Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Acun Medya iş süreçlerini NetApp çözümleri ile daha verimli hale getiriyor

Acun-Medya-NetApp-Basari-HikayesiAcun Medya Türkiye’nin en büyük prodüksiyon firması olmasının yanı sıra aynı zamanda da Avrupa’nın en büyüklerinden biri olarak nitelendiriliyor. Tüm dünyadan müşterileri için başarılı içerikler üreten Acun Medya, başta Türkiye olmak üzere, Yunanistan, Romanya, Macaristan, Arjantin, Kolombiya, Brezilya, Meksika, ve Amerika Birleşik Devletleri gibi bir çok ülkede de ilgiyle izleniyor.

Yurtiçi ve yurtdışındaki farklı boyutlardaki pek çok prodüksiyonun eş zamanlı yürütülmesi kritik önem arzetmekteydi. Yüksek bant genişliğine sahip olan dosya formatlarının performans kaybı olmadan depolanması ve kritik verinin doğrudan buluta taşınabilmesi işin en önemli kısmını oluşturmaktaydı. Bu nedenle NetApp FAS 8200 veri depolama çözümünün kritik iş süreçleri için en iyi çözüm olduğuna karar verildi.

Forest Technology Solutions kurucu ortağı Erhan Evgin, proje ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları ifade etti:

“Kuruluşumuzun ilk gününden beri odağımızda hep doğru çözümleri müşterilerimizin ihtiyaçları ile buluşturabilmek var. Bu doğrultuda sektörün önde gelen teknoloji firmaları ile iş ortaklıkları yaparak farklı konularda ürün, çözüm ve hizmetler sunmaktayız. Benimsediğimiz öncelikli prensibimiz, müşterilerimizle en doğru teknoloji üreticisi ve çözümüyle buluşturmak, en yüksek memnuniyeti sağlamak. Bu prensip doğrultusunda, teknoloji danışmanlığı hizmetleri ile geleceğe yönelik uyarlanabilir çözümler sunmaktayız.

NetApp, Forest Technology Solutions’ın sunduğu çözümler arasında en önemli teknoloji markalarından biridir. Bunun öncelikli nedeni, NetApp’ın sunduğu güçlü ürün portföyü, değişen koşullara nasıl öncülük ettiği ve tüm bunların bizim kurumsal bakış açımızla birebir örtüşmesiyle doğrudan ilişkili.”

Gerçekleştirilen bu proje neticesinde memnuniyetini dile getiren Acun Medya Grubu Bilgi Teknolojileri Direktörü Savaş Murat Alkım projeyi “Şu anda farklı profillerde yük oluşturan pek çok iş sürecini eş zamanlı olarak aynı depolama biriminde çalıştırıyoruz. Bir yandan rejideki prodüksiyonların kamera kayıtları alınırken, diğer yandan kurgu ekiplerinin aynı dosyalar üzerindeki çalışmaları birbirlerini etkilemeden devam edebiliyor.

Gerek otomasyon gerekse kurgu sistemlerimizin performansındaki artış ve akıcı çalışmayı hemen fark ettik. Ürünün kararlılığı birçok iş akışı ve operasyonu, içimiz rahat bir şekilde otomatize edebilmemizi sağlıyor. Ayrıca NetApp çözümleri bulut senaryolarına son derece kolay entegre olabildiği için iki yönlü veri taşımayı günlük operasyonun sıradan bir parçası haline getiriyor.” sözleriyle değerlendirdi.

Tech Data NetApp Kurumsal Müşteri Yöneticisi Can Toklu proje ile ilgili görüşlerini şu sözler ile ifade etti:

“NetApp olarak Acun Medya’nın sürekli artan veri depolama kapasitesi ve etkin veri yönetimi ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde çözümler üretmeye devam ediyoruz.

Acun Medya’da kullanılmakta olan NetApp FAS 8200 veri depolama sistemi, medya içerik yönetim sistemi ve veri depolama altyapısına ulaşan diğer tüm uygulamalarla sorunsuz bir şekilde çalışmak üzere konumlandırılmıştır. NetApp FAS veri depolama sistemleri paralel veri erişimi senaryolarında yüksek performans sağlamakta ve özellikle medya gibi görüntü işleme ve görüntüye erişimin hızlı ve kesintisiz olması gereken alanlarda yüksek kapasiteli ve performanslı ideal çözümlerin oluşturulabilmesi için veri depolama altyapıları sağlamaktadır.

Aynı zamanda  NetApp ONTAP işletim  sistemi sayesinde Acun Medya içerisindeki NetApp sistemleri üzerinde hem kapasite hem de denetleyici eklenmesi kesintisiz olarak yapılabilmektedir. Bu sayede hızla büyümekte olan Acun Medya’nın büyüyen ihtiyaçları, toplam sahip olma maliyetlerini düşük tutarak, var olan sistemleri üzerinde yatayda ve dikeyde ihtiyacı kadar ölçeklenebilecektir.”

Acun-Medya-NetApp-Tech-Data

Teknoloji Makaleleri