Cumartesi, Temmuz 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Turkcell Teknoloji Zirvesi’nden gelecek 20 yılın analizi

Turkcell_globaltechmagazineTürkiye’nin en kapsamlı teknoloji etkinliklerinden Turkcell Teknoloji Zirvesi’nin ikinci günü hareketli geçti.

2010 yılından bu yana kapsamı ve katılımcı kitlesi daha da genişleyen Zirve’ye iki gün boyunca toplamda 12 bin kişi katıldı.Teknoloji Zirvesi’nin ikinci gününde açılış konuşmasını Turkcell Kurumsal Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş gerçekleştirdi. Kulabaş’ın ardından sahneyi, dünyanın en zeki insanlarından biri kabul edilen ünlü fizikçi Dr.Michio Kaku aldı.

Gelecek 20 yıla dair öngörülerini katılımcılarla paylaşan Kaku, bilimsel ve teknolojik gelişmeler neticesinde ticari kapitalizmin sonunun geldiğini ifade etti.Dr. Kaku, entelektüel sermayeye dayalı “mükemmel kapitalizm” sayesinde esas olarak tüketicilerin kazançlı çıkacağını söyledi.Turkcell’in kurumsal müşterilerini ve iş ortaklarını bilim ve teknoloji dünyasının fikir önderleriyle buluşturmak amacıyla hayata geçirdiği ve alanında ülkenin en kapsamlı etkinliklerinden biri haline gelen Turkcell Teknoloji Zirvesi sona erdi. Katılımcı ve konuşmacı sayısı her yıl daha da artan etkinlik bu yıl 2 güne yayıldı, 12 bin katılımcı ağırladı, 112 oturumda sahne alan 200’ü aşkın fikir önderi, teknolojik dönüşümün iş dünyasına etkilerini tartıştı.

Ana teması “İleri Turkcell teknolojisiyle şirketinizi geleceğe taşımak” olan Zirve’nin ikinci gününde açılışı, “Mobil Nesil” başlıklı konuşmasıyla Turkcell Kurumsal Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş gerçekleştirdi. Kulabaş’ın ardından ünlü fizikçi ve fütürist Michio Kaku, ana konuşmacı olarak sahne aldı.Turkcell Kurumsal Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş, bugün 25 yaşına kadar olan kuşağın internet ve teknolojiyle olan ilişkisinden dolayı “mobil nesil” olarak adlandırıldığını ifade etti.

Kulabaş, doğdukları günden bu yana hayatlarında internet olan, bilim ve teknolojiyle barışık bu kuşağın 2023 yılına gelindiğinde 84 milyonluk nüfusumuzun yüzde 2 sini oluşturarak çoğunluk haline geleceğini vurgulayarak şunları söyledi:”Mobil nesil çoğunluğa gidiyor.2023 yılına geldiğimizde iş hayatında ve tüketicilerde ana grup olacaklar. Tüketici profilinin hızlı bir evrim geçirdiği bu dönemde, ürün ve hizmetlerini daha geniş kitlelere yaymak isteyen şirketlerin bu dünyaya uyum sağlamak için stratejilerini gözden geçirmesi kaçınılmaz.Yani şimdiden söyleyebiliriz, mobil nesil iş dünyasında oyunun kurallarını değiştirecek.”Kulabaş’ın ardından günün ana konuşmacısı Dr.Michio Kaku. “Gelecek 20 yıl” başlıklı sunumunu Turkcell Teknoloji Zirvesi katılımcılarıyla paylaştı.

Teknoloji Makaleleri