Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Red Hat OpenShift ile açık kaynak 5G teknolojisi

Red-Hat-globaltechmagazineRed Hat, bulut yerlisi teknolojileri kullanan şirket sayısını artırmak amacıyla iletişim hizmet sağlayıcısı (CSP) müşterileri ve iş ortakları için açık 5G altyapısına sağlanan desteği artırmaya devam ediyor. Operatörler yeni gelir getiren hizmetler arıyor ve bu yüzden ölçeklenebilirlik, esneklik ve güvenlik, ağlarının sorunsuz bir şekilde gelişmesi için her geçen gün daha önemli hale geliyor. Bunu göz önünde bulunduran şirketler de bulut yerlisi teknolojileri güven içinde hizmete almanın yollarını ararken, açık hibrit bulut temeli de bu hizmete alımlar için temel araçları sunuyor.

Red Hat OpenShift, en temelden sınıra kadar tutarlılık sağlayan konteyner temelli platform sunuyor. Bu platform aynı zamanda yakın bir tarihte duyurulan, Red Hat’in Hewlett Packard Enterprise ile gerçekleştirdiği işbirliğiyle geliştirilen ve Intel® Xeon® işlemcileri kullanan HPE Telco planlarının da bir parçası. CSP’ler bu detaylı planı kullanarak telko ağlarına dönüşüm imkanı sunan ve CSP’lerin sektörlerinin öncü iş ortaklarından oluşan bir ekosistemle daha kolay etkileşime girmesini sağlayan açık bir 5G bulut yerlisi temeli uygulayabiliyor.

Standartları temel alan bir 5G altyapısı

CSP’ler, 5G hizmetlerini ve uygulamalarını farklılaştırmak istiyor. CSP’lere göre altyapılarını tasarlamaya, hizmete almaya ve yönetmeye ne kadar az zaman ayırırlarsa o kadar iyi. Bu yüzden Red Hat de altyapıların kullanılmaya başlamasını kolaylaştırarak CSP’lerin katma değerlere daha fazla odaklanabilmelerini sağlıyor.

Red Hat, HPE 5G Core Stack gibi çalışmalar sayesinde 5G üzerinden daha kısa sürede gelir elde edilebilmesini sağlıyor. Ayrıca ispatlı altyapı paketleriyle kilit ekosistem uygulamalarını doğrulayarak ve sertifika vererek son kullanıcılara daha fazla güven veriyor.

Yeni HPE 5G Core Stack, sektörlerde yaşanan bu hareketliliği desteklemek için CSP’lere, bağımsız yazılım üreticilerine (ISV) ve ağ fonksiyon sağlayıcılarına inovatif 5G inisiyatiflerinde birlikte çalışma imkanı sunuyor. Yeni ve farklılaştırılmış uygulamalar, pazara yeni değerlerin sunulmasına yardımcı olacak şekilde tasarlanıyor. Bu çözüm, doğrulama ve ön entegrasyon imkanının yanı sıra Red Hat OpenShift’i entegre eden ve 2. Nesil Intel Xeon Scalable işlemcilerden güç alan HPE 5G Core Stack temelli öncü 5G çözümlerinin geliştirilmesini sağlayan bir platform sunuyor.

Red Hat OpenShift tarafından sağlanan bulut yerlisi altyapı

5G yapılandırmaları, modüler ağ tasarımıyla birlikte geliyor ve içerisinde servis tabanlı mimari barındırıyor. Bu mimari de 5G’nin açık ve dağıtık ana bileşenlerinin hizmete alınmasını sağlıyor. Mimari, altında yer alan altyapılara ölçeklenirken yüksek performans sunmaya devam etmek gibi yeni gereklilikler getiriyor.

Bulut yerlisi altyapı, 5G çekirdek ağının başarılı bir şekilde oluşturulması için kritik öneme sahip. Dünyanın öncü kurumsal Linux platformu olan Red Hat Enterprise Linux üzerine kurulan Red Hat OpenShift, bunu başarabilecek ispatlı bir Kubernetes temelli çözüm olarak öne çıkıyor. Red Hat OpenShift’in HPE 5G Core Stack ile entegre edilmesiyle şirketlerin uygulamalara ve hizmet deneyimlerine odaklanmasına gerek kalmıyor.

Red Hat OpenShift, konteyner imaj yönetimi, konteyner orkestrasyonu, ölçekleme, görüntüleme ve çok daha fazlasını sunuyor. OpenShift Operators, bulut yerlisi ağ özelliklerinin hizmete alımını, yapılandırmasını ve yönetimini otomatikleştirerek CSP’lerin ikinci gün ve devamındaki işlemlerine yardımcı oluyor. OpenShift’in donanım hızlandırması sayesinde CSP’ler konteynerleştirilmiş uygulamaların doğrudan donanıma erişebilme özelliğinden avantaj kazanarak yaptıkları yatırımlardan en fazla faydayı elde etmelerini sağlıyor.

5G ağlarında standartları temel alan, daha güvenli ve taşıyıcıların kullandığı altyapılar üzerine kurulan 5G ağlar, 5G kullanım alanları için Red Hat OpenShift ile kapsamlı bir şekilde onaylanan HPE Telco Blueprints ile gerçek oluyor. Bu ağlar, CSP’lerin 5G altyapılarını geliştirme ve hizmete alma yöntemleriyle aynı olacak şekilde tasarlandı. HPE Telco Blueprints, sınırdan çekirdeğe kadar her yerde kullanılabilen açık, ölçeklenebilir ve çevik 5G ağları için iyileştirilmiş referans tasarımlardan oluşuyor.

Teknoloji Makaleleri