Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Hayatınıza Hareket Katan Teknoloji

avea_globaltechmagazineAvea, merakla beklenen kendi markası altındaki yeni akıllı telefonu Avea inTouch 4’ü ve akıllı bilekliği Avea Smartband’i Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen özel  bir lansmanla tanıttı. “Yenilikçi ve Şık Tasarım”ı ve sahip olduğu “Hareketle Kontrol Teknolojisi”yle benzerlerinden ayrışan Avea inTouch 4,  bu teknoloji sayesinde kullanıcılara ekrana dokunmadan, sadece el hareketiyle ‘selfie’ çekme, foto galeride dokunmadan dolaşma ve internette dokunmadan gezinme imkânı veriyor. Avea Smartband ise adım sayısı, kat edilen mesafe, uyku takibi ile harcanan kalori bilgisini kullanıcı ile anlık paylaşabiliyor.

Avea CEO’su Erkan Akdemir, “Avea’nın teknolojik gücü Avea inTouch 4 ve Avea Smartband ile bir kez daha ortaya çıktı. Müşterilerimize teknolojisi ve tasarımıyla öne çıkan böyle başarılı ürünler sunmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk, “Özellikle,  Avea markalı Avea inTouch serisi cihazlarımızla akıllı telefon pazarındaki rekabeti başka bir boyuta taşıdık. Avea inTouch 4 ve Avea Smartband’i müşterilerimize, erişilebilir fiyatlarla sunacağız” diye konuştu.

Yenilikçi teknolojilerin lideri Avea, kendi markası altında geliştirdiği akıllı cihaz serisinin yeni üyeleri Avea inTouch 4 ve Avea Smartband’i, 16 Aralık’ta İstanbul’da Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen özel gecede tanıttı. Lansmanın ev sahipliğini Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk yaptı. Gecenin sunuculuğunu Burcu Esmersoy üstlenirken,  Sıla da davetliler için çok özel bir konser verdi.

Gecenin sürpriz ürünü olan Avea Smartband, tüm konuklara hediye edildi. Avea Smartband’in tüm konuklara hediye edilmesiyle salonda heyacanlı bir yarışma başladı. DJ Oben Budak’ın sergilediği kısa bir müzik performansı esnasında, en çok kalori harcayan 4 konuğa da Avea inTouch 4 hediye edildi.

Erkan Akdemir: “Milyonları akıllı telefonla tanıştırdık”

Toplantının açılışında konuşan Avea CEO’su Erkan Akdemir, “Avea’nın teknolojik gücü, Avea inTouch 4 ve Avea Smartband ile bir kez daha ortaya çıktı. Müşterilerimize teknolojisi ve tasarımıyla öne çıkan böyle başarılı ürünler sunmaktan gurur duyuyoruz. Bugüne kadar müşterilerimizin önemli bir kısmı ilk akıllı telefon deneyimini Avea inTouch serisindeki cihazlarla yaşadı. Avea olarak milyonları akıllı telefonla tanıştırdık. Avea olarak akıllı telefon penetrasyonundaki liderliğimizi yeni akıllı cihazlarımızla daha da perçinleyeceğiz. Milyonları akıllı telefonlarla buluşturmaya devam edeceğiz. Avea inTouch 4 ve Avea Smartband’in müşterilerimiz tarafından büyük bir beğeniyle karşılanacağına inanıyoruz” dedi.

Dehşan Ertürk: “2014 yılı Avea tarihindeki en başarılı yıl oldu”

Türkiye’de akıllı telefon pazarının 2013’e göre yüzde 17 büyüdüğünü ve Avea’nın bu büyümede önemli bir paya sahip olduğunu belirten Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“2014 yılı Avea tarihindeki en başarılı yıl oldu. Bu yıl içinde hem müşteri sayımızı, hem gelirimizi, hem karlılığımızı çift haneli oranlarda büyüttük. Bu üç figürün her birinde 2014 yılı 3. çeyrek sonu itibariyle büyüme oranımız yüzde 15 oldu. 3. çeyrek özelinde büyümemiz daha da hızlandı. Bu çeyrekte gelirimiz yüzde 18, karımız yüzde 26 büyüdü. Yeni Avea inTouch 4 ve Avea markalı ilk akıllı bileklik Avea Smartband ile Avea marka akıllı cihazların bilinirliğini daha da arttıracak önemli bir atılım gerçekleştirdik. Avea inTouch 4 ve Avea Smartband, sahip olduğu özellikler itibariyle mobil teknolojilerin ne kadar hızlı ilerlediğini gösteriyor. Hareketle Kontrol Teknolojisi, yenilikçi ve şık tasarımıyla pazarda farklılaşan bir ürün olacak olan Avea inTouch 4 ve Avea Smartband’i müşterilerimize erişilebilir fiyatlarla sunacağız. Üstün teknolojik özelliklerle donattığımız Avea inTouch 4’ün fiyat ve performans açısından, diğer operatörlerin benzer ürünlerinin çok üstünde bir cihaz olduğu konusunda iddialıyız. Avea inTouch 4 piyasada benzerlerinden oldukça rekabetçi bir fiyatla, 22 Aralık itibarıyla Avea bayilerinde yerini alacak. Avea inTouch 4’ün son kullanıcı fiyatı 619 TL, Avea Smartband’in ise sadece 139 TL. Dileyen müşterilerimiz Avea’nın sunduğu avantajlı  kampanya  ve taksitli ödeme seçenekleriyle de Avea inTouch 4 ve Avea Smartband’i Avea bayilerinden alabilecekler. Avea inTouch 4 alan müşterilerimize özel, Avea Smartband’i daha ayrıcalıklı bir teklif ile sunacağız.” şeklinde konuştu.

3 farklı konsept üzerinde tasarlandı

Avea inTouch 4,  3 farklı konsept olan “Tarz, Teknoloji ve Eğlence” üzerinde geliştirilerek tasarlandı. Avea inTouch 4, “Tarzını Yakalamak” isteyenler için “Yenilikçi ve Şık Tasarım”a sahip. Avea inTouch 4’ün tasarımı ve renkleri tamamen Avea’ya özel olarak üretildi.

Avea Mobil Bağlantı Direktörü Baran Yurdagül, Avea inTouch 4’ün benzerlerinde bulunmayan Carbon Siyah, Titanium Gri ve Gold renk seçenekleriyle yenilikçi bir akıllı telefon olarak herkesin dikkatini çekeceğini ifade etti. Yurdagül, “Avea inTouch 4 ile metalik görünümü, ele oturan, kavisli ve ergonomik tasarımıyla oldukça şık bir ürüne imza attık.  Yandex tarafından Avea inTouch 4 sahipleri için özel olarak geliştirilen Avea Tema arayüzü ile  kullanıcılar daha kolay ve hızlı bir kullanıma sahip olacaklar” dedi.

Sizi anlaması için elinizi uzatmanız yeterli

Baran Yurdagül, 5 inç HD IPS çözünürlüğünde büyük ekrana ve Android 4.4 KitKat işletim sistemine sahip olan Avea inTouch 4’ün “Teknolojiyi Yakalamak” isteyenler için farklılaşan teknolojiler ile donatıldığını dile getirdi. ‘Hareketle Kontrol Teknolojisi’ ile telefona dokunmaya gerek kalmadan birçok fonksiyonu el hareketlerine bağlı olarak gerçekleştirebildiğinin altını çizen Yurdagül, “Avea inTouch 4 bu özelliği sayesinde kullanıcısına deklanşöre ya da ekrana dokunmadan, sadece el hareketiyle ‘selfie’ çekme, fotoğraf görüntüleme ve internette dolaşma olanağı sağlıyor.  Bu teknolojinin Türkiye’de operatör markalı telefonlarda bir ilk olmasıyla Avea, teknolojiye öncülük eden operatör konumunu kuvvetlendiriyor” diye konuştu.

Avea inTouch 4, sahip olduğu teknolojik özelliklerin yanı sıra; autofocus, HDR, panoramik çekim, gülümseme tanıma ve fotoğraflara farklı efekt uygulama özellikleri olan gelişmiş 13 MP arka kameraya sahip. Cihazın 13 MP kamerası 18 MP’e kadar dijital olarak yükseltilebiliyor. Gelişmiş 13 MP arka kameraya, birçok üst segment akıllı telefonda bile bulunmayan 5 MP ön kamera eşlik ediyor.  Tıpkı, 13 MP arka kamerada olduğu gibi ön kamerada da gülümseme tanıma özelliği bulunuyor. Bununla birlikte ön kameranın fark yaratan özelliği olan el hareketi ile selfie çekme özelliği kullanıcılara kolaylıkla selfie çekmeyi sağlıyor.

Avea inTouch 4’te dünyanın bir numaralı chipset üreticisi Qualcomm’un 1.2 Ghz hızındaki 4 çekirdekli işlemcisi Snapdragon 410 bulunuyor. 4 çekirdekli işlemci Avea inTouch 4’e güç ve hızlı performans katıyor. Avea inTouch 4, yarının teknolojisi 4G’ye de şimdiden hazır. Avea inTouch 4 sahipleri, Türkiye’de 4G lansmanının yapılması ile birlikte 4G şebekesinde 150 mbit/pscda varan hızla internet deneyimini yaşayabilecekler.

Önyüklü Avea uygulamalarında ayrıcalıklı hediyeler

Avea inTouch 4 bu üstün teknolojik özellikleriyle “Eğlenceyi Yakalamak” isteyenler için eğlence dünyasının kapılarını da açıyor. Kullanıcılar, Dolby Ses Teknolojisi’ne sahip Avea inTouch 4 ile müzik keyfini, 3 ay boyunca hediye edilecek Avea Müzik Mega Paketi ile birlikte çıkarabilecekler. Avea inTouch 4’e özel kampanyasıyla hediye edilecek Avea Müzik Mega Paketi, 250  yerli şarkıyı sınırsız olarak dinleme olanağı sağlıyor. Avea inTouch 4 kullanıcıları, yine 3 ay boyunca hediye edilecek Tivibucep Avea servisi ile ise 80’i aşkın yerli yabancı TV kanalını, sinema filmlerini 5 inç büyük HD ekran kalitesinde izleyebilecekler. Avea inTouch 4 sahipleri ayrıca 6 ay ücretsiz paket hediyeli Avea Lig ile futbol coşkusunu, takımlarının canlı maç anlatımlarını ve en önemli gelişmeleri takip edebilecekler.

Avea Smartband ile Hayatına Hareket Kat

Yeni Avea markalı cihazların diğer yıldızı Avea Smartband akıllı bileklik ise sağlıklı yaşam tarzını kontrol altında tutmak ve hareketli bir yaşama ayak uydurmak için tasarlandı.  Avea Smartband; adım sayma, katedilen mesafe ve harcanan kalori gösterme özellikleriyle kullanıcıları, hayatlarına hareket katmaya davet ediyor.  Avea Smartband, ayrıca uyku kalitesini takip ederek, derin ve hafif uyku süresi hakkında kullanıcıya bilgi veriyor. Avea Smartband, saat özelliğinin dışında akıllı alarm özelliği ile uykunun hafif olduğu saatte titreşimle uyandırabiliyor.  Telefona indirilebilecek mobil uygulaması ile Avea Smartband senkronize edildiğinde; günlük hedefler belirleme ve hedefleri takip etme olanağı sağlanıyor.  Günlük, haftalık, aylık raporlar ile aktivite geçmişi de kolaylıkla takip edilebiliyor.

Avea Smartband, Bluetooth 4.0 versiyonuna sahip Android 4.3 ve IOS 7 üzeri işletim sistemine sahip tüm akıllı telefonlarla uyumlu olarak çalışıyor. Avea inTouch 4 alan kullanıcılar, Avea Smartband’e çok daha avantajlı teklifler ile sahip olacaklar.

Teknoloji Makaleleri