Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Uluslararası IBM gönüllüleri inovasyon için Türkiye’deydi.

ibm_globaltechmagazineIBM’in kurumsal hizmet gücü gönüllüleri Türkiye’de inovasyona katkıda bulunmak amacıyla 20 Ekim-15 Kasım tarihleri arasında İstanbul’daydı. İnovasyon için stratejik öneriler oluşturan IBM ekipleri, TÜSİAD, TÜRKONFED, TBV ve Kadir Has Üniversitesi ile birlikte 4 proje üzerinde çalıştı.

IBM Türk Genel Müdürü Isabel Gomez Cagigas, Türkiye’nin refahı, sürdürülebilir büyümesi ve Türk iş aleminin dünya ile rekabet edebilir hale gelmesi için inovasyonun kritik önem taşıdığını söyledi.

Cagigas, “İnovasyon artık izole edilmiş laboratuvarlarda, sadece bilim adamları tarafından gerçekleştirilmiyor. Toplumun tüm kesimlerinin inovasyonu benimsediği, iş dünyası-üniversite işbirliğinin arttığı ülkelerin ekonomik başarılarının hızla yükseldiği görülüyor” dedi. TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Esin Güral Argat, TBV Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, TÜRKONFED Genel Sekreteri Arda Batu, Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şirin Tekinay’ın katıldığı panelde ise, Türkiye’de İnovasyon Ekosisteminin Güçlendirilmesi tartışıldı.

Teknoloji Makaleleri