Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Samsung’dan Yeni Nesil Akıllı Ekran Çözümleri

samsung_globaltechmagazineSamsung, mağazalara özel olarak geliştirdiği, OMD serisi – Smart Signage ekran çözümlerini tanıttı. Samsung’un yeni nesil parlak ve canlı ekranları, yüksek enerji verimliliğine sahip LED arka aydınlatma teknolojisine sahip. Tamamen açık alanların yanı sıra, vitrinler gibi yarı açık ortamlarda da en iyi görsel sonucu veren OMD serisi ekran çözümleriyle Samsung, kurumsal pazardaki iddiasını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Samsung OMD Serisi, “BLU” olarak da bilinen, Samsung’un özel olarak geliştirdiği LED arka aydınlatma teknolojisini kullanıyor. Zarif tasarımıyla birlikte, dış görünüm açısından da çekici bir görselliğe sahip olan OMD serisi, yüksek teknolojisiyle de ilgi çekici. Entegre Wi-Fi ve içerik yönetim sistemine (CMS) ek olarak, serinin farklı ortamlara uyarlanabilir boyut seçenekleri, hem mağaza sahipleri hem de müşteriler için en yenilikçi dijital tabela deneyimini sağlıyor.

Samsung Electronics Türkiye Kurumsal Bölüm Direktörü Tansu Yeğen yeni nesil ekran çözümlerini değerlendirirken; “OMD Serisi-Smart Signage açık alan çözümümüz, Samsung’un enerji verimliliğine sahip, yüksek performanslı ekranlara verdiği önemi ortaya koyuyor. Dikkat çekici ekran parlaklığı ve gelişmiş bir işlevsellik eşliğinde, yarı açık alan ekranları pazarındaki önemli bir boşluğu, bu ürün grubuyla dolduruyoruz. İşletme sahiplerinin; güçlü, canlı ve ilgi çekici mesajları, kolaylıkla müşterilerine yansıtmalarına olanak veren bir çözümü pazara sunmaktan, son derece mutluyuz” dedi.

Yüksek kontrast ve enerji verimliliği

Samsung OMD serisi, ortam aydınlatması nasıl olursa olsun, 2500 cd/m2’lik parlaklık değeriyle müşterilerin dikkatini çekmeyi başarıyor. Yüksek ışıklı ortamlarda kontrast oranı dramatik bir şekilde düşen, alışılmış vitrin içi ekranlardan farklı olarak, 5000:1 oranındaki yüksek statik kontrasta sahip yeni seri, görsel mesajların berrak ve canlı bir şekilde iletilmesini sağlıyor.

OMD serisi ayrıca, işletmelerin dijital mesajlarını en iyi şekilde iletirken, diğer yandan maliyetleri düşürerek, etkin enerji verimliliği sağlıyor. Otomatik parlaklık sensörüne sahip ürünler, enerjiyi dikkatli şekilde tüketirken, farklı aydınlatma ortamlarında en iyi görünürlük ve parlaklık performansını sunuyor.

Tüm sektörler için ideal çözüm

Samsung OMD serisi, esnek kullanım olanakları ile de ilgi çekiyor. Kolay içerik güncelleme, yayımlama ve kablo kullanımını büyük oranda azaltan entegre Wi-Fi desteği, serinin öne çıkan avantajları arasında. Tümleşik ikinci nesil Samsung Smart Signage Platformu (SSSP) ve MagicInfo Player S2 CMS teknolojisiyle de desteklenen ürün, sektörlere özel 200’ü aşkın önceden hazırlanmış şablonla, tüm profesyonel tanıtımlar için hazır. İşletmeler, bu şablonları kolayca kendi ihtiyaçlarına göre uyarlayabiliyor.

Samsung’un yeni nesil ekranları, işletmelerin gerçek zamanlı ihtiyaçlarını karşılayabilmek için, daha fazla bağlantı özelliğine sahip. İşletmeler, ürünün entegre Wi-Fi modülü ile tanıtım içeriklerini kolaylıkla bir mobil cihaz ya da PC üzerinden yükleyebiliyor ve sonrasında Wi-Fi, Wi-Fi Direct ya da USB bağlantısıyla ekrana yansıtabiliyorlar.

Pazar ihtiyaçlarına uygun seçenekler

OMD serisi ekranlar, Samsung’un gerçekleştirdiği özel bir pazar analizine dayanarak geliştirildi. Pazarın, işletmelerin ve müşterilerin gelişen ihtiyaçlarına yanıt verebilecek şekilde tasarlanan ekranlar; 46, 55 ve 75 inç boyutlarıyla her türlü görüntüleme ortamına uyum sağlayabiliyor.

OMD-K: Kabin içi kullanım için özel olarak tasarlanan bu kit tipi ekran konfigürasyonu, arabaya servis yapan restoranlardan, yol gösterme uygulamalarına ve eğlence mekânlarına birçok ihtiyaç için ideal.

OMD-W: Bu ekran tipi ise vitrinler gibi yarı açık alanlardaki uygulamalar için tasarlandı. Estetik tasarımıyla da öne çıkan OMD-W, bağlantı noktalarını ve kablolarını gizleyen arka paneliyle de oldukça şık.

Son derece dayanıklı bir LCD kaplamaya sahip OMD serisi, zorlu koşullarda dahi üstün performans sağlayacak şekilde özel olarak tasarlandı. Ekranlarda yer alan LCD hücresinin tasarımı, cihazın yüksek sıcaklıklar ve güneş ışığı da dâhil olmak üzere zorlu çevre koşullarına karşı dayanıklılığını sağlıyor.

Segmentindeki tüm ekranlar arasında, en ince profile ve çerçeveye sahip olan Samsung OMD serisi, kozmetik mağazalarından eğlence mekânlarına, marketlerden hızlı servis restoranlara kadar, her türlü işletmenin estetiğine uygun şekilde tasarlandı. Yeni seri ayrıca, süper ince çerçeve tasarımıyla, vitrin ve duvar teşhirleri için de mükemmel bir seçenek. Düşük derinlik mesafesi değerleriyle hem vitrin hem de kabin alanından kazanç sağlayan ürünler, maliyetleri de olumlu yönde etkiliyor.

Teknoloji Makaleleri