Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

VMware, VMworld 2020’de yeni inovasyonlarını duyurdu

VMware-globaltechmagazineVMware, VMworld 2020’de ürün ve hizmet portföyünde yaptığı birçok yeniliği tanıttı. Dünyanın dört bir yanındaki şirketler, bu yıl yaşanan olaylardan ötürü değişen bir dünyada faaliyet gösteriyor. VMware da bu yüzden VMworld 2020’de öncü şirketlerin sadece hayatta kalmalarına değil, büyümelerine de yardımcı olan ürün ve hizmetlerini güçlendiriyor. Uyum sağlanması gereken yeni bir dünya, iş yapma şekli ve müşterilerle etkileşime geçme yöntemleri, önemli operasyon ve hizmetlerini güven içinde devam ettirmeye çalışan şirketler üzerinde baskı yaratıyor.

VMware, ilk defa dijital gerçekleştirdiği VMworld 2020 etkinliğinde yaptığı duyurularla bu dönemde şirketleri desteklemek için gerekli olan esnek dijital temel ihtiyacına dikkat çekiyor. VMware, teknoloji portföyüne yönelik yaptığı duyurularla uygulamaların, müşterilere kişiselleştirilmiş dijital deneyimlerin başarılı bir şekilde sunulmasını sağlayan en önemli faktörlerden biri olduğu anlayışını ortaya koyuyor. Şirketler, inovasyonun can damarı olan uygulamaları geliştirirken karmaşık mimarilerden ve BT ekiplerinin uygulamaları oluşturma, çalıştırma, yönetme ve koruma yöntemlerindeki değişen yaklaşımlarından ötürü zorluk yaşıyor.

VMworld 2020’de yapılan önemli duyurular şöyle sıralanıyor:

Farklı Noktadan Çalışanların İhtiyaçlarını Gidermek için Geleceğin Teknolojileriyle Uyumlu İş Gücü Çözümleri

Geleneksel ağ ve güvenlik yaklaşımlarında uygulamaları, veriyi ve kullanıcıları her geçen gün çalışma noktası artan küresel iş yapısında birbirine bağlayan ve koruyan otomasyon, bulut ölçeklemesi ve dahili güvenlik yer almıyor. VMware SASE Platformu, tüm boyutlardaki kurumlara esneklik, çeviklik ve ölçeklenebilirlik sunmak için web güvenliği alanında gerçekleştirilen işbirlikleriyle bulut ağını, bulut güvenliğini ve Sıfır Güven erişimini bir araya getiriyor. Buluta öncelik veren bir hizmet olan VMware SASE Platformu, uygulamalar için kalite kontrolü, dahili güvenlik ve operasyon basitliği sunuyor ve her yerden çalışma imkanı sunan şirketler için ideal bir çözüm haline geliyor.

Yeni Nesil Uygulamaları Desteklemek için Hibrit Bulut Altyapısını Yeniden Oluşturan Monterey Projesi

Şirketler mevcut uygulamalarını modernleştirirken ve yenilerini hizmete alırken geleneksel BT altyapıları da özel ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılıyor. Yeni nesil 5G dönüşümünü benimseyen, bulut yerlisi, veri merkezli, öğrenen makineler teknolojisine sahip, çoklu bulut ve hibrit bulut uygulamaları, BT şirketlerini sunucu işlemcilerinin yükünün artması ve performansın azalması gibi yeni zorluklarla karşı karşıya getiriyor. VMware, Monterey Projesi’ne dayalı çözümler sunmak için Dell Technologies, Hewlett Packard Enterprise (HPE) ve Lenovo gibi sistem şirketlerinin yanı sıra Intel, NVIDIA ve Pensando gibi ekosistem ortaklarıyla işbirliklerini duyurdu.

VMware tüm bunlara ek olarak dijital platformun, yeni nesil uygulamaların ulaştırılmasını basitleştirerek günümüzün öngörülemeyen dünyasında şirketlere ne kadar yardımcı olduğunu göstermek için birçok duyuru daha yaptı.

Tanzu Editions ile uygulamaların modernleştirilmesi basitleşiyor

VMware, şirketlerin Kubernetes’i kolayca kullanabileceği bir şekilde sunmak için çalışıyor. Şirket ayrıca Kubernetes’in daha kolay kullanılabilmesine ve kapsamlı uygulamaların desteklenmesine ek olarak ölçeklenebilirliği ve operasyonları iyileştirecek kapasitelerle birlikte geliştiricilerin kullanımına hazır yeni özelliklerin de tanıtımını yaptı.

Geleceğin Çoklu Bulut Platformu sunuldu

Her kurum uygulama modernleştirmesini desteklemek için çoklu bulut yolculuğuna başladı. VMware da AWS, Azure, Google Cloud, IBM Cloud, Oracle Cloud ve Alibaba Cloud gibi tüm büyük hyper scaler’lar üzerinden ulaşılabilen VMware Cloud Foundation’ı erişime açarak özel çoklu bulut stratejisinin ilk aşamasını tamamladı.

VMware Virtual Cloud Network, Geleceğin Teknolojileriyle Kullanılabilecek Ağ Sunuyor

Virtual Cloud Network ağı ve güvenliği basitleştirerek müşterilerin zamandan ve maliyetten tasarruf etmesini sağlamanın yanında dijital inovasyonun hızlanmasına yardımcı oluyor. VMware; bina içinde genel bulut deneyimi sunma, her yerden çalışma ağının kurulması, modern uygulamaların bağlanması ve korunması ile ağ güvenliğinin yeniden oluşturulması alanlarına yönelik yeni VCN inovasyonlarını duyurdu.

Yeni güvenlik çözümleriyle geleceğin teknolojilerini kullanabilecek şirketlerin kurulmasını sağlıyor

2020’de birçok şirket farklı noktalardan çalışma yöntemine geçiş yaptı, bulut hizmetlerini daha fazla kullanmaya başladı ve bunların sonucunda bulut ve mobil altyapılarında önemli bir veri akışı oldu. VMware, günümüzün öngörülemeyen dünyasında şirketlerin değişen işlerini korumalarına yardımcı olmak için gelişmiş güvenlik çözümlerini tanıttı. Bu çözümler sayesinde şirketler farklı noktalardan çalışan elemanlarını temelden koruyabiliyor, güvenli özel ve genel bulut sunabiliyor, bulut ve mobilde güvenli analitikler gerçekleştirebiliyor.

Teknoloji Makaleleri