Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

LG , Bayilerini Güney Kore’de Ağırladı

lg_globaltechmagazineLG Electronics 7-12 Aralık 2014 tarihleri arasında Güney Kore’de gerçekleştirdiği etkinlikle Türkiye’deki bayileriyle bir araya geldi. Yeni çıkacak ürünler hakkında bilgilendirme yapılıp 2015 planları paylaşıldı.

Bayi toplantısında şirketin 2014 yılı değerlendirmesini yapıp 2015 hedeflerini paylaşan LG Electronics Türkiye Genel Müdürü Calvin Cho, “2014 sektörde sesimizi daha çok duyurduğumuz ve inovatif ürünlerimizle satışlarımızı artırdığımız bir yıl oldu. LG Electronics olarak globalde 2014 yılının üçüncü çeyreğindeki gelirimiz 14.54 milyar dolar olarak gerçekleşti ve yine global olarak yıl sonu rakamlarımızın da 2013’e göre belirgin bir şekilde artacağına inancımız tam” dedi.

Gerek akıllı telefon pazarında gerekse ev elektroniği ve beyaz eşya pazarında liderliğe oynadıklarını belirten LG Electronics Türkiye Beyaz Eşya ve Ev Elektroniği Bölümü Satış Direktörü Ergün Altay sözlerini şöyle sürdürdü, “2012 yılında pazara sunduğumuz dünyanın ilk 84 inç ULTRA HD TV’sine 55 ve 65 inç ekran boyutlarında yeni versiyonlarını eklerken bunların aynı zamanda Curved OLED TV modellerini de üreterek tüketiciyi heyecanlandırmayı başardık. Ayrıca beyaz eşya sektöründe geliştirdiğimiz eşsiz ürünler ile tüketiciye stil sahibi, kullanışlı ve teknolojik açıdan lider ürünler sunuyoruz. Bu kapsamda, tüketicilerimiz, LG ürünlerini toplu olarak kendi mağazalarımızda görüp deneme şansı elde ediyor. Büyük şehirler dışında Anadolu’nun kent ve ilçeleri de bizim için büyük önem taşıyor. Nitekim bu stratejimiz doğrultusunda bir çok mağaza açılışı planlamaktayız” dedi.

Bayiler, etkinlik süresince LG Electronics’in Flagship mağazalarını, Ar-Ge merkezini, Panel Üretim ve Beyaz Eşya fabrikalarını da ziyaret ederek üretim süreçleri hakkında bilgi aldılar. Etkinliğin son gününde ise Pusan kentindeki Birleşmiş Milletler (BM) çok uluslu gücü için yaptırılmış ve Kore Savaşı’na katılan tüm ülkelerin askerlerinin yattığı şehitliği ziyaret ettiler. Kore savaşında 740 şehit veren Türk Tugayı’ndan 462’sinin yattığı şehitliği ziyaret eden bayiler duygusal anlar yaşadılar.

Teknoloji Makaleleri