Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Citrix yapısındaki yeni gelişmeleri ve yeni CEO’sunu açıkladı

citrix-new-globaltechmagazineCitrix bugün bünyesindeki yeni gelişmeleri ve liderlik geçiş sürecinin detaylarını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, Bob Calderoni Geçici Başkan ve İcra Kurulu Başkanı Olarak atanırken; Calderoni, Başkan, CEO ve Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevlerinden ayrılan David J. Henshall’ın yerini aldı.

Bob Calderoni, “Citrix’e yaptığı birçok katkı için David’e teşekkür etmek istiyorum” derken, “David Henshall, bulut geçişimizi hızlandırmada kilit bir rol oynadı ve 11 milyondan fazla aboneyi aktif olarak destekleyen bir düzineden fazla SaaS hizmetiyle ürünlerimizde önemli iyileştirmeler sağladı. David ayrıca şirketin ve çalışanlarımızın pandemide yol almasına yardımcı olmada etkili oldu ve Citrix’i dünyanın her yerindeki ve endüstrilerdeki müşterilerin minimum aksama ile ticari operasyonlarını sürdürmelerine yardımcı olmak için başarılı bir şekilde konumlandırdı. Tüm Yönetim Kurulu, yaklaşık 20 yılı aşkın süredir yaptığı katkılardan dolayı ona teşekkür ediyor” şeklinde konuştu.

Yeni göreviyle ilgili de konuşan Calderoni, “Geçici CEO rolünü üstlenmekten memnuniyet duyuyorum ve şirket için bu kadar önemli bir zamanda Yönetim Kurulu, yetenekli yönetim ekibi ve kendini işine adamış Citrix çalışanlarıyla birlikte çalışmaktan heyecan duyuyorum. Değerli müşterilerimiz için güvenli bir şekilde birleşik bir iş deneyimi sunmak için çalışırken, işi SaaS’a geçirmeye odaklanmaya devam ediyoruz. Şirketi bir sonraki büyüme ve başarı aşamasına götürmeyi dört gözle bekliyorum ve bunun sorunsuz bir liderlik geçişi olacağından eminim” dedi.

Citrix’in Baş Bağımsız Direktörü Nanci Caldwell ise, “Teknoloji sektöründe yedi yılı Citrix direktörü olmak da dahil olmak üzere 30 yılı aşkın yönetici deneyimiyle Bob, şu anda şirkete liderlik etmek için doğal bir seçimdir. Bob ürünlerimizi, pazarlarımızı, müşterilerimizi ve kültürümüzü biliyor. Yönetim Kurulu, Şirketin devam eden dönüşümünü yönlendirecek ve hissedarlarımıza değer katacak doğru kişi olduğundan emin.”

Görevden ayrılan David J. Henshall ise şu yorumu yaptı: “Citrix’e liderlik etmek ve Citrix ekibiyle çalışma ayrıcalığına sahip olmak bir onurdu. Birlikte başardıklarımızdan inanılmaz derecede gurur duyuyorum ve Şirketin Bob’un liderliğindeki tüm paydaşlar için yenilik yapmaya ve sunmaya devam edeceğinden eminim. Bob, Citrix’e derinden aşina olan güçlü bir lider.”

Ayrıca, 2017 yılında seçilen Şirket Yönetim Kurulu üyesi Ajei Gopal, 4 Ekim 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Yönetim Kurulu’ndan istifa etme kararını Yönetim Kuruluna bildirdi.

Dr. Gopal, şirkete, kararının Şirket veya Yönetim Kurulu ile herhangi bir anlaşmazlık içermediğini bildirdi. Bunun yerine, Ansys, Inc.’in Başkanı ve CEO’su olan Dr. Gopal, Bay Calderoni’nin Ansys’in Yönetim Kurulu üyesi olması nedeniyle doğabilecek olası herhangi bir çıkar çatışmasını önlemek için istifa etti. İlgili olarak, Kurul, Kurulun boyutunu sekiz üyeye indirmeyi kabul etti.

Teknoloji Makaleleri