Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Western Digital, depolama yazılımı şirketi RAIDIX ile ortaklık kurdu

Western-Digital-globaltechmagazineWestern Digital, RAID uygulamalarında NVMe depolama aygıtlarının potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için depolama yazılımı şirketi RAIDIX ile ortaklık kurdu. RAIDIX yazılım destekli NVMe RAID, performansı artırmak ve veri bütünlüğünü korumak için çok çeşitli RAID seviyelerini desteklerken, 20 sürücüden saniyede 10 milyon veri giriş/çıkış işlemi (IOPs) sunabiliyor.

RAIDIX ile ortaklık, kanaldaki müşteriler için bir davet hareketi iken entegratörlerin ve bulut şirketlerinin SATA depolama sistemlerinden daha hızlı NVMe çözümlerine geçiş yapmasına yardımcı olur ve kayda değer ölçüde daha yüksek performans ile daha az gecikme sağlar.

Ortaklık ile ilgili daha fazla ayrıntı ve ilgili her iki kuruluştan alıntılar aşağıda verilmiştir:

NVMe SSD’ler hız sağlar, ancak tüm kurumsal ortamlar depolama aygıtlarından yüksek düzeyde veri koruması talep eder. Bu durumda, RAID özelliklerini oluşturmak için minimum performans götürüsüne sahip, hataya dayanıklı bir dizilime ihtiyacınız vardır.

RAIDIX ERA yazılımını yükleyerek, müşteriler Western Digital Ultrastar ® NVMe SSD cihazlarında yazılımsal RAID özelliklerini kolayca uygulayabilirler. Bu, verileri korumalarına ve aynı zamanda NVMe cihazlarının merkezi işlem birimi (CPU) ve depolama sistemi arasında gereksiz pürüzler olmadan sağlayabileceği tam performansı elde etmelerine olanak tanır.

Endüstri analisti IDC, NVMe birim sevkiyatlarının 2023 yılına kadar SSD pazarının yüzde 79’undan fazlasına ulaşmasını bekliyor. RAIDIX NVMe RAID çözümü, işlenen verileri çok çekirdekli CPU’ların vektör kayıtlarına tahsis ederek, hızlı bir sağlama toplamı hesaplaması temin ederken, hibrit bir yük veya yerinde bir depolama dizisi kurtarma modu ile sistem performansının düşmesini de önler. Özetle, kurumsal altyapıların iş zekası, veri analizi, sanallaştırma ve ERP gibi uygulamalar için en yüksek talebi ölçeklendirmesine yardımcı olurken, yüksek güvenilirlik ve yedeklilik ile kullanıcılara güven sağlar.

RAIDIX yazılımı, mevcut Western Digital NVMe depolama cihazları müşterileri için sekiz adete kadar Western Digital cihazında ek bir ücret ödemeden sunulacaktır.

Western Digital’de EMEA İş Geliştirme Direktörü Davide Villa şunları söyledi:

“Ultrastar NVMe SSD’lerimizin potansiyelini en üst düzeye çıkarma yeteneği, müşterilerimize veri odaklı bir çağda en iyi şekilde hizmet verebilmek için çok önemli. Her zaman depolama performansını ve veri güvenilirliğini artırabileceğimiz yollar arıyoruz ve RAIDIX ile olan bu ortaklık tam olarak bunu yapmamıza izin veriyor.” dedi ve ekledi;

“SATA veri depolama çözümleri, kurumsal sınıf işletmelerin artık alışkın olduğu veri yayılımı ve bulut depolama seviyelerini ele almak için en iyi donanıma sahip değil. Bu ortaklık, müşterilere SATA protokolünden yüksek hızlı NVMe depolama alanına geçmek için uygun maliyetli ve güvenilir bir RAID fırsatı sunuyor.”

Raidix’in uluslararası satış Başkan Yardımcısı Sergey Fedorov ise,

“İşletmeler, nesnelerin interneti (IoT) ve 5G gibi yeni teknolojiler tarafından yönlendirilen verilerin sürekli büyümesiyle mücadele ederken ölçeklenebilirlik ve performans, depolama için hayati önem taşıyor ve optimize edilmiş bir NVMe çözümü bu ihtiyaçları mükemmel bir şekilde karşılıyor.

Yazılımımızı ve endüstrinin en güvenilir ve güvenilir depolama markalarından birini kullanarak müşterilerimiz için yüksek performanslı RAID çözümleri sağlamak için Western Digital ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Özellikle NVMe SSD’ler, bilhassa ağ depolama sistemleri söz konusu olduğunda hala çok az kullanılmakta. RAID yazılımımızın, modern veri gereksinimlerini karşılayabilen yüksek performanslı bir NVMe RAID depolama çözümüne geçmek isteyen işletmeler için gerekli ve sorunsuz bir geçiş sağlamaya yardımcı olacağından eminiz.” diye ekledi.

Teknoloji Makaleleri