Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Microsoft Band’in satışları tartışma konusu oldu

microsoft_globaltechmagazineGeçtiğimiz ay piyasaya sürülen Microsoft Band’in kısa sürede tükenmesi firmanın başarılı görünmek için az sayıda cihaz ürettiği yönünde iddialara neden oldu

Son dönemde hızla yükselen ve Samsung, Apple, LG Electronics ve Sony gibi teknoloji devlerinin ilgisini çekmeyi başaran giyilebilir cihazlar pazarına girmekte rakiplerine göre geç kalan Amerikalı teknoloji devi Microsoft, sonunda bu alana yönelmiş ve ilk giyilebilir cihazı olan Microsoft Band’i geçtiğimiz ay piyasaya sürmüştü. Ancak giyilebilir cihazlar alanına sönük bir giriş yapan Microsoft, sadece sınırlı sayıda Band’i satışa sundu ve henüz cihazın piyasaya sürülmesinin üstünde bir hafta geçmişken stokların tükendiği açıklandı.

Özellikle fitness takibi için geliştirilen bir akıllı bileklik olan Microsoft Band‘in bu kadar kısa sürede tükenmiş olması Microsoft’un bu alanı başarılı bir giriş yaptığı şeklinde değerlendirilmiş olsa da, bu durumun gerçeği yansıtmadığını iddia edenler de var. Microsoft Band’in hala tükenmiş olarak görülmesi cihazın yoğun ilgi gördüğünü gösterse de, firmaya yakın bazı kaynaklar sadece 5000 adet Band üreten Microsoft’un stokları bilerek yenilemediğini ve böylece bu alanda başarılı olduğu ilizyonunu yaratmayı amaçladığını iddia ediyorlar.

Bu iddialar hakkında bir açıklama yayınlayan Microsoft sözcüsü ise, firma olarak üretim rakamlarını açıklamadıklarını ama iddia edildiğinin aksine 5.000′den çok daha fazla Microsoft Band üretildiğini belirtti.

Teknoloji Makaleleri