Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

HPE kısa vadeli kemer sıkma politikasına başladı

hpe-globaltechmagazineHPE CEO’su Antonio Neri, “Finansal profilimizi koruyacak işletme giderlerini azaltmak için bazı acil adımlar atıyoruz. 1 Temmuz’dan itibaren, 31 Ekim 2020’ye kadar yasal olarak izin verilen tüm ekip üyeleri için kısa vadeli bir ücret indirimi uygulayacağız.”

Hewlett Packard Enterprise, COVID-19 salgınının mali çalkantılarının ardından kısa vadeli maaş azaltma planını uygulamaya koydu.

COVID-19 salgınının neden olduğu ekonomik belirsizlik nedeniyle, HPE’nin yönetim kurulu, 1 Temmuz – 31 Ekim tarihleri ​​arasında geçerli olmak üzere HPE çalışanlarına (yönetim ekibi de dahil olmak üzere) maaşları azaltma planını onayladı.

Maaşın düşürülmesi çalışan seviyesine göre değişecek ve en yüksek maaş indirimi yüzde 25 ile Neri’nin de dahil olduğu HPE yönetim ekibine yapılacak.

Maliyet sınırlama önlemleri ayrıca 31 Ekim’e kadar işe alma ve maaş dondurma süreçlerini de içeriyor.

Perşembe günü, HPE’nin 30 Nisan’da sona eren ikinci mali çeyreği için beklenenden daha düşük satış ve kazancın açıklandığı toplantıda Neri, “Mali profilimizi koruyacak işletme giderlerini azaltmak için bazı acil adımlar atıyoruz. 1 Temmuz’dan itibaren, 31 Ekim 2020’ye kadar yasal olarak izin verilen tüm ekip üyeleri için kısa vadeli bir ücret indirimi uygulayacağız. Yönetici ekibim ve ben en yüksek oranda indirim alacağız.” dedi.

Neri ve HPE yönetici başkan yardımcıları için yüzde 25, kıdemli başkan yardımcıları için de yüzde 20 maaş kesintisi yapılacağı söylendi.

Ödemelerin azaltılmasına yasal olarak izin verilmeyen ülkelerde yaşayan çalışanlar için HPE ücretsiz izin uygulama kararı aldı.

Üç yıllık bir “Maliyet Optimizasyonu ve Önceliklendirme Planı” kapsamında HPE, şirketin işgücü, gayrimenkul modeli ve iş süreçlerinde yapılan değişikliklerle brüt tasarruflarda 1 milyar dolar kazanmayı hedefliyor.

Maliyet optimizasyon planının önümüzdeki üç yıl içinde 2022 mali yılı sonuna kadar yıllık en az 800 milyon dolarlık çalışma oranı tasarrufu ile 1 milyar dolar ile 1.3 milyar dolar arasında olması bekleniyor.

Covid-19 birçok satın almayı beklemeye aldı. Şu anda bir çok şirket hayatta kalma moduna odaklanmış durumda.

Teknoloji Makaleleri