Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Cisco çağrı merkezi deneyiminde 3 yeniliğe imza attı

Cisco-globaltechmagazineCisco, müşterilerin iletişim merkezleri ile ilgili deneyimlerini kökten dönüştürecek 3 yeniliğie imza attı. Voicea, Google Cloud Contact Center Artificial Intelligence (CCAI) ve Webex Experience Management, çağrı merkezi temsilcilerini süper temsilcilere dönüştürüyor, yeni ve gelişmiş bir müşteri deneyimi sunuyor.

Dünyanın en iyi markaları, uzun yıllar çalışarak edindikleri müşteri sadakatini, şayet sundukları müşteri deneyimi mükemmel değilse saniyeler içinde kaybedebiliyor. Müşterilerin ihtiyaçları ve beklentileri hızla değişiyor; Cisco da bu taleplere yanıt vermeye yardımcı olacak üç yeni gelişmeyi duyurdu: Voicea, Google Cloud Contact Center Artificial Intelligence (CCAI) ve Webex Experience Management. Bu üç yenilik, müşterilerin çağrı merkezleri ile ilgili deneyimlerini kökten dönüştürecek.

Yapay zeka aşılama

Voicea ve Google Cloud Contact Center Artificial Intelligence (CCAI), çağrı merkezi temsilcilerini süper temsilcilere dönüştürüyor. Temsilci telefonda bir müşteriyle konuşurken, Voicea konuşulanları kaydediyor ve konuşulanların bir özetini, temsilcinin çağrı sonrası yapması gerekenleri listeleyerek otomatik olarak sunuyor. Böylece müşterinin hiçbir soru ve talebi yanıtsız kalmıyor. Ayrıca, çağrı sırasında konuşulan önemli konular otomatik olarak Müşteri İlişkileri Yönetimi’nize eş zamanlı iletiliyor, böylece temsilciler ve süpervizörleri benzer geçmiş sorunları referans olarak kullanabiliyor.

Müşteriler ayrıca birkaç kelime ile söylemek istediklerini söyleyebiliyor ve Google Cloud’un doğal dilde anlama özelliğini kullanarak dilerlerse kendi başlarına bazı işlemleri gerçekleştirebiliyorlar. (şifre değiştirme, hesap bakiyesi öğrenme vb)

Webex Experience Management

Çağrı merkezlerinin elinde halihazırda müşterilerle sohbet, e-posta ve SMS gibi iletişim seçenekleri bulunuyor. Ancak eksik olan, onlara ne zaman, kimin ve nasıl iletişime geçmesi gerektiğini söyleyecek istihbarat bilgileri. Webex Deneyim Yönetimi, çağrı merkezi çalışanlarının müşteri deneyimini kökten değiştirmelerine yardımcı olmak için müşterilerin o an hissettiklerini gerçek zamanlı olarak anlamaları için gereken özellikleri sunuyor; şirketlere müşteri sadakatini arttırmaları için yardımcı oluyor. Ayrıca memnuniyetsizlik nedeniyle kaybedilme riski olan müşterileri tespit ediyor, böylece şirketler bu müşterilere daha proaktif şekilde hizmet sunabiliyor.

Webex İletişim Merkezi Enterprise

Tüm bu harika yenilikler Webex contact center Enterprise çözümü ile sunuluyor. Bu yeni bulut çözümü, büyük ölçekli çağrı merkezi şirketleri için bulut teknolojisine güvenli bir geçiş sağlıyor. Cisco destekli bu çözüm güvenlik, güvenilirlik ve zengin özellikleri biraraya getiren türünün ilk örneği. Webex Contact Center Enterprise çözümü ile mevcut müşteriler kurumu mu kastediyor tesis ile? kurumlarına uygun hızda, buluta geçiş süreçlerinde finansal seçenekler sunan Cisco’nun İşbirliği Ürün ve Çözümleri Esnek Planı’ndan da faydalanabiliyor. Maksimum 24.000 temsilciyi destekleyen bu çözüm, 20 senedir dünyanın en büyük çağrı merkezleriyle yakın çalışarak çözüm sağlayan bir pazar liderinden bekleyeceğiniz tüm harika özellikleri de içeriyor.

Didem Duru: Kökten dönüşüm

Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru da yeniliklerle ilgili yaptığı açıklamada, “Cisco Onlarca yıldır, dünyanın en büyük çağrı merkezleri ile işbirliği yapıyor ve en karmaşık sorunlarını çözmeye yardımcı oluyor. Bugün, tamamen yeni ve gelişmiş bir müşteri ve temsilci deneyimini yaratmayı mümkün kılıyoruz. Yapay zekâ uygulaması ile her boyutta çağrı merkezinin, günümüzün sofistike tüketici taleplerini karşılayacak şekilde kökten dönüşmesine yardımcı olacağız” dedi.

Teknoloji Makaleleri