknoloji Makaleleri