Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Rekabet avantajını global arenaya taşımayı hedefliyor

Linktera-globaltechmagazineBankacılıktan finansa, e-ticaretten sigortacılığa kadar farklı alanlarda ortaya koyduğu projelerle dikkat çeken Türk mühendislik ve yazılım şirketi Linktera, geliştirdiği uygulamalarla pandemi döneminde müşterilerine sağladığı rekabet avantajını yurt dışına da taşımayı hedefliyor. Linktera Genel Müdürü Taşkın Osman Aksoy “Kuruluşların robotik süreç otomasyonuna duyduğu ihtiyaç pandeminin başlamasıyla birlikte büyük bir artış gösterdi. Bu zaman zarfında Linktera olarak kuruluşların 24 milyon TL’ye yakın operasyonel tasarruf, 10.000 adam saatin üzerinde verimlilik sağlanmasına katkıda bulunduk” dedi.

Dijitalleşme ve otomasyon hem bireylerin hem de kurumların iş yapış biçimlerini önemli ölçüde değiştirirken pandemi dönemiyle birlikte bu dönüşüm çok daha büyük hız kazandı. Kurumların pandemi döneminde başarıyı yakalayabilmeleri için bu değişimi doğru bir şekilde yönetmesi ve gerekli teknolojilerin kullanımını artırırken aynı zamanda bunu iş yapış biçimlerine ve kurum kültürlerine iyi bir şekilde entegre etmeleri gerekiyor.

24 milyon TL’ye yakın operasyonel tasarrufa katkı

Pandeminin dijital dönüşümün hızlandırıcısı oluşunu en çok hissedilen alanın robotik süreç otomasyonu olduğunu vurgulayan Linktera Genel Müdürü Taşkın Osman Aksoy “Kuruluşların robotik süreç otomasyonuna duyduğu ihtiyaç pandeminin başlamasıyla birlikte büyük bir artış gösterdi. Bu zaman zarfında Linktera olarak kuruluşların 24 milyon TL’ye yakın operasyonel tasarruf, 10.000 adam saatin üzerinde verimlilik sağlanmasına katkıda bulunduk. Ayrıca bu dönemde Türkiye’nin en büyük belediyelerinden biriyle veri yönetimi ve analitik projesini gerçekleştiriyoruz ve bölgesel bir Kredi Derecelendirme kuruluşu için rating alt yapısı projesini yürütüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda Linktera’nın ilerleyen dönemlerde hizmet verdikleri firmalarla iş birlikleri yapmalarını sağlayan “Linktera Network” ve hizmet odaklı yaklaşımdan üretim odaklı yaklaşıma odaklanan LinkteraLABS gibi projelerle sektöre büyük bir katma değer sağlayacağı belirten Aksoy sözlerine şöyle devam ediyor: “Şirketlerin alanlarında özelleşmesinin ve uzmanlaşmasının çok önemli olduğunun altını çizmek isterim.  Bu kapsamda Linktera Network ile ortak vizyona sahip uluslararası firmalar ve yerel girişimler ile iş ortaklıkları geliştiriyor, şirket alımları ve ortak şirket kuruluşlarıyla ilgileniyoruz. Aynı zamanda verdiğimiz hizmetleri ürünleştirmenin Linktera’ya ve sektöre büyük bir değer katacağı inancındayız. Bu kapsamda Linktera Labs ile çok farklı müşterilerin, çok farklı alanlarda neye ihtiyacı olduğunu net olarak gözlemliyor ve bu ihtiyaçların nabzını tutuyoruz. Tüm bu konuları Ar-Ge ofisimiz olan LinkteraLABS bünyesinde başlattığımız Sınırsızlar Kulübü “Kurumiçi Girişimcilik” programı ile adresliyoruz. Başladığı günden beri çalışma arkadaşlarımızın projelerini ve kendi fikirlerini şirket içerisinde ürünleştirmelerine imkan tanıyoruz.”

Geliştirilen projelerin yurt dışına sunulması amaçlanıyor

Açık bankacılık uygulamaları ve fintech ekosisteminin yaratılmasıyla bankacılık sektöründe de iş yapış biçimlerini kökünden deşiyor. Özellikle bankacılık teknolojileri noktasında sadece bölgede değil dünyada çok farklı bir noktada bulunduklarını belirten Aksoy “Amacımız yurt içinde geliştirdiğimiz projeleri ürünleştirerek ya da bütünleşik platformlar üzerinden yurt dışına açmak. Linktera’nın İstanbul ve Dubai’deki ofislerinin yanı sıra bu sene içerisinde Silikon Vadisi’nde de bir ofis açmaya hazırlanıyoruz. Ofislerimiz üzerinden Amerika, Avrupa ve Orta Doğu pazarında yer almayı hedefliyoruz. Türkiye’de bankacılık uygulamaları uluslararası örneklerinin çok önünde, biz de buradaki tecrübelerimizi bu ofislerimiz üzerinden yurt dışına açacağız” dedi.

Teknoloji Makaleleri