Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Daha fazla siber güvenlik profesyoneline ihtiyaç var

bugbounter-globaltechmagazineHacklenmeyen bir dünya vizyonu kapsamında serbest çalışan siber güvenlik uzmanlarının yer aldığı bir ekosistem kuran BugBounter, siber güvenlik alanında kariyer yapmak isteyenlerin her geçen gün arttığını belirtiyor.

Şirketlerin güvenlik açıklarını bulma ihtiyacını platforma kayıtlı bağımsız araştırmacı topluluğuyla hızlı ve etkin bir şekilde gideren BugBounter, Siber Güvenlik Farkındalık Ayı’nda sektörde birçok kariyer fırsatı olduğunu belirtiyor.

Her gün daha fazla kişinin şirketlerin itibarlarına büyük hasar verebilecek siber saldırılara karşı en büyük kozu olan siber güvenlik uzmanı olmak istediğini paylaşıyor. Bu durum, araştırmalarla da destekleniyor. Uluslararası Bilgi Sistemi Güvenlik Sertifikası Konsorsiyumu veya (ISC)²’nin gerçekleştirdiği anketi cevaplayanların yüzde 69’u, siber güvenlik uzmanlığının iyi bir kariyer imkanı olduğunu belirtiyor.

Daha fazla siber güvenlik profesyoneline ihtiyaç var

Şu anda dünyada siber güvenlik alanında profesyonel olarak yer alan 2,8 milyon kalifiye birey var. Ancak (ISC)²’nin bir diğer araştırmasına göre ihtiyaç duyulan siber güvenlik uzmanı sayısı dünya çapında yüzde 145 artarak 4,07 milyon seviyesine ulaşmış durumda. Şirketlerin yüzde 65’inin bünyesinde yeterli sayıda siber güvenlik çalışanı bulunmuyor ve isteseler de bulmak pek kolay olmuyor. Bu sebeple kitle kaynağını çözüme dahil etmenin önemi her geçen gün artıyor.

Konuyla ilgili görüşlerini belirten BugBounter Kurucu Ortağı Murat Lostar, şunları söyledi: “(ISC)²’nin anketini cevaplayanların yüzde 51’i, siber güvenlik profesyonellerini siber suçlara karşı savaşan iyi insanlar olarak tanımlıyor. Bu cümle aslında BugBounter olarak yaptığımız işin kısa ve güzel bir özeti. Platformumuzda kurumlar, bağımsız araştırmacılar, doğrulayıcılar gibi birçok paydaş yer alıyor ve her gün daha fazla kişi dahil oluyor. Siber güvenlik alanında yaşanan uzman açığını gidermek için dünyadaki tüm siber güvenlik aktörlerinin aktif bir şekilde çalışması gerekiyor. Biz de BugBounter olarak özellikle siber güvenlik açıklarını keşfetmeye ve interneti daha güvenli bir yer yapmaya merak duyan genç nüfusa sağlıklı bir istidam ve kariyer fırsatı yaratarak üstümüze düşeni yapıyoruz.”

Teknoloji Makaleleri