Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

HPE, HPC için geliştirilen yeni GreenLake çözümünü duyurdu

hpe-globaltechmagazineHewlett Packard Enterprise (HPE) pazar lideri HPC (High Performance Computing-Yüksek Başarımlı Hesaplama) çözümlerini HPE GreenLake aracılığıyla bir hizmet olarak pazara sundu. Bu sayede HPE, yüksek başarımlı hesaplamanın (HPC) kurumsal ortamlarda benimsenmesini hızlandırmış olacak. HPC için geliştirilen yeni HPE GreenLake Bulut Hizmetleri, kuruluşların çevik, esnek, kullanım tabanlı ödemeye dayalı bulut deneyiminin gücünü, HPE’nin dünya çapında kanıtlanmış pazar lideri HPC sistemleriyle birleştirmesine olanak tanıyor. Artık her kurum yapay zeka ve makine öğrenimi girişimlerini güçlendirmek, veriden değer elde etme süresini hızlandırmak, yeni ürünler ve deneyimler oluşturmak için HPE’nin sunduğu esnek hizmet platformu sayesinde en zorlu hesaplama ihtiyaçlarının ve veri yoğun iş yüklerinin üstesinden gelebilecek.

Küçük, orta veya büyük ölçekli kuruluşlar için ayrı ayrı geliştirilen yeni çözüm paketi, amaca yönelik HPC sistemlerini yazılım, depolama ve ağ çözümleriyle birlikte tamamen yönetilen, paket hizmetler halinde sunarak geleneksel HPC yaygınlaştırmalarının karmaşasını ve maliyetini ortadan kaldırıyor. Müşteriler iş yükü ihtiyaçlarına uygun doğru yapılandırmayı seçerek basit bir self servis portal aracılığıyla sipariş verebiliyor ve 14 gün gibi kısa bir sürede hizmet almaya başlayabiliyor.

HPC ve Kritik İş Çözümlerinden Sorumlu (MCS) HPE Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Peter Ungaro, “Yapay Zeka ve yüksek performanslı analitikle birlikte verilerdeki muazzam büyüme, Fortune 500’den yeni kurulan şirketlere kadar her büyüklükteki kuruluşun HPC’ye olan ihtiyacını artırıyor” diyor. “HPE GreenLake sayesinde maliyetleri kontrol altında tutabilen, yönetişimi, ölçeklenebilirliği ve çevikliği iyileştiren, basit ve önceden yapılandırılmış bir hizmet olarak sunduğumuz endüstri lideri HPC çözümleriyle pazarı dönüştürüyoruz. HPC Bulut Hizmetleri herhangi bir kurumun en güçlü HPC ve AI yeteneklerine erişmesini, kritik araştırmalarını ilerleterek becerilerini güçlendirmesini, daha geniş içgörüler elde etmesini ve istenen sonuçlara ulaşmasını sağlıyor.”

Dünyanın Güçlü HPC Portföyü İsteğe Bağlı, Tümüyle Yönetilen, Kullandıkça Öde Hizmetleriyle Yaygınlaşıyor

HPC, karmaşık verileri dijital modellere dönüştürerek araştırmacıların ve mühendislerin gerçek dünyada bir şeyin neye benzeyeceğini ve nasıl performans göstereceğini anlamalarına yardımcı olan muazzam bir hesaplama gücü sağlıyor. HPC ayrıca öngörülebilirliği artırmak, yapay zeka ve analitiği çalıştırmak için optimum performansı sunuyor. Bu yetenekler aşı geliştirilmesinden hava tahminine, otomobil ve uçak tasarımından şampuan ve çamaşır deterjanı gibi tüketici ürünlerinin iyileştirilmesine kadar zorlu hesaplamalar gerektiren farklı amaçlarla kullanılıyor.

Intersect360 Research’e göre HPC pazarı, 2024 yılına kadar yüzde 40’ın üzerinde büyüyerek yaklaşık 55 milyar ABD doları gelire ulaşacak. HPC, yapay zeka eğitim modelleri ve ”edge computing” gibi gelişmekte olan uygulamalar ve uç noktalardan elde edilen veriler de dahil olmak üzere pek çok kaynaktan gelen verilerin işlenmesini ve analizini desteklemek için kullanılıyor. Bununla birlikte geleneksel HPC sistemlerinin kurulumu ve yönetimi maliyetli, karmaşık ve yoğun kaynak gerektiren bir iş. Hyperion Research’e göre en önemli endişeler arasında sistem maliyetleri, güç ve soğutmayla ilgili işletim maliyetleri ve kalifiye HPC teknik personel eksikliği yer alıyor.

HPE, HPE GreenLake Bulut Hizmetleriyle dünya lideri HPC portföyünü sunarak HPC projelerinin yaygınlaştırılmasını yüzde 75’e kadar hızlandırarak ve kaynak harcamalarını yüzde 40’a kadar azaltarak1 bu deneyimi önemli ölçüde basitleştiriyor. Kuruluşlar bu hizmetleri ister şirket içinde olsun, ister ortak sunucu barındırma tesisinde olsun herhangi bir veri merkezi ortamında yaygınlaştırabiliyor ve yalnızca kullandıkları kadar ödeme yapıyor. Böylece ekonomik, tamamen yönetilebilen hizmetleri kullanarak projelerini yürütmeye odaklanabiliyor. İçgörü elde etme süresini artırıyor ve inovasyonu hızlandırıyor.

Yüksek Başarımlı Hesaplama (HPC) için HPE GreenLake Bulut Hizmetleri

HPE, ilk olarak modelleme ve simülasyon iş yüklerini çalıştırmak için amaca yönelik tasarlanmış depolama ve ağ teknolojileri eşliğinde HPE Apollo sistemlerine dayalı bir HPC hizmeti sunacak. Hizmet ayrıca HPC iş yükü yönetimi için önemli HPC yazılımlarından, HPC’ye özgü konteynerlerden, orkestrasyon desteğinden, HPC küme yönetimi ve izleme çözümlerinden yararlanacak. HPE, HPC portföyünün geri kalanını gelecekte hizmet olarak sunacak şekilde genişletmeyi planlıyor.

Müşteriler küçük, orta veya büyük yapılandırma paketlerinden birini seçtikten sonra 14 gün gibi kısa bir süre içinde HPE’den tamamen yönetilebilir bir hizmet almaya başlayabiliyor.

Çözümün bir parçası olarak şirketler, HPC hizmetlerinin maliyetlerini kolayca yönetmek, yaygınlaştırmak ve kontrol etmek için aşağıdaki şu özelliklere sahip oluyor:

  • HPE GreenLake Central, şirketlerin HPC hizmetlerini yönetmeleri ve optimize etmeleri için gelişmiş bir yazılım platformu sunuyor.
  • HPE Self-servis kontrol paneli, kullanıcıların seç ve tıkla basitliğinde iş yüklerini aksatmadan HPC kümelerini kendi başlarına çalıştırmalarına ve yönetmelerine olanak tanıyor.
  • HPE Tüketim Analitiği, HPE GreenLake aracılığıyla ölçüme dayalı olarak bir bakışta kullanım ve maliyet analizi sağlıyor.
  • HPC, AI ve Uygulama Hizmetleri, HPC iş yüklerini standardize ederek ve paketleyerek verileri modernize etmeyi, aktarmayı ve erişimi kolaylaştırıyor. Gerektiğinde uygulamaları konteyner platformuna hızla taşımak için fabrika süreci uzmanlar tarafından destekleniyor.

Doğruluğu, Ürün Tasarımını ve Kaliteyi İyileştirme

İsveç ve Çin merkezli otonom sürüş çözümlerine yönelik yazılım geliştiren Zenseact, dünya genelindeki test araçları ağından ve yazılım geliştirme merkezlerinden gelen yüzlerce petabaytlık veriyi analiz etmek için HPE GreenLake aracılığıyla HPE’nin HPC çözümlerini hizmet olarak kullanıyor. Çözümler, Zenseact’in sürücü güvenliğini destekleyecek yeni nesil yazılımlar geliştirmesine, otonom sürüş deneyimlerini modellemesine ve bu alandaki misyonunu güçlendirmesine yardımcı oluyor.

Zenseact CIO’su Robert Tapper, “Zenseact’ta misyonumuz, teknolojik yenilikte sınırları zorlayacak ve sürüş deneyimini dönüştürecek sağlam ve esnek çözümler yaratmak için gelişmiş sürücü destekli sistemleri ve otonom sürüşü iyileştirmektir” diyor. “HPE’nin GreenLake ile hizmet olarak sunduğu yüksek başarımlı hesaplama çözümleri sayesinde, güvenli otonom araçları iyileştirmek ve yazılım tasarlamaya yönelik öngörüleri hızlandırmak için test arabalarımızdan gelen verileri temel alarak saniyede 10.000 simülasyon gerçekleştirebiliyoruz.”

Diğer kurumsal kullanım örnekleri şunları içeriyor:

  • Daha güvenli taşıtlar: Otomobil üreticileri, lastiklerdeki kauçuk türlerinin etkinliğini simüle etmekten çarpışma simülasyonları gerçekleştirmeye, sürücü ve yolculardaki olası yaralanma etkisini test etmeye kadar, tasarımları geliştirmek için araç işlevlerini modelleyebilir ve test edebilir.
  • Sürdürülebilir malzemelerle imalatın iyileştirilmesi: Simülasyon teknolojileri alüminyum ve plastik ambalajlara alternatif olarak verimliliği artırmak ve maliyetleri düşürmek için sürdürülebilir ambalaj seçeneklerine olanak sağlayacak yeni malzemeler keşfetmek için kullanılır.
  • Finans piyasalarında kritik milisaniye kararları alma: Finansal analistler, hızlı ve doğru içgörünün kritik önem taşıdığı yüksek tempolu finansal hizmetler ortamında, milisaniyeler içinde kritik hisse senedi eğilimlerini tahmin edebilir ve risk yönetimini iyileştirebilir.
  • İlaç tedavisinde yeni keşifler: Araştırma laboratuvarlarındaki ve ilaç şirketlerindeki bilim insanları, hastalıkları iyileştirmek için yeni ilaç tedavilerine yol açabilecek biyolojik ve kimyasal etkileşimleri anlamak için karmaşık simülasyonlar gerçekleştirebilir.
  • Petrol ve gaz arayışını hızlandırmak: Özel sismik analizler eşliğinde simülasyon yapmak, petrol bulmak için ne zaman ve nerede sondaj yapılacağını belirleyerek genel arama güvenliği risklerini ve maliyetlerini azaltırken, petrol rezervlerinin keşfini ve doğruluğunu artırabilir.

HPC alanında uzmanlaşmış İş Ortağı Ekosistemiyle HPC Deneyimini Optimize Edin

HPE, kuruluşların herhangi bir iş yükü ihtiyacını diledikleri veri merkezi ortamında kolayca yaygınlaştırmalarına yardımcı olmak için güçlü bir HPC iş ortakları ekosistemine sahiptir. İş ortakları şunları içerir:

  • Ortak Sunucu Barındırma Tesisleri: Şirketler, HPC sistemlerini ve ekipmanlarını ortak sunucu barındırma tesislerinde yaygınlaştırmayı ve hizmetlerini HPE GreenLake aracılığıyla uzaktan kullanmayı seçerek kendi çalışma alanlarını serbest bırakabilirler. Ölçeklenebilir, enerji açısından verimli veri merkezleri sağlayan HPC yaygınlaştırmaları için HPE iş ortakları arasında atNorth (eski adıyla Advania Veri Merkezi), CyrusOne ve ScaleMatrix bulunmaktadır.
  • Bağımsız Yazılım Evleri (ISV): HPE otomasyon, yapay zeka, analitik, blok zinciri, bilgisayar destekli mühendislik (CAE), ürün tasarımında üretimi ve pazara sunma süresini kısaltmak adına kritik öneme sahip olan bilgisayar destekli tasarım (CAD) gibi bir dizi yazılım uygulaması ihtiyaçlarını optimize etmek ve çözüm sağlamak üzere Activeeon, Ansys, Core Scientific ve TheUberCloud gibi şirketlerle işbirliği yapmaktadır.

HPE, Pazar Lideri İki Platformun Gücünü Birleştiriyor

HPE GreenLake Bulut Hizmetleri, şirket içinde, uçta veya bir ortak sunucu barındırma tesisinde çalışabilen esnek bir hizmet platformu aracılığıyla dijital dönüşümü sürdürmek için şirketlere güçlü bir temel sağlıyor. HPE GreenLake, bulutun basitliğini ve çevikliğini hibrit BT ile gelen yönetişim, uyumluluk ve görünürlükle birleştiriyor. İş grubunun Kaliforniya’daki Kern County, Nokia ve YF Life Insurance International Ltd. ile yapılan son anlaşmaları dahil olmak üzere dünya çapında çeşitli şirketleri destekleyen toplam sözleşme değeri 4 milyar doları aştı.

Benzer şekilde, HPE’nin HPC çözümleri, bir dizi HPC ihtiyacı için tercih edilmeye devam ediyor. Hyperion Research HPC Vendor Server Pazar Payı verilerine göre, HPC pazar payında bugüne dek HPE bir numarada yer aldı. HPE’nin HPC iş kolu, son zamanlarda NASA, ABD Enerji Bakanlığı Los Alamos Ulusal Laboratuvarı, Avustralya Pawsey Süper Hesaplama Merkezi, Stony Brook Üniversitesi ve Avrupa Yüksek Performanslı Ortak Girişimi gibi kurumlara araştırma ve Ar-Ge girişimlerinde ivme kazandırdı.

Erişilebilirlik

Yüksek başarımlı hesaplama (HPC) için HPE GreenLake Bulut Hizmetleri, önceden paketlenmiş teklifler halinde 2021 baharında dünya genelinde şirketlerin kullanımına sunulacak.

HPE, HPC için HPE GreenLake Bulut Hizmetlerini gelecekte Cray tabanlı hesaplama, yazılım, depolama ve ağ çözümlerini içeren ek teknolojilere genişletmeyi planlıyor.

HPC dahil olmak üzere tüm HPE GreenLake Bulut Hizmetleri, HPE’nin kanal ortağı programı aracılığıyla satın alınabiliyor.

Teknoloji Makaleleri