Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

VMware 2021 mali yılı üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı

VMware-globaltechmagazineKurumsal yazılımın öncü ve yenilikçi şirketi VMware, 2021 mali yılı üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. 

  • 2020 mali yılının üçüncü çeyreğine göre yüzde 8 artan gelirler, 2,86 milyar dolara ulaştı.
  • 2020 mali yılının üçüncü çeyreğine göre yüzde 10 artan abonelik, SaaS ve lisans gelirlerinin toplamı, 1,32 milyar dolar seviyesine ulaştı.
  • Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 44 artan abonelik ve SaaS gelirleri, üçüncü çeyrekte 676 milyon dolara ulaşarak toplam gelirin yüzde 24’ünü oluşturuyor.
  • 2020 mali yılının üçüncü çeyreğinde 407 milyon dolar veya seyreltilmiş hisse başına 0,96 dolar olan GAAP net geliri, üçüncü çeyrekte 434 milyon dolar veya seyreltilmiş hisse başına 1,02 dolar oldu. 2020 mali yılının üçüncü çeyreğinde 602 milyon dolar veya seyreltilmiş hisse başına 1,42 dolar olan GAAP dışı net gelir, yüzde 17 artarak üçüncü çeyrekte 704 milyon dolara veya seyreltilmiş hisse başına 1,66 dolara yükseldi.
  • GAAP faaliyet geliri, 2020 mali yılının üçüncü çeyreğine göre yüzde 15 artarak 428 milyon dolar oldu. GAAP dışı faaliyet geliri ise 2020 mali yılının üçüncü çeyreğine göre yüzde 17 artarak 888 milyon dolar seviyesine ulaştı.
  • Üçüncü çeyreğin faaliyetlerden gelen nakit akışı 992 milyon dolar, serbest nakit akışı ise 908 milyon dolar oldu.
  • Toplam gelir ile toplam peşin elde edilen gelirdeki ardışık değişim bir önceki yıla göre yüzde 10’luk bir artış yakalayarak 10,2 milyar dolara ulaştı. Bir önceki yıla göre büyüme oranını 5 puan olumsuz etkileyen Carbon Black’in satın alınmasında varsayılan kazanılmamış gelirin 2020 mali yılının üçüncü çeyreğindeki etkisi hariç tutulduğunda, toplam gelir ve toplam kazanılmamış gelirdeki sıralı değişim, geçen yıla göre yüzde 4 azaldı.
  • Bir önceki yıla göre büyüme oranını 10 puan olumsuz etkileyen Carbon Black’in satın alınmasında varsayılan kazanılmamış gelirin 2020 mali yılının üçüncü çeyreğindeki etkisi hariç tutulduğunda, Abonelik, SaaS ve lisans gelirleri ile peşin elde edilen abonelik, SaaS ve lisans gelirdeki sıralı değişim, bir önceki yıla göre yüzde 1 arttı.

VMware CEO’su Pat Gelsinger konuyla ilgili olarak “Üçüncü çeyrek, VMware için çok güzel geçti ve sonuçlardan da çok memnunuz. Müşterilerimiz belirsiz zamanlarda kendilerine yol çiziyor ve VMware olarak biz de tahmin edilemeyen bir dünya için dijital temel sunmaya odaklanmaya devam ediyoruz. Uygulama geliştirmeden çoklu buluta, güvenliğe ve dijital çalışma alanlarına her kurumun en önemli öncelikleri arasında yer alan alanların geleceğini de belirlemeye devam ediyoruz” dedi.

VMware CFO’su ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Zane Rowe ise “Abonelik ve SaaS geliri, bir önceki yıla göre yüzde 44 arttı ve ilk defa lisans gelirlerini geride bıraktı. VMware olarak şirketin büyümesine güç sağlayacağını, müşteri memnuniyetini ve paydaş değerini artıracağını düşündüğümüz Abonelik ve SaaS portföyümüzü daha da genişletmeye odaklanacağız ve bu alana yatırım yapacağız” dedi.

VMware 2021 mali yılının tüm yıl için toplam gelir beklentisini 11,7 milyar dolara yükseltiyor. Seyreltilmiş hisse başına GAAP net gelir beklentisini de 4,17 dolar ile 4,27 dolar arasına, seyreltilmiş hisse başına GAAP dışı net gelir beklentisini de 7,03 dolara yükseltiyor.

Teknoloji Makaleleri