Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Çocuk Yardım Hatlarının Bilinirliği Artacak

avea_globaltechmagazineMobil işletmecileri temsil eden en büyük kuruluş olan GSMA ile Uluslararası Çocuk Yardım Hattı (Child Helpline International – CHI), Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin imzalanmasının 25. yıl dönümünde yeni bir işbirliğine imza attı. Bu işbirliği kapsamında Avea, diğer 23 operatör ile uluslararası alanda çocuk yardım hatlarının bilinirliğinin artırılması ve desteklenmesi konularında katkıda bulunacak.

Çocuklar arasında telefon kullanımının hızla yaygınlaştığı günümüzde; yardıma ihtiyacı olan, tehdit ve tehlike altındaki bütün çocukların ve gençlerin tek bir çağrı ile korunması, istismar ve ihmal gibi durumlarda seslerinin duyulması hayati önem taşıyor. Bununla birlikte, çocuk yardım hatları pek çok ülkede yeterli kaynak olmadığından ya da toplumun geneli bu konudan haberdar olmadığı için etkin olarak kullanılamıyor.

Buradan hareketle GSMA, CHI ile gerçekleştireceği proje kapsamında üyesi olan mobil işletmecilerin de katılımıyla bu alanda farkındalığı artırmayı ve çocuklardan gelen her bir yardım çağrısının karşılık bulmasına katkı sağlamayı hedefliyor. Projeye katılan işletmecilerden bazıları hâlihazırda faaliyette bulundukları ülkelerdeki yardım hatlarına destek sağlarken, diğerleri ulusal yardım hatlarının kurulması sürecine destek olmayı ya da bu konuda bilinirlik sağlamayı amaçlıyor.

Projenin Türkiye’deki ortağı olan Avea, ülkemizde benzer hedeflerle hizmete giren Alo 183 Aile, Kadın, Çocuk ve Engelli Sosyal Dayanışma Hattı’na hâlihazırda destek veriyor. GSMA ile birlikte gerçekleştirilecek proje kapsamında Avea hem ülkemizdeki başarılı uygulama örneklerini uluslararası alanda tanıtmayı, hem de mobil teknolojilerin yardımıyla çocuklarımızın ve gençlerimizin güvenliğinin korunmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

Teknoloji Makaleleri