Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Turkcell ve SAP’den şirketlerin verimliliğini artıracak iş birliği

Turkcell-globaltechmagazineKurumlara sektörel çözümler sunan Turkcell Dijital İş Servisleri, gerçekleştirdiği iş ortaklıklarıyla şirketlerin daha verimli çalışmalarını sağlayacak projeler üretiyor. Son olarak dünyanın lider yazılım şirketlerinden SAP ile iş birliğine giden Turkcell, şirketlerin üretim, tedarik süreçlerini akıllandıracak ve daha verimli hale getirecek. İş ortaklığı kapsamında Turkcell’in IoT çözümleri ile SAP iş uygulamaları entegre çalışmaya başlayarak şirketlerin akıllı üretim süreçlerini uçtan uca yönetmesi sağlanacak.

Turkcell’in sağlıktan enerjiye, üretimden lojistik ve ulaşım sektörlerine kadar onlarca farklı sektörün dijitalleşmesi için kurumlara özel çözümler sunduğu Dijital İş Servisleri şirketi, dünyanın önde gelen yazılım şirketlerinden SAP ile iş ortaklığına imza attı. İş ortaklığı kapsamında SAP yazılımıyla entegrasyonu sağlanan Turkcell IoT (Nesnelerin İnterneti) çözümleri, şirketlere tek elden sunularak kurumların farklı alanlardaki verimliliklerine katkı sağlayacak. Şirketlerin üretim süreçlerini akıllandırarak daha verimli hale getirmeyi amaçlayan bu yeni projeyle iş kalitesinin artırılması, imalatın hızlanması ve maliyetlerin daha iyi yönetilmesi gibi konularda çözümler sunulacak.

Kurumların ihtiyacına özel çözümler üretmeye odaklandık

Pandemi sürecinin şirketler için en önemli öğretisinin dijitalleşme olduğunun altını çizen Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan şunları söyledi: “Şirketler özellikle pandemi döneminde dijitalleşmenin ne kadar önemli olduğunu anladı. Normalleşme süreciyle birlikte neredeyse tüm şirketlerimizin dijitalleşme çalışmalarını önceliklendirdiğini gördük. Turkcell olarak kurumların dijitalleşmesi için ihtiyaca özel çözümler üretmek bizim en önemli odak alanlarımızdan biri. Bu doğrultuda kurduğumuz Dijital İş Servisleri şirketimiz ile KOBİ’den büyük ölçekli şirketlere ve kamuya değin tüm kurumların dijitalleşmesi için sektörel çözümler sunuyoruz. Dünyanın önde gelen şirketleriyle iş birliği yaparak şirketlerimizin uluslararası alanda rekabet gücünü artırmayı ve uçtan uca dijitalleşmelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Son olarak SAP ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğimiz sayesinde artık kurumlar Turkcell’in IoT uygulamalarını SAP yazılımıyla entegre bir şekilde kolayca kullanarak dijital ortamda yönetebilecek. Ayrıca SAP ile çalıştığımız bir diğer projeyle de üretimin her safhasında kritik rol oynayan tedarik zinciri yönetimini de şirketler için uçtan uca akıllı hale getirmeyi amaçlıyoruz. Böylesine değerli projeleri hayata geçirmemizi sağlayan SAP Türkiye ekibine teşekkürlerimi sunuyorum.”

Yenilikçi teknolojilerle şirketlerin dijital dönüşüm yolculuklarına destek oluyoruz

SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan ise iş birliğine ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Deneyim ekonomisinde büyümek, hız kazanmak ve rekabette öne geçmek için yenilikçi teknolojilerle verimliliği artırmak ve daha esnek bir yapıya kavuşmak şirketler için gittikçe önem kazanıyor. Turkcell ile daha önce tüm donanım ve güvenlik altyapısının SAP tarafından karşılandığı bir bulut bilişim hizmeti olan SAP HANA Enterprise Cloud çözümümüzü, Turkcell’in veri merkezlerinden sunmak için iş birliğine imza atmıştık. Bu yeni iş birliği kapsamında bu kez Turkcell’in IoT çözümleri ile SAP iş uygulamaları entegre çalışmaya başlayacak. SAP Global Partner Programı’nda ‘Yeni Nesil İş Ortaklığı’ kapsamında Turkcell Dijital İş Servisleri gibi stratejik bir iş ortağı ile ekosistemimizin daha da büyüyeceğine ve müşterilerimize hep birlikte değerli katkılar sunacağımıza inanıyoruz. Bu projelerde emeği geçen Turkcell ve SAP ekiplerine teşekkür ediyor; bu önemli iş birliği ile sunduğumuz hizmetleri bir adım öteye taşımaktan ve müşterilerimizin dijital dönüşüm yolculuğuna destek olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz.”

Turkcell SAP HANA Bulut servisi “kullandığın kadar öde” modeliyle sunuluyor

Turkcell SAP HANA Bulut Servisi, müşterilerin SAP HANA ile uyumlu altyapı ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde Turkcell veri merkezlerinden sunuluyor. Yüksek ilk yatırım maliyetlerini üstlenmeleri gerekmeksizin, “kullandığın kadar öde” modeliyle sunulan Turkcell SAP HANA bulut servisi sayesinde şirketler, iş sürekliliği açısından yüksek standartlara sahip bir altyapıya sahip oluyor. SAP iş uygulamalarının tüm donanım ve güvenlik altyapısının Turkcell tarafından karşılandığı bir bulut bilişim hizmeti olan Turkcell SAP HANA Bulut Servisi, Turkcell’in yeni nesil Tier-3 veri merkezlerinde üstün performanslı donanımlar üzerinde, Turkcell mühendislerinin yönetiminde hizmet veriyor.

Bununla birlikte verisini Türkiye’de saklamak isteyen kurumlar için SAP iş uygulamalarının tüm donanım ve güvenlik altyapısının SAP tarafından karşılandığı diğer bir bulut bilişim hizmeti olan SAP HANA Enterprise Cloud ise Turkcell veri merkezlerinden sunuluyor. SAP HANA Enterprise Cloud, Turkcell’in Gebze ve İzmir’de bulunan uluslararası standartlara uygun veri merkezlerinde ve iki farklı lokasyonda yedekli olarak çalışıyor.

Teknoloji Makaleleri