Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Yeni teknoloji yatırımları 678 milyar dolarlık gelir artışı sağladı

citrix-new-globaltechmagazineİnovasyon geleceğe yön veriyor. Ve geçmiş bir işaret olarak kabul edilecekse, gelecek parlak görünüyor. Citrix Systems, tarafından gerçekleştirilen Hiper İnovasyon Çağı başlıklı son araştırmaya göre, son bir yılda yeni teknolojiye ve esnek çalışma modellerine yapılan yatırımlar, tüm dünyadaki farklı endüstriler çapında 678 milyar dolarlık gelir artışı sağladı. Ve büyümenin sürdürülmesi için her şey hazır.

Citrix’in İş Stratejisinden Sorumlu Üst Düzey Başkan Yardımcısı Tim Minahan, “Pandeminin kanıtladığı bir şey varsa, o da inovasyonun her yerde gerçekleşebileceğidir. Başlangıçta şüpheyle yaklaşmış olsalar da iş liderleri artık karma çalışmanın sunabileceği avantajları görüyor ve çalışanların nerede oldukları fark etmeksizin yaratmalarına ve inovasyon gerçekleştirmelerine olanak sağlayan araçlarla ve süreçlerle birlikte modeli benimsemek için hızla harekete geçiyorlar. İnovasyon kazara olmuyor. Çalışanlarına en iyi işi çıkarmaları için güç katan, doğru teknoloji ve çalışma modelleriyle çalışanlarını destekleyen şirketler, inovasyona olanak sağlayabilir ve araştırmamızın sunabileceğini gösterdiği avantajları elde edebilir.”

İnovasyona Güç Katıyor

Bire bir iş birliğiyle başarılı inovasyon eskiden eş anlamlıydı. Ama teknoloji bunu değiştirdi.

  • Hiper İnovasyon Çağı araştırmasına katılan her 10 iş liderinden yaklaşık olarak 9’u, yeni, pandemiden ilham alan çalışma araçlarının devreye alınmasının ve benimsenmesinin kişiler ve ekipler arasındaki etkileşimi önemli ölçüde iyileştirdiğini belirtiyor.
  • Ayrıca, katılımcıların %80’i, kuruluşlarının gelecek 12 ay içinde bir hiper inovasyona girmesini ve bunun sonucunda bugüne kadar olduğundan çok daha fazla fikir üretmesini bekliyor.

İş Birliği Baştan Yaratılıyor

Çalışanlar, yüz yüze iletişimin mümkün olmadığı bu dönemde bağlantı kurmanın yeni yollarını buldu ve Hiper İnovasyon Çağı araştırmasına katılanlar, bu yeni yolların kişiler ve ekipler arasındaki iş birliğini önemli ölçüde iyileştirdiğini ve inovasyonu daha da artırdığını belirtiyor.

  • Ankete katılanların %93’ü, artan dijital iş birliğinin kuruluş çapında kulak verilen seslerin çeşitliliğini artırdığına ve daha geniş bir fikir yelpazesini açığa çıkardığına inanıyor.
  • Ayrıca, katılımcıların %80’i, kendilerinin de düşünmek için daha fazla boş zaman buldukları pandemi döneminde daha yaratıcı fikirler ürettiklerini belirtiyor.

Büyümeye Güç Katıyor

Yeni müşteri kazanma, yeni pazarlara genişleme ve ek pazarlama aktivitesi gibi geleneksel mekanizmalar geçmişte başlıca etkenleri oluştururken, Hiper İnovasyon Çağı kapsamında ankete tabi tutulan kuruluşlar son mali yılda kaydettikleri büyümenin yaklaşık olarak yarısını inovasyona bağlıyor ve özellikle de aşağıdaki etkenleri belirtiyor:

  • Yeni teknolojinin benimsenmesi: %16
  • Yeni ürünler ve/veya hizmetler: %14
  • Yeni çalışma biçimleri: %14
  • Yeni müşteri kazanma: %12
  • Yeni pazarlara genişleme/giriş: %12
  • Ek pazarlama aktivitesi: %11
  • Yeni ortaklıklar: %10
  • Birleşmeler ve satın almalar: %4

İş liderleri, bu trendden yararlanmak için odak noktalarını yeni ürünlere ve hizmetlere kaydırıyor. Ankete katılanların %69’u, önümüzdeki 12 ayda ARGE yatırımını artıracaklarını, %28’i mevcut düzeyleri koruyacaklarını ve yalnızca %3’ü yatırımları azaltmayı planladıklarını belirtiyor.

Teknoloji Makaleleri