Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Benetton, Türkiye’deki operasyonel verimliliğini NetApp ile üst düzeye çıkardı

Benetton-NetApp-Basari-Hikayesi

Benetton Group, yaklaşık 5.000 mağazadan oluşan ağıyla dünyanın en önemli pazarlarında yer alan, dünyanın en tanınmış moda şirketlerinden biri. Türk hazır giyim pazarına 1985’te giren ilk yabancı marka olan Benetton, 120 ülkede başarılı bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor.

Benetton Group mağazacılık zinciri için raporlama en önemli süreçlerden biri olup, mevcut sistemde var olan verilerin raporlanması 10 saate varan sürelerde gerçekleştirilmekteydi. Raporlama süreçlerinde ihtiyaç duyulan performans ve artan iş gereksinimleri neticesinde Benetton, mevcut sistemlerini yenileme kararı aldı. Bu süreçte farklı seçenekleri değerlendiren Benetton, performans özellikleri ve toplam sahip olma maliyeti ile öne çıkan NetApp çözümlerini tercih etti.

Projenin başlangıç aşamasında çok titiz bir fiyat performans değerlendirme çalışması gerçekleştirildi. Mevcut veri depolama sisteminin ve diğer altyapı bileşenlerinin performans değerleri analiz edildi. Yapılan değerlendirmeler neticesinde NetApp EF560 All-Flash Array depolama çözümünün ihtiyacı karşılayacak en iyi çözüm olduğuna karar verildi.

Forest Technology Solutions kurucu ortağı Erhan Evgin, proje ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları ifade etti:

“NetApp EF560 All-Flash Array, yüksek performans, devamlılık ve dayanıklılık gibi temel ihtiyaçları söz konusu olan iş operasyonları için özel olarak tasarlanmış, tamamı flash disklerden oluşan bir veri depolama sistemidir. NetApp’ın tüm ürün ve hizmetlerinin merkezinde güç, esneklik ve sadelik yer almaktadır. NetApp EF serisinin sunduğu bu özellikler sayesinde, ihtiyaçlarınıza uygun, güçlü ve ekonomik anlamda bütçeleri zorlamayacak veri depolama sistemine sahip olmak mümkündür.”

Gerçekleştirilen bu proje neticesinde memnuniyetini dile getiren Benetton Türkiye Bilgi İşlem Müdürü Hakan Kepoğlu projeyi “Mevcut ihtiyaçlarımız doğrultusunda bize sunulan bu çözüm ile iş süreçlerimizin ve iş yükümüzün çok ciddi bir şekilde azaldığını gördük. Daha önceleri 10 saate varan raporlama sürelerimiz artık 4 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanıyor.” sözleriyle değerlendirdi.

Tech Data NetApp İş Ortağı Yöneticisi Can Toklu proje ile ilgili görüşlerini şu sözler ile ifade etti:

“Tech Data olarak dünya genelinde NetApp ürünlerinin satış ve dağıtımında yetkili distribütör olarak faaliyet göstermekteyiz. Uzmanlıklarımızla kanal iş ortaklarımızın ve hizmet sundukları müşterilerinin doğru teknolojik alt yapıya sahip olmaları için birlikte çalışmaktayız.

Tech Data NetApp İş Birimi olarak yatırımlarla her gün zenginleşen demo ürün parkımız, sertifikalı ve konusunda uzman teknik danışman kadrolarımız ile müşterilerin ihtiyaçları konusunda doğru kararı vermeleri, yeni teknolojileri deneyimlemeleri amacıyla çalışmaktayız.”

Benetton-NetApp-Tech-Data

Teknoloji Makaleleri